Een hyperlink toevoegen in een Google-document

Inhoudsopgave:

Een hyperlink toevoegen in een Google-document
Een hyperlink toevoegen in een Google-document
Anonim

Wat te weten

  • Op de website: Selecteer de tekst, klik op Insert Link op de werkbalk en typ of plak uw link.
  • In de app: selecteer de tekst, tik op Link invoegen en typ of plak je link.
  • U kunt hyperlinks toevoegen aan zowel websites als andere Google Docs-documenten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u hyperlinks maakt in Google Documenten in zowel de web-app op desktop als de mobiele app.

Een hyperlink toevoegen in Google Docs op desktop

Hier leest u hoe u een hyperlink maakt in Google Documenten op de website:

  1. Open een document en selecteer de tekst waarvan je een hyperlink wilt maken.

    Image
    Image
  2. Klik op het link pictogram op de werkbalk.

    Image
    Image

    U kunt ook op Ctrl+K (Command+K op een Mac) drukken of met de rechtermuisknop op de gemarkeerde tekst klikken en Koppeling invoegen selecteren.

  3. Typ of plak een URL en klik op Toepassen.

    Image
    Image

    U kunt ook de naam van een ander Google Docs-document typen en op de naam in de zoekresultaten klikken. U kunt ook op headings and bookmarks klikken om binnen het huidige document te linken.

  4. De tekst is nu een hyperlink.

    Image
    Image

Een hyperlink maken in de mobiele app van Google Docs

Het invoegen van een hyperlink in de mobiele app van Google Docs werkt hetzelfde op zowel iOS als Android. U kunt als volgt een hyperlink maken in de Google Documenten-app:

  1. Open een document in de bewerkingsmodus.
  2. Tik op het woord waarvan je een hyperlink wilt maken.
  3. Als je van een zin of zin een link wilt maken, tik je op een van de blauwe balken en sleep je deze totdat je alles hebt geselecteerd.

    Image
    Image
  4. Tik op Link invoegen.

    Je moet op het > icoon (iOS) of drie verticale stippen icoon (Android) tikken als je het niet ziet de Link invoegen optie meteen.

  5. Typ of plak een URL en tik op het vinkje.

    U kunt ook de naam van een Google Docs-document typen en erop klikken in de zoekresultaten, of op headings and bookmarks klikken om link binnen het huidige document.

  6. Je tekst is nu een hyperlink.

    Image
    Image

Welke hyperlinks werken in Google Documenten?

U kunt drie soorten hyperlinks invoegen in Google Documenten: websites, koppelingen naar andere documenten en koppelingen naar koppen in het huidige document. Deze verschillende soorten hyperlinks worden allemaal gemaakt met behulp van de hierboven beschreven methoden.

Website-hyperlinks kunnen direct worden ingevoerd wanneer u de hyperlink in een Google Docs-document maakt of gekopieerd uit de adresbalk van uw webbrowser. Als u bijvoorbeeld vanuit Google Documenten een hyperlink naar deze webpagina wilt maken, kunt u op de URL in de adresbalk klikken en deze kopiëren, en vervolgens de bovenstaande instructies volgen om deze als hyperlink in te voegen.

Hyperlinks naar Google Docs-documenten en links die naar koppen in hetzelfde document leiden, worden op dezelfde manier toegevoegd als hyperlinks, maar u moet een deel van de naam van het document typen dat u wilt koppelen in plaats van een URL te plakken. Koppelen binnen een document werkt op dezelfde manier, maar u moet in plaats daarvan op 'koppen en bladwijzers' klikken en vervolgens een van de koppen in uw huidige document selecteren.

FAQ

    Hoe link ik naar een ander deel van een Google-document?

    Je kunt een link maken die rechtstreeks naar een bepaald gedeelte van een Google-document gaat door daar een bladwijzer in te stellen. Plaats eerst de cursor waar u de link wilt laten leiden en ga dan naar Insert > Bookmark Er verschijnt een pictogram op die plek en u kan Copy Link selecteren om de URL te krijgen. Van daaruit kun je het ofwel ergens anders in het document plaatsen (zoals in een inhoudsopgave), of het met iemand anders delen om ze rechtstreeks naar die plek te sturen.

    Hoe koppel ik het ene Google-document aan het andere?

    Klik op de Share-knop in het document waarnaar u wilt linken. Selecteer onder in het venster Kopieer link. Open vervolgens het tweede Google-document en stel een hyperlink in. Merk op dat iedereen die je beide items wilt zien, toestemming nodig heeft om ze te lezen.

Aanbevolen: