Hoe schermtijd in te stellen en te gebruiken in iOS 12 en 13

Inhoudsopgave:

Hoe schermtijd in te stellen en te gebruiken in iOS 12 en 13
Hoe schermtijd in te stellen en te gebruiken in iOS 12 en 13
Anonim

Als je de hoeveelheid tijd die je besteedt aan het gebruik van je iPhone, iPad en andere apparaten wilt beperken, biedt Apple een functie in iOS 12 en hoger waarmee je limieten kunt stellen aan digitale apparaten. Het heet Schermtijd. Deze functie helpt je niet alleen wat digitale zelfbeheersing toe te passen, maar biedt ook ouderlijk toezicht op de apparaten van kinderen.

Dit artikel is van toepassing op apparaten met iOS 12 en iOS 13.

Wat is schermtijd?

Schermtijd is een functie van iOS waarmee je kunt bijhouden hoeveel tijd je je apparaten gebruikt, tijd buiten die apparaten kunt plannen en limieten kunt instellen voor het gebruik van bepaalde apps of groepen apps. Hiermee kunt u dit ook allemaal doen voor de apparaten van uw kinderen.

Screen Time is vergelijkbaar met Niet storen. Niet storen voorkomt dat mensen u gedurende bepaalde perioden bellen of sms'en, ook tijdens het rijden. Schermtijd zorgt ervoor dat u uw apparaat of geselecteerde apps niet kunt gebruiken op tijden die u kiest.

Screen Time gebruikt iCloud, dus je instellingen op één apparaat worden automatisch toegepast op elk apparaat dat is ingelogd op hetzelfde iCloud-account.

Schermtijd instellen in iOS 12 en 13

Om Schermtijd op uw apparaat in te stellen, tikt u op Instellingen > Schermtijd. Van daaruit kunt u verschillende inhoudscategorieën configureren:

  • Downtime: als u een tijd wilt plannen waarin u uw apparaat niet anders kunt gebruiken dan de app Telefoon of voor apps die u toestaat, tikt u op Downtimeen verplaats de Downtime schuifregelaar naar on/green . Gebruik vervolgens de wieltjes om de tijd in te stellen waarop Downtime begint en eindigt.
  • App-limieten: om bepaalde soorten apps te beperken (zoals apps voor sociale media), tikt u op App-limietenOm de hoeveelheid tijd in te stellen die u elke dag kunt besteden aan het gebruik van die categorie apps, tikt u op App-limieten > Limit toevoegen, kiest u een app-categorie, tikt u op Voeg toe en stel vervolgens een hoeveelheid tijd in. Optioneel kun je tikken op Dag aanpassen zodat app-limieten bijvoorbeeld niet van toepassing zijn in het weekend.
  • Communicatielimieten: Beperk uw mogelijkheid tot sms'en, bellen en FaceTime door op deze optie te tikken. Om uw communicatie-opties te beheren tijdens schermtijdbeperkingen, tikt u op Tijdens toegestane schermtijd en kiest u of u met Iedereen of wilt praten Alleen contacten en beslis of je wilt worden toegevoegd aan groepsgesprekken. Vergelijkbare opties zijn beschikbaar Tijdens Downtime OPMERKING: Deze functie is beschikbaar op iOS 13 en hoger.
  • Altijd toegestaan: om toegang te krijgen tot sommige apps, ongeacht uw instellingen (zoals voor noodgevallen), tikt u op Altijd toegestaan en tikt u vervolgens op de groen + naast apps die je wilt toestaan (of tik op de rode - om apps te verwijderen).
  • Inhouds- en privacybeperkingen: om toegang te krijgen tot de ingebouwde iOS-tools om bepaalde soorten inhoud te blokkeren, tikt u op Inhouds- en privacybeperkingen U wordt gevraagd een toegangscode in te voeren. De instellingen voor Beperkingen die in het menu Algemeen van Instellingen in iOS 11 en eerder stonden, zijn hierheen verplaatst. De privacy-instellingen zijn hier toegankelijk of via hun menu in Instellingen.
  • Instellingen vergrendelen: om uw instellingen met een toegangscode te beveiligen, tikt u op Gebruik wachtwoordcode voor schermtijd (als u deze nog niet hebt ingesteld up voor inhouds- en privacybeperkingen).

Heeft u meer dan één apparaat dat Screen Time gebruikt en een gecombineerd rapport van Screen Time-gebruik op alle apparaten? Verplaats de Share Across Devices schuifregelaar naar on/green.

Schermtijd instellen op apparaten voor kinderen

Image
Image

Je kunt vanaf dit scherm ook Schermtijd instellen op de iOS-apparaten van je kinderen. Eerst moet u Family Sharing instellen. Als dat klaar is, tik je op de naam van het kind wiens schermtijd je wilt instellen.

U wordt gevraagd om downtime, app-limieten en andere instellingen op het scherm in te stellen die aan die opties zijn gewijd. Doe dit of ga naar de hoofdinstellingen voor Schermtijd.

Image
Image

Vanaf daar is het instellen van schermtijdbeperkingen voor uw kind hetzelfde als het instellen voor uzelf. Kies de app-categorieën die je wilt beperken en tik op Set om te kiezen hoe lang je ze wilt beperken tot elke dag. Tik op App-limiet instellen om ook beperkingen te configureren.

Er zijn twee grote verschillen op dit scherm:

  • Websitegegevens opnemen: Zet dit op aan/groen om te zien welke websites uw kind bezoekt.
  • Schakel de toegangscode voor de schermtijd in: Bij het instellen van de schermtijd voor een kind, maakt u een toegangscode aan om te voorkomen dat ze de limieten wijzigen die u voor hen instelt. Met deze optie kun je de toegangscode wijzigen die je al hebt gemaakt.

Als je een toegangscode maakt om de instellingen te beschermen, kies dan iets dat je je herinnert, maar de kinderen niet kunnen raden.

Hoe de schermtijd te gebruiken en te negeren

Als je het eenmaal hebt ingesteld, hoef je niet veel te doen om Schermtijd te gebruiken. Het gaat door zoals gepland en blokkeert of staat categorieën van apps toe op basis van uw instellingen. Het geeft je ook een waarschuwing van vijf minuten voordat Downtime begint of wanneer je je dagelijkse app-limiet bereikt.

Image
Image

Als je je apparaat echt moet gebruiken, kun je Schermtijd tijdelijk overschrijven. Screen Time weerhoudt u er niet van om uw apparaat te ontgrendelen of een app te starten. In plaats daarvan vraagt het je om je tijdmanagementvaardigheden en wilskracht te verbeteren.

Als je een geblokkeerde app start, verschijnt er een scherm dat aangeeft dat deze is geblokkeerd. Tik op Ignore Limit om het te negeren. Screen Time geeft je nog een kans om de juiste keuze te maken. Het biedt een optie om Remind Me in 15 Minutes zodat je het gebruik van de app wat langer kunt uitstellen, Ignore Limit for Today om de app te gebruiken op dit moment, of Annuleren om terug te gaan naar het niet gebruiken van uw apparaat of de app.

Apparaatgebruik bewaken met schermtijd

Image
Image

Screen Time kan je helpen te begrijpen hoeveel tijd je op je iPhone of iPad doorbrengt en wat je doet.

De bovenkant van de instellingen voor Schermtijd toont uw dagelijkse gemiddelde tijd doorgebracht op apparaten in de afgelopen week (op iOS 13; op iOS 12 toont het uw totale tijd die vandaag op het apparaat is doorgebracht, evenals hoeveel tijd u uitgeeft in elk type app). Tik op dat gebied voor meer informatie over je algehele activiteit.

Het volgende scherm toont een gedetailleerd overzicht van uw verbruik, hetzij voor de Week of de Dag. Gegevens die u hier kunt krijgen, zijn onder meer:

  • Totale tijd doorgebracht op het apparaat.
  • Welke app-categorieën heb je gebruikt, hoe lang en op welk tijdstip van de dag.
  • Je meest gebruikte apps op tijd en op categorie (tik op elke app voor specifieke informatie over je gebruik ervan).
  • Hoe vaak je je apparaat per uur hebt opgehaald, wanneer de ophalingen plaatsvonden, het totale aantal ophalingen en je drukste uur.
  • Hoeveel meldingen je in totaal hebt ontvangen, hoeveel per uur, wanneer je de meeste hebt ontvangen en van welke apps.

Schermtijd uitschakelen

Wilt u uw apparaatgebruik niet meer beperken? Schakel Schermtijd uit door deze stappen te volgen:

  1. Tik op Instellingen.

    Image
    Image
  2. Tik op Schermtijd (en voer een toegangscode in als daarom wordt gevraagd).

    Image
    Image
  3. Tik op Schermtijd uitschakelen.

    Image
    Image
  4. Tik in het pop-upmenu op Schermtijd uitschakelen.

    Image
    Image

Aanbevolen: