Hoe u uw Instagram-wachtwoord kunt resetten of wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Instagram-wachtwoord kunt resetten of wijzigen
Hoe u uw Instagram-wachtwoord kunt resetten of wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Log in > Wachtwoord vergeten. Voer uw e-mailadres, telefoonnummer of gebruikersnaam in en selecteer Reset Password.
  • Controleer het e-mailadres of telefoonnummer dat aan uw account is gekoppeld voor een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.
  • In de mobiele app heb je de mogelijkheid om Facebook te gebruiken om weer in te loggen als je accounts zijn gekoppeld.

Of je nu Instagram naar een nieuw apparaat downloadt of per ongeluk bent uitgelogd, het is soms moeilijk om een wachtwoord te onthouden dat je niet vaak gebruikt. Als je je Instagram-wachtwoord bent vergeten, is het een snelle en gemakkelijke manier om het te herstellen op elk apparaat.

Hoe u uw Instagram-wachtwoord kunt wijzigen en opnieuw instellen

Zorg ervoor dat je Instagram-app op je telefoon is geopend of dat de Instagram-website op je computer is geladen.

  1. Op de voorpagina ziet u een optie om Aanmelden; naar de onderkant is een optie om Log in. Ga je gang en selecteer Aanmelden.

    Image
    Image
  2. Selecteer Wachtwoord vergeten.
  3. Je hebt de mogelijkheid om je e-mailadres, telefoonnummer of gebruikersnaam in te voeren om te beginnen. Voer wat u kiest in het lege veld in en selecteer vervolgens Wachtwoord opnieuw instellen.
  4. Zodra je je gegevens hebt ingevoerd, laat een pop-up je weten dat je het e-mailadres of telefoonnummer dat aan je account is gekoppeld, moet controleren op een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Je ontvangt een sms of een e-mail met een link.
  5. Navigeer naar waar je link is zodra je hem hebt ontvangen en open hem.

  6. Voer in het veld Nieuw wachtwoord een nieuw wachtwoord in. Instagram zal je dan vragen om het nieuwe wachtwoord te bevestigen in het New Password Confirmation veld. Selecteer daarna Wachtwoord resetten.
  7. Instagram stuurt je, indien van toepassing, een sms met een resetcode. Voer de code in het vak Security Code in.
  8. Als de code die je invoert correct is, is je wachtwoord gewijzigd en word je doorgestuurd naar je Instagram-account.

    Bewaar je nieuwe wachtwoord ergens veilig, op een locatie die je voor de toekomst kunt onthouden. Investeer in een wachtwoordtool zoals LastPass of gebruik uw browser om wachtwoorden voor u te onthouden.

  9. Je bent klaar!

Facebook resetten op mobiel gebruiken

Als je je Instagram-wachtwoord opnieuw instelt op mobiel, heb je de mogelijkheid om Facebook te gebruiken om weer in te loggen op je account als je Instagram- en Facebook-accounts zijn gekoppeld.

  1. Tik op uw mobiele apparaat op Wachtwoord vergeten.
  2. Op het volgende scherm zie je onderaan je naam Doorgaan als met het Facebook-pictogram. Tik op deze knop om in te loggen met je Facebook-account. Je wordt doorgestuurd naar je Instagram-account als dit is gelukt.

Waarom kan ik niet inloggen op Instagram?

Als je denkt dat je je wachtwoord opnieuw moet instellen, overweeg dan een paar redenen waarom Instagram je de toegang tot je account zou kunnen ontzeggen. Enkele van deze redenen kunnen zijn:

  • Wachtwoord onjuist ingevoerd: Het is gemakkelijk om uw wachtwoord verkeerd in te voeren, vooral op een mobiel apparaat. Probeer opnieuw in te loggen, let deze keer goed op wat je typt.
  • Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig: Instagram gebruikt hoofdlettergevoelige wachtwoorden, wat betekent dat je kleine letters en hoofdletters elke keer exact hetzelfde moet typen.
  • Gebruikersnaam is onjuist: Zorg ervoor dat uw gebruikersnaam correct is. Het goede nieuws is dat je met Instagram je telefoonnummer, gebruikersnaam of e-mailadres kunt gebruiken om in te loggen. Je kunt je opties hier proberen.

Als al die opties niet werken, is het zeker tijd om je wachtwoord opnieuw in te stellen om je account in te voeren. Of je nu op je telefoon of je desktopcomputer zit, het proces is snel, eenvoudig en precies hetzelfde.

Aanbevolen: