Hoe ouders ervoor zorgen dat de schermtijd telt tijdens pandemie

Inhoudsopgave:

Hoe ouders ervoor zorgen dat de schermtijd telt tijdens pandemie
Hoe ouders ervoor zorgen dat de schermtijd telt tijdens pandemie
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Ouders hebben educatieve en sociale voordelen gevonden als hun kinderen tijdens de pandemie meer tijd op schermen doorbrengen.
  • De American Academy of Child & Adolescent Psychiatry heeft aanbevolen schermtijdlimieten voor kinderen.
  • Sommige experts zeggen dat, indien correct gebruikt, schermtijd gunstig kan zijn voor kinderen.
Image
Image

Ouders vinden manieren om hun kinderen tijdens de pandemie bezig te houden met online educatieve activiteiten.

Lockdowns, sociale afstand en leren op afstand eisen hun tol van gezinnen. Kinderen brengen meer tijd online door en ouders hebben de pauze nodig die technologie biedt. Maar veel ouders worstelen om ervoor te zorgen dat online activiteiten geen tijdverspilling zijn of schadelijk zijn voor de ontwikkeling van hersenen.

"Om ervoor te zorgen dat onze kinderen niet alleen online hun gang gaan, hebben we ze ingeschreven voor een aantal dingen waarin ze geïnteresseerd zijn", Daniel Carter, de oprichter van elektrische scooter- en skateboardsite Zippy Electrics, zei in een e-mailinterview met Lifewire.

"Een van mijn kinderen is ingeschreven voor een gitaarles en de andere voor piano. Op deze manier weten we zeker dat ze hun tijd online productief besteden."

Op zoek naar vrede en rust

Carter is een van de vele ouders die hun kinderen tijdens de pandemie meer tijd naar schermen laten kijken. "De belangrijkste reden waarom mijn vrouw en ik onze kinderen meer schermtijd geven tijdens deze pandemie, is dat we wat rust in huis nodig hebben als we ons werk in een rustige omgeving willen kunnen doen", voegde hij eraan toe."Het zijn misschien maar een paar uur, maar het zijn toch een paar uur rust en stilte."

De American Academy of Child & Adolescent Psychiatry heeft aanbevolen schermtijdlimieten voor kinderen. Volgens de richtlijnen mogen kinderen tot 18 maanden geen schermen gebruiken, behalve voor videochatten samen met een volwassene.

Tussen 18-24 maanden moet de schermtijd worden beperkt tot het bekijken van educatieve programma's met een verzorger. Voor kinderen van 2-5 moeten ouders de niet-educatieve schermtijd beperken tot ongeveer één uur per weekdag en drie uur in het weekend.

Image
Image

Deze richtlijnen zijn waarschijnlijk niet geschreven met uitgeputte ouders in gedachten, die met hun kinderen te maken hebben tijdens lange uren van lockdown en thuisonderwijs.

Kathryn Kelly zei dat haar 12-jarige dochter sinds het begin van de pandemie is opgeleid en vermaakt met technologie. "Het heeft enorm geholpen omdat mijn man en ik allebei vanuit huis werken, en het zou onmogelijk zijn om te werken en haar bezig te houden zonder meer schermtijd", zei ze in een e-mailinterview.

Expert: schermtijd kan goed zijn

Sommige experts zeggen dat, indien correct gebruikt, schermtijd gunstig kan zijn voor kinderen.

"Een jaar lang besloten mijn zoon en ik om een jaar lang te neuzen over het leren over, eten en pizza maken en erover bloggen," Dr. Mimi Ito, een cultureel antropoloog en professor aan de Universiteit van Californië, Irvine die jeugd- en nieuwe mediapraktijken bestudeert, zei in een e-mailinterview. "Dit creëerde het hele jaar door mogelijkheden voor familiebanden."

Chris D'Costa, de oprichter en CEO van Totem Live Accounting en vader van drie tienerkinderen, zei in een e-mailinterview met Lifewire dat hij stopte met proberen de schermtijd van zijn kinderen te beperken tijdens de eerste afsluiting van vorig jaar jaar.

Het is misschien maar een paar uur, maar het zijn toch een paar uur rust en stilte.

"Mijn kinderen begonnen in maart met onderwijs op afstand hier in Europa en ik moest de schermtijdlimieten op hun computers opheffen zodat ze online lessen konden volgen", zei hij."Tijdens de zomer bleef het gewoon zo als mijn partner en ik vond het moeilijk genoeg voor onze kinderen om goed te socializen, vooral gezien hun leeftijd."

D'Costa zei dat de computervaardigheid van zijn jongste kind is verbeterd door de tijd die ze voor schermen doorbrengt. "Ze raakte eerst gefrustreerd omdat haar oudere zus, die dyslexie heeft, sinds haar tiende een computer op school gebruikt om te helpen met lezen en duidelijk veel beter was", zei hij. "Er zat een element van kennisdeling in en het was voor hen nuttig om te leren dat niet alles via TikTok of Snapchat aan de telefoon kan."

Het lijdt geen twijfel dat te veel schermtijd niet geweldig is voor kinderen. Maar naarmate de pandemie vordert, ontdekken ouders voor- en nadelen aan het feit dat hun kinderen tijd online doorbrengen.

Aanbevolen: