Windows 11-webcam werkt niet? 14 manieren om het te repareren

Inhoudsopgave:

Windows 11-webcam werkt niet? 14 manieren om het te repareren
Windows 11-webcam werkt niet? 14 manieren om het te repareren
Anonim

Een webcam die niet werkt in Windows 11 kan van toepassing zijn op een ingebouwde camera of een externe camera. Hoe weet ik of de camera niet wordt gedetecteerd? Simpel: er kan een zwart scherm worden weergegeven, het cameralampje is mogelijk uit of er gebeurt niets wanneer u de webcam probeert te bereiken.

Waarom uw Windows 11-camera niet werkt

Er zijn twee mogelijke algemene redenen: hardware of software. In tegenstelling tot iets in Windows dat niet goed werkt, is een webcam een fysiek apparaat, dus het probleem kan liggen in het apparaat zelf of in het begrip van uw computer over hoe u er verbinding mee kunt maken.

De meeste Windows-webcamproblemen hebben iets te maken met software. Dat wil zeggen, Windows 11 begrijpt niet dat de camera is aangesloten of dat de software die u gebruikt (zoals een browser of videoprogramma) niet de juiste machtigingen heeft ingeschakeld, waardoor de toegang tot de camera effectief wordt geblokkeerd.

Een webcam repareren die niet werkt in Windows 11

Als je de webcam al hebt aangesloten en ingesteld met Windows, maar je computer deze niet detecteert, doorloop dan deze stappen voor probleemoplossing om te bepalen waar de fout zit en wat je eraan kunt doen. Test de webcam na elke stap om te zien of deze is opgelost voordat u doorgaat naar de volgende tip.

  1. Controleer de website van de camerafabrikant om te controleren of deze compatibel is met Windows 11. De meeste webcams tonen de maker ergens op de voorkant.

    Echt oude camera's werken waarschijnlijk niet met nieuwere versies van Windows en reageren niet op deze tips voor probleemoplossing. Je enige optie in dat geval is om een nieuwere camera aan te schaffen.

  2. Start je computer opnieuw op. Een herstart is vaak de oplossing voor problemen die geen duidelijke oorzaak hebben. Als je dit nog niet hebt geprobeerd, zie het dan niet over het hoofd als een te simpele oplossing; het is misschien alles wat je hoeft te doen.

    Plus, er is mogelijk al een andere app of browsertab die de camera gebruikt. Door de hele pc opnieuw op te starten, zorgt u ervoor dat de webcam wordt losgekoppeld van die bronnen.

    Een snelle manier om Windows 11 opnieuw op te starten is via het menu Start: klik er met de rechtermuisknop op en ga naar Afsluiten of afmelden > Opnieuw opstarten.

  3. Als de webcam is aangesloten via een snoer, trek dan de stekker uit het stopcontact en steek hem er weer in. Maak van deze gelegenheid gebruik om een andere poort te gebruiken om de eerste poort als het probleem te elimineren.

    Ontkoppel ook onnodige USB-apparaten (bijv. externe harde schijf, printer). Hoewel het onwaarschijnlijk is, kunnen andere aangesloten apparaten de communicatie van de camera met Windows verstoren.

  4. Hoewel het misschien voor de hand liggend lijkt, is het belangrijk dat de cameralens vrij is van vuil. Als het nieuw is en er plastic overheen zit, of een privacyafdekking heeft, zorg er dan voor dat deze niet in de weg zitten.

    Dit kan de oplossing zijn voor een camera die van erg lage kwaliteit lijkt of alleen een zwart scherm laat zien.

  5. Controleer of de applicatie waarmee je de webcam gebruikt goed is ingesteld. Dit kan een webbrowser of desktopprogramma zijn, dus hoe dit wordt gedaan, verschilt voor iedereen.

    Als je bijvoorbeeld Chrome gebruikt, zorg er dan voor dat de webcam niet wordt geblokkeerd. Als er webcamsoftware is geïnstalleerd, kijk dan door de menu's om te controleren of de camera niet is uitgeschakeld.

    Windows 11 heeft zijn eigen bedieningselementen: Settings > Privacy & security > Camera Toggle op zowel Cameratoegang als Laat apps toegang krijgen tot je camera Iets verderop op de pagina staan schakelaars voor specifieke apps; controleer of de apps die je nodig hebt, rechten hebben om de webcam te gebruiken.

    Image
    Image
  6. Tijdelijk antivirus-, firewall- en privacysoftware uitschakelen. Sommige programma's hebben ingebouwde webcambeveiliging, wat het kan blokkeren.

    Als het uitschakelen van deze programma's ervoor zorgt dat de camera werkt, onderzoek dan hun instellingen om erachter te komen wat er moet worden gewijzigd en schakel ze vervolgens onmiddellijk weer in. Er is waarschijnlijk een optie voor webcambescherming ingeschakeld, of iets dergelijks dat verhindert dat uw apps de camera gebruiken.

  7. Test je webcam om te zien of je computer hem zelfs kan herkennen. Als je een online tester zoals webcammictest.com gebruikt, ervan uitgaande dat de browser de toegang tot de camera niet blokkeert, bevestigt dit dat de webcam werkt en dat je computer deze effectief kan gebruiken.

    Image
    Image

    Als dit werkt, maar u de webcam nog steeds niet kunt laten werken met een ander programma, installeert u de software opnieuw. Als je opnieuw begint, worden alle aanpassingen die je in het programma hebt aangebracht, verwijderd en wordt er opnieuw verbinding met de webcam tot stand gebracht.

    Als dit niet werkt, kan er een probleem zijn met de camerahardware of is er mogelijk een ander softwareprobleem. Ga verder met deze stappen.

  8. Open Apparaatbeheer en schakel de camera in of uit, afhankelijk van uw situatie:

    • Schakel de webcam in als deze is uitgeschakeld. Dit is een onwaarschijnlijke oplossing, tenzij je jezelf hebt uitgeschakeld, maar het is nog steeds iets dat je kunt controleren. De hardware moet zijn ingeschakeld zodat Windows 11 deze kan gebruiken.
    • Schakel de webcam uit als er een interne en externe is geïnstalleerd en de verkeerde wordt gebruikt. Windows gebruikt niet beide webcams tegelijk, en bij sommige apps kun je niet kiezen welke je prioriteit wilt geven. Als de ingebouwde camera bijvoorbeeld actief is, maar u liever de externe gebruikt, schakelt u de interne webcam uit in Apparaatbeheer.

    Zelfs als de camera al is ingeschakeld en er maar één is geïnstalleerd, gebruik deze tijd dan om de webcam in Apparaatbeheer uit te schakelen en vervolgens weer in te schakelen. Dit kan het 'wakker maken' in Windows 11 en opnieuw toegang toestaan.

  9. Verwijder de camera van Apparaatbeheer om Windows te dwingen het stuurprogramma opnieuw te installeren.

    Open hiervoor het Beeldapparaten gebied van Apparaatbeheer, klik met de rechtermuisknop op de camera en kies Apparaat verwijderen > Verwijderen. Sluit af door de computer opnieuw op te starten.

  10. Voer een hulpprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma's uit. Dit zal controleren op ontbrekende, corrupte en verouderde stuurprogramma's en deze voor u installeren. Een ervan kan te maken hebben met je webcam.

    Image
    Image
  11. Upgrade de software die de webcam gebruikt. Dit kan een speciale app van het camerabedrijf zijn, een programma zoals Zoom of Skype, je webbrowser, enz.
  12. Voer Windows Update uit. Microsoft heeft mogelijk een webcamfix beschikbaar.

    Als er een stuurprogramma-update is, is deze mogelijk alleen toegankelijk via de Geavanceerde opties > Optionele updates link bij het controleren op updates.

  13. Voer de ingebouwde probleemoplosser voor camera's uit om Windows te laten proberen het webcamprobleem automatisch te diagnosticeren en op te lossen. Het zal waarschijnlijk dezelfde technieken gebruiken die je hierboven hebt geprobeerd, maar het zal ook services resetten en andere methoden proberen.

    Kom er via Instellingen: Systeem > Systeem > Problemen oplossen > Andere probleemoplossers > Camera.

    Image
    Image
  14. Sluit de webcam, indien mogelijk, aan op een andere computer. Als het daar werkt, herha alt u de bovenstaande stappen. Als het niet werkt op een ander systeem, ervan uitgaande dat het daar goed is ingesteld, is de camera zelf meer dan waarschijnlijk beschadigd en is je enige optie om een nieuw/werkend exemplaar te gebruiken.

FAQ

    Hoe zorg ik ervoor dat mijn microfoon niet werkt in Windows 11?

    Om je Windows-microfoon te repareren, zorg je ervoor dat de microfoon niet gedempt is en controleer je de verbindingen. Controleer ook of de microfoon is ingeschakeld voor de specifieke app die je gebruikt. Als je nog steeds problemen hebt, voer dan Windows Troubleshooter uit.

    Hoe schakel ik mijn Windows 11-webcam uit?

    Schakel uw Windows-webcam uit in Apparaatbeheer. Kies uw webcam, ga naar het tabblad Drivers en selecteer vervolgens Disable.

    Hoe sluit ik een webcam aan op mijn Windows-pc?

    Windows zou uw externe webcam moeten instellen zodra u deze aansluit. Als dit niet het geval is, moet u mogelijk software van de fabrikant installeren.

    Hoe test ik mijn webcam?

    Ga naar een website zoals webcammictest.com, turncameraon.com of webcamtests.com. U kunt ook Skype of de Windows camera-app gebruiken.

Aanbevolen: