Hoe de schermtijd op Android te controleren

Inhoudsopgave:

Hoe de schermtijd op Android te controleren
Hoe de schermtijd op Android te controleren
Anonim

Wat te weten

  • Om de schermtijd bij te houden, ga naar Instellingen > Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht > menu > Beheer uw gegevens > aanzetten Dagelijks gebruik van het apparaat.
  • Om app-timers in te stellen, open Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht > Dashboard > selecteer app > tik op het zandloperpictogram > stel een tijdslimiet in > OK.
  • Als u de bedtijdmodus wilt instellen, selecteert u Gebaseerd op schema of Tijdens het opladen voor het slapengaan en voert u uw slaap- en waaktijden in.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht inschakelt op Android 10 en hoger. Het beschrijft ook hoe u app-timers, bedtijdmodus, focusmodus en ouderlijk toezicht instelt.

Digitaal welzijn instellen op Android

De functie Digitaal welzijn van Android houdt je dagelijkse schermtijd, meldingen en telefoonontgrendelingen bij. De functie Digitaal welzijn is toegankelijk via de instellingen van uw apparaat. U moet het inschakelen omdat het standaard niet is ingeschakeld. Zo stelt u het in.

  1. Open Instellingen.
  2. Tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht.
  3. Tik op het menu met drie stippen in de rechterbovenhoek en selecteer Beheer uw gegevens.
  4. Aanzetten Dagelijks apparaatgebruik.

    Image
    Image

    De cirkelgrafiek op het scherm Digitaal welzijn laat zien welke apps je hebt gebruikt. Binnen de cirkel kun je je totale schermtijd zien, en daaronder, hoe vaak je hebt ontgrendeld en hoeveel meldingen je hebt ontvangen.

  5. Je smartphone registreert nu app-gebruik, meldingen en apparaatontgrendelingen.

    Je hebt ook toegang tot Digitaal welzijn via een app-snelkoppeling. Scroll naar beneden op het hoofdscherm en schakel Show icon in the app list. in

Houd uw schermtijd onder controle

De Digital Wellbeing-app heeft twee soorten tools waarmee je schermtijd en afleiding kunt verminderen: manieren om de verbinding te verbreken en onderbrekingen te verminderen.

Manieren om de verbinding te verbreken zijn onder meer app-timers, bedtijdmodus en focusmodus. Het gedeelte Onderbrekingen verminderen bevat snelkoppelingen naar het beheer van app-meldingen en de modus Niet storen.

App-timers instellen

Om de schermtijd te verkorten, kun je een dagelijkse timer instellen voor de apps die je het meest gebruikt, zodat je niet vast komt te zitten in het konijnenhol van Instagram of een game speelt terwijl je zou moeten werken of communiceren met anderen. Zodra je de limiet hebt bereikt, krijg je een melding dat de timer is afgelopen, wordt het app-pictogram grijs en kun je het pas na middernacht openen, tenzij je het handmatig uitschakelt.

  1. Tik op Dashboard.
  2. Je ziet een lijst met de apps die je het vaakst gebruikt. Tik op een app om de schermtijd, meldingen en tijden te bekijken die zijn geopend in een dagelijkse of per uur durende clip. Tik op het zandloperpictogram naast een app om een timer in te stellen.

    Je kunt ook een timer toevoegen door op App Timer te tikken op de app-infopagina.

  3. Stel een tijdslimiet in (alle timers worden om middernacht gereset) en tik op OK.

    Image
    Image
  4. Om een timer te verwijderen, tik je op het vuilnisbakpictogram ernaast.

Hoe de bedtijdmodus in te stellen

De bedtijdmodus helpt je tot rust te komen door je telefoon uit te zetten en het scherm in grijstinten te draaien, zodat je niet laat opblijft door sociale media te scrollen of te lezen.

Je kunt de bedtijdmodus instellen op basis van een schema of wanneer je de telefoon aansluit om op te laden voordat je naar bed gaat. In beide scenario's stel je een slaaptijd en wektijd in.

Image
Image

Tik op Aanpassen om Niet storen in te schakelen wanneer je gaat slapen en kies of het scherm in grijstinten gaat.

Image
Image

Hoe de scherpstelmodus te gebruiken

Met Focus-modus kun je apps tijdelijk handmatig of volgens een schema pauzeren. U kunt de tijd en dag van de week of meerdere kiezen.

Vanaf hier kun je ook een pauze nemen van de focusmodus als je wat tijd nodig hebt om rond te dwalen.

Image
Image

Hoe onderbrekingen in digitaal welzijn te verminderen

In het gedeelte Minder onderbrekingen kun je app-meldingen beheren en de modus Niet storen inschakelen.

Image
Image

Bottom Line

De laatste sectie is voor ouderlijk toezicht. U kunt het account van een kind beheren als u het standaard ouderaccount op hun apparaat bent.

Stel ouderlijk toezicht in op uw telefoon

Je kunt beginnen met het instellen van ouderlijk toezicht vanaf de pagina met instellingen voor digitaal welzijn, maar dan moet je Family Link, een Google-app, installeren. De app vereist dat zowel jij als je kind een Google-account hebben.

  1. Ga naar Instellingen > Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht.
  2. Tik op Stel ouderlijk toezicht in onderaan het scherm.
  3. Tik op Aan de slag op het volgende scherm.
  4. Tik op Ouder.

    Image
    Image
  5. Je ziet een prompt om de Family Link-app te downloaden. Download het en volg de aanwijzingen op het scherm.

    Image
    Image

Stel de telefoon van uw kind in

Je moet je e-mailaccounts op de telefoon van je kind koppelen voordat je de schermtijd en andere instellingen kunt beheren.

  1. Ga op de telefoon van uw kind naar Instellingen > Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht.
  2. Tik op Stel ouderlijk toezicht in onderaan het scherm.
  3. Tik op Aan de slag op het volgende scherm.
  4. Tik op Kind of tiener.
  5. Tik op account toevoegen of aanmaken voor je kind als het niet op het scherm verschijnt. Nadat u het hebt toegevoegd, selecteert u het in de lijst. Volg daarna de aanwijzingen op het scherm.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe controleer ik de schermtijd op een iPhone?

    Om de schermtijd op een iPhone te controleren, tikt u op Instellingen > Schermtijd. U kunt uw dagelijkse gemiddelde en andere statistieken bekijken. Tik op Alle activiteit weergeven om de schermtijd per app weer te geven en het gebruik van de afgelopen weken te bekijken.

    Hoe beperk ik de schermtijd op een iPhone?

    Als u limieten voor de schermtijd van uw iPhone wilt instellen, gaat u naar Instellingen > Schermtijd Tik op Downtimeom een tijdsbestek te plannen wanneer alleen apps die u kiest en telefoongesprekken beschikbaar zullen zijn. Tik op App-limieten om tijdslimieten in te stellen voor individuele apps. Tik op Communicatielimieten om te beperken met wie je communiceert.

    Hoe verwijder ik schermtijdgegevens op een iPhone?

    Als u schermtijdgegevens op een iPhone wilt verwijderen, gaat u naar Instellingen > Schermtijd. Scroll naar beneden en tik op Schermtijd uitschakelen en tik nogmaals op Schermtijd uitschakelen om te bevestigen.

Aanbevolen: