Hoe u uw natte iPad kunt redden

Inhoudsopgave:

Hoe u uw natte iPad kunt redden
Hoe u uw natte iPad kunt redden
Anonim

Wat te weten

  • Droog de iPad, inclusief poorten en schermranden, af met een schone, droge doek, verwijder de case als deze erin zit.
  • Indien ingeschakeld en actief, uitschakelen; als het is opgeschort en het onwaarschijnlijk is dat het wakker wordt, laat het dan opgeschort.
  • Plaats de iPad zodat de home-knop naar beneden is gericht en laat deze minimaal 24 uur staan - hoe langer, hoe beter.

Dit artikel beschrijft wat je moet doen als je iPad nat is geworden.

Bottom Line

Er zijn twee verschillende soorten waterschade als het gaat om een iPad, en dus zijn er twee verschillende reacties die je daarop zou moeten hebben. Het eerste probleem is simpelweg het morsen van water op de iPad. Dit omvat vergelijkbare gevaren, zoals het per ongeluk besproeien van de iPad met een waterslang. Het tweede type probleem is dat de iPad in een grote hoeveelheid water v alt, zoals een badkuip, een zwembad, een meer, enz. De belangrijkste reden voor het falen in dit geval is dat de batterij gecorrodeerd raakt, wat niet meteen gebeurt.

Wat te doen als je water op je iPad hebt gemorst

Image
Image

Dit is waar je echt hoopt dat je een goede hoes hebt die je apparaat beschermt. Geloof het of niet, de iPad is relatief waterbestendig. De buitenkant van de iPad wordt gedomineerd door het glazen display en de aluminium behuizing, waardoor er weinig water in de iPad kan komen. Zelfs de randen laten waarschijnlijk geen water door vanaf het moment dat je er iets op morst tot het moment dat je het schoonveegt.

Dit laat een paar aandachtspunten over: de luidsprekers, de koptelefoonaansluiting, de Lightning-connector, de volumeknoppen, de slaap/waak-knop en de home-knop.

Als je je iPad hebt verpakt in een Smart Case of een soortgelijk goed passend hoesje, is er waarschijnlijk geen water langs de hoes gekomen. Droog de voorkant van de iPad zorgvuldig af, let op of er al dan niet water rond de home-knop zit, en verwijder dan voorzichtig de hoes. Voordat u nog meer water wegveegt, inspecteert u de randen van de iPad op water, waarbij u de meeste aandacht besteedt aan de rand van de iPad. Als de bodem droog is en er geen water rond de home-knop was, zit je waarschijnlijk goed. Het is echter altijd het beste om de iPad voor de zekerheid 24-48 uur ongebruikt in een open ruimte te laten staan.

Als je niet het geluk had dat je iPad werd beschermd door een hoesje, moet je misschien de instructies volgen voor het omgaan met een volledig ondergedompelde iPad. Als je net een beetje water op het scherm hebt gekregen en je weet dat het niet in de buurt van de knoppen komt, vooral de startknop, of de luidsprekers of poort, zou je goed moeten zijn om het gewoon af te vegen. Maar als er water rond de iPad liep, speel dan op veilig door aan te nemen dat er water in het apparaat is gekomen.

Bewaar de rijst

Laten we dit uit de weg ruimen, want we weten dat je het denkt: moet je je iPad onderdompelen in rijst? Je hebt misschien gehoord hoe een iPhone of een ander apparaat werd gered omdat het in een bak met rijst werd gedompeld en 's nachts werd achtergelaten. De sleutel in dit oude, wijze advies is eigenlijk het 'overnachting'-gedeelte van de vergelijking. Tijd, meer dan wat dan ook, zal helpen een natte iPad te redden.

Een niet-volledig wetenschappelijk onderzoek door Gazelle vertelt hoe rijst-, havermout- en zelfs silicagelpakketten misschien lang niet zo absorberend zijn als we misschien denken. En gezond verstand zegt dat een silicagelpakket geen water door aluminium of glas zal zuigen.

Maar wat kan het kwaad, toch? Rijst kan eigenlijk schade toebrengen aan een iPad, iPhone of elk ander apparaat met een opening die klein genoeg is om een rijstkorrel door te laten. En als je hebt gehoord dat sommige gekristalliseerde vormen van kattenbakvulling vergelijkbaar zijn met silicagel, onthoud dan dat ze ook zo klein zijn als rijst (of kleiner).

Als je extra veilig wilt zijn, gebruik dan silicagelpakketten. Ze zullen niet vast komen te zitten in je iPad en meer problemen veroorzaken. Je zou wat in een hobbywinkel moeten kunnen vinden.

Uw iPad uitschakelen of niet

Nadat de buitenkant van de iPad volledig is afgedroogd met een zachte handdoek of doek, is de grote beslissing om de iPad al dan niet uit te zetten. Als de iPad nog steeds aan en actief is, is deze beslissing eenvoudiger: schakel hem uit door de wek-/uitschakelknop ingedrukt te houden en de knop vervolgens te verschuiven om hem uit te schakelen wanneer daarom wordt gevraagd of door de wek-/uitschakelknop ingedrukt te houden totdat de iPad schakelt zichzelf uit.

Vergeet niet dat de iPad die wordt opgeschort, niet hetzelfde is als de iPad die wordt uitgeschakeld. Delen van de iPad werken nog steeds terwijl deze is opgeschort, en het ergste is dat de iPad kan ontwaken als u een melding, sms, FaceTime-oproep, enz. ontvangt.

Als de iPad echter al in de slaapstand staat, kan het erger zijn om hem uit de slaapstand te halen dan hem in de slaapstand te laten staan. Dit hangt af van één belangrijke factor: de kans dat er iets zal gebeuren om het scherm van stroom te voorzien. Dit kan een afspraakherinnering zijn, een telefoontje dat naar de iPad wordt doorgestuurd, een bericht, een Facebook-melding, enz.

Je zult moeten inschatten hoe waarschijnlijk het is dat de iPad in de loop van de volgende twee dagen wakker wordt om je over iets te informeren terwijl je hem laat drogen. Als het zeer waarschijnlijk is, ga je gang en maak je de iPad wakker en schakel je hem onmiddellijk uit met behulp van de wek-/uitschakelknop en de bovenstaande instructies. Voor velen van ons is de kans dat de iPad ontwaakt zeer onwaarschijnlijk. In dat geval is het het beste om hem in de slaapstand te laten staan.

Do's en Don'ts

  • Niet doen: Gebruik een föhn of laat je iPad in de buurt van een kachel of gebruik een vorm van warmte die je een uur lang niet op je arm zou blazen. Een grote hoeveelheid hitte kan een iPad zeker beschadigen.
  • Do: laat je iPad minstens 24 uur en bij voorkeur 48 uur met rust. Je moet de iPad rechtop laten zitten met de home-knop onderaan. Zwaartekracht is je vriend. Als er water in de iPad is terechtgekomen, is het waarschijnlijk rond de startknop, bliksempoort of onderste luidsprekers terechtgekomen.

Als je je iPad een paar dagen rechtop laat staan, kan het vocht uit de iPad ontsnappen. Als je een iPad met vier luidsprekers hebt, zoals de iPad Pro, kun je een dag wachten en dan de iPad voor de tweede dag op zijn kop zetten. Hierdoor kan er hopelijk water naar boven uit de bovenste luidsprekers lekken.

Als je pakjes silicagel wilt gebruiken, zorg er dan voor dat de iPad rechtop staat. Zwaartekracht is nog steeds je beste vriend, dus je wilt er zeker van zijn dat het net zo goed voor jou werkt als voor de gelpakketten. Als je niet genoeg hebt om de iPad te bedekken, gebruik dan genoeg om de onderkant van de iPad te bedekken, inclusief de home-knop.

Mijn iPad gaat niet aan nadat ik hem heb laten zitten

Hopelijk was het enkele feit dat de iPad een paar dagen heeft stilgestaan voldoende om eventueel verdwaald vocht in de iPad te laten verdampen. Als de iPad niet aangaat of wel aangaat, maar duidelijke problemen vertoont zoals vreemde kleuren op het scherm of onmiddellijk vastloopt, moet je hem naar de dichtstbijzijnde Apple Store brengen of naar Apple opsturen.

Een veelvoorkomende reden waarom waterschade een iPad verstoort, is de schade aan de batterij, en het vervangen van de batterij is misschien alles wat je nodig hebt om hem weer werkend te krijgen.

U kunt een Apple-winkellocatie vinden door hun website te gebruiken. U kunt ook de technische ondersteuning van Apple bereiken op 1-800-676-2775.

Aanbevolen: