Een rand toevoegen in Google Docs

Inhoudsopgave:

Een rand toevoegen in Google Docs
Een rand toevoegen in Google Docs
Anonim

Wat u moet weten:

  • Als u een tabel wilt gebruiken, selecteert u Nieuw > Google Docs > Leeg document > Invoegen > Tabel > 1x1 raster.
  • Om een vorm te gebruiken, selecteer Invoegen > Drawing > New >Shape > Shapes > Rechthoek.
  • Als u een afbeelding wilt gebruiken, selecteert u Insert > Image > Search the web.

Dit artikel laat zien hoe je een rand toevoegt in Google Documenten. Helaas is er geen standaardfunctie beschikbaar om eenvoudig randen toe te voegen, maar u kunt hier een van de tijdelijke oplossingen gebruiken.

Hoe maak je randen op Google Docs met een tabel

Een tafel gebruiken is de eenvoudigste oplossing. Een eencellige tabel kan een tekstblok omringen en fungeren als de rand op Google Documenten. Maak een tabel voordat u de inhoud in het document typt.

  1. Selecteer in Google Drive Nieuw > Google Docs > Leeg document.

    Image
    Image
  2. Select Insert > Table > 1x1 raster om een eencellige tabel op het document weer te geven.

    Image
    Image
  3. Sleep de horizontale en verticale randen om het formaat van de tabel aan te passen aan de geplande lay-out van de inhoud. Sleep het bijvoorbeeld naar de voet van de pagina om een pseudo-rand rond de tekst te maken. U kunt de tabel (of de "rand") op twee manieren opmaken.

    Image
    Image
  4. Selecteer elke verticale en horizontale lijn van de tabel afzonderlijk (druk op Ctrl om ze allemaal te selecteren). Gebruik vervolgens de Border color, Border width en Border dash dropdowns om de tabel op te maken.

    Image
    Image
  5. Klik met de rechtermuisknop in de tabel om Tabeleigenschappen aan de rechterkant weer te geven. Selecteer Kleur > Tabelrand om de dikte van de rand te wijzigen en de Celachtergrondkleur kiezer voor elke kleur binnen de tafel grenst.

    Image
    Image
  6. Typ uw inhoud binnen de tabelranden.

Een rand toevoegen door een vorm te tekenen

Je kunt een rand tekenen met elke rechthoekige vorm. Gebruik de onderstaande stappen om te profiteren van de tekentool in Google Docs om een rand te maken.

  1. Select Invoegen > Tekening > Nieuw.

    Image
    Image
  2. Selecteer in de werkbalk van het tekenpapier Vorm > Vormen > Rechthoek.

    Image
    Image
  3. Sleep de muis op het canvas en laat de muis los om de vorm te tekenen.
  4. Selecteer de vervolgkeuzelijsten voor Randkleur, Randgewicht en Randstreepje om aan te passen het uiterlijk van de vorm.

    Image
    Image
  5. Dubbelklik ergens in de vorm en begin met typen om tekst in de vorm in te voegen. U kunt ook Text Box selecteren en ergens in de vorm klikken. Begin met typen om de inhoud in te voeren die op de pagina komt.
  6. Selecteer Opslaan en sluit om de vorm in het document in te voegen.

    Image
    Image
  7. Sleep de ankerpunten aan de vier zijden om het formaat te wijzigen en de vorm indien nodig opnieuw te positioneren.
  8. Dubbelklik op de vorm om het tekenpapier opnieuw te openen om te bewerken. U kunt ook de vorm selecteren en Bewerken kiezen op de werkbalk onder aan de vorm. De standaardrandkleur is bijvoorbeeld zwart en de achtergrondkleur is blauw. U kunt het naar uw voorkeur wijzigen.

    Image
    Image

Gebruik een afbeelding om een rand toe te voegen

Het kiezen van een afbeelding van een kader of paginaranden is de meest creatieve manier om uw Google-document te verfraaien. Het is ook geschikt voor het maken van flyers, uitnodigingskaarten en brochures die er beter uitzien met decoratieve randen.

  1. Select Insert > Image > Zoeken op internet.

    Image
    Image
  2. Zoek op internet met trefwoorden zoals 'frames' of 'randen'.
  3. Kies uit de zoekresultaten de juiste look die past bij het type inhoud voor de pagina.

    Image
    Image
  4. Selecteer Invoegen.
  5. Selecteer en sleep een willekeurige hoekgreep om het formaat van de afbeelding van de rand te wijzigen.
  6. Omdat dit een afbeelding is, kun je er geen tekst overheen typen. Selecteer de afbeelding en selecteer de Achter tekst op de opmaakwerkbalk onder aan de afbeelding. De afbeelding staat nu achter elke tekst die je erover typt.

    Image
    Image
  7. Voer de tekst voor het document in.

FAQ

    Hoe wijzig ik de marges in Google Documenten?

    Als u de marges in Google Documenten handmatig wilt wijzigen via de liniaal, klikt u op het grijze gebied links van de naar beneden gerichte driehoek in de linker- of rechtermarge. De aanwijzer verandert in een pijl. Sleep het grijze margegebied om de margegrootte aan te passen. Of stel marges in door naar File > Pagina-instelling > Marges te gaan

    Hoe verwijder ik een pagina in Google Documenten?

    Om een pagina in Google Docs te verwijderen, plaatst u de cursor aan het einde van de zin, vlak voor de ongewenste pagina. Klik en sleep naar beneden om de ongewenste pagina te selecteren. Druk op Delete of Backspace om het te wissen.

    Hoe voeg ik een tekstvak toe in Google Documenten?

    Om een tekstvak in Google Docs in te voegen, opent u uw document, plaatst u de cursor waar u het tekstvak wilt plaatsen en gaat u naar Insert > Drawing > Nieuw > Text Box Typ uw tekst in de ruimte en klik en sleep de grepen om het vak aan uw behoeften aan te passen.

Aanbevolen: