Hardwareversnelling in- en uitschakelen in Chrome

Inhoudsopgave:

Hardwareversnelling in- en uitschakelen in Chrome
Hardwareversnelling in- en uitschakelen in Chrome
Anonim

Wat te weten

  • Ga in Chrome naar Chrome Menu > Settings > Advanced. Schakel onder Systeem Hardwareversnelling gebruiken indien beschikbaar. in
  • Als u versnelling wilt forceren, voert u chrome://flags in de zoekbalk in. Stel onder Override software rendering list in op Enabled en selecteer vervolgens Relaunch.
  • Je kunt controleren of hardwareversnelling is ingeschakeld in Chrome door chrome://gpu in de adresbalk bovenaan de browser te typen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u hardwareversnelling in- en uitschakelt in Chrome, plus hoe u kunt controleren of deze is ingeschakeld, hoe u de versnelling indien nodig kunt forceren en hoe u kunt bepalen of hardwareversnelling u helpt of niet.

Hardwareversnelling inschakelen in Chrome

Je kunt hardwareversnelling inschakelen via de instellingen van Chrome:

  1. Voer chrome://settings in de adresbalk bovenaan Chrome in. Of gebruik de menuknop rechtsboven in de browser om Instellingen. te kiezen

    Image
    Image
  2. Scroll helemaal naar de onderkant van die pagina en kies de Advanced link.

    Image
    Image
  3. Scroll helemaal onderaan die pagina met instellingen om extra opties te vinden.

    Image
    Image

    Zoek onder de kop System de optie Gebruik hardwareversnelling indien beschikbaar en schakel deze in.

  4. Als u wordt gevraagd Chrome opnieuw te starten, sluit u alle geopende tabbladen en opent u Chrome opnieuw.
  5. Wanneer Chrome start, open chrome://gpu opnieuw en controleer of de woorden Hardware versnelde naast de meeste items verschijnen in de Graphics Feature Status kop

    Als u ziet dat de optie "Hardwareversnelling gebruiken indien beschikbaar" al is ingeschakeld, maar uw GPU-instellingen aangeven dat versnelling niet beschikbaar is, volgt u de volgende stap.

Hardwareversnelling forceren in Chrome

Image
Image

Het laatste dat u kunt proberen om versnelling in te schakelen wanneer Chrome dat niet lijkt te willen, is het negeren van een van de vele systeemvlaggen:

  1. Voer chrome://flags in de adresbalk in.
  2. Zoek de sectie op die pagina genaamd Override software rendering list.
  3. Verander de Uitgeschakeld optie in Ingeschakeld.
  4. Selecteer de blauwe Relaunch Now knop wanneer deze onderaan Chrome verschijnt nadat hardwareversnelling is ingeschakeld.
  5. Ga terug naar de chrome://gpu pagina en controleer of versnelling is ingeschakeld.

Op dit punt zou Hardware versnelde naast de meeste items moeten verschijnen.

Als ze nog steeds worden weergegeven als uitgeschakeld, kan dit duiden op een probleem met uw grafische kaart of de stuurprogramma's voor uw grafische kaart. Werk de stuurprogramma's op uw computer bij om deze problemen op te lossen.

Bottom Line

Hardwareversnelling uitschakelen in Chrome is net zo eenvoudig als het herhalen van de bovenstaande stappen om het in te schakelen, maar de optie te verwijderen in plaats van deze in te schakelen.

Is hardwareversnelling al ingeschakeld in Chrome?

De beste manier om te controleren of hardwareversnelling in Chrome is ingeschakeld, is door chrome://gpu in de adresbalk bovenaan de browser te typen.

Image
Image

Er wordt een hele reeks resultaten geretourneerd, maar het deel waarin u geïnteresseerd bent, is de sectie met de titel "Status van grafische functies".

Image
Image

Het belangrijkste om naar te zoeken is rechts van elk van deze items. U zou Hardware Accelerated moeten zien als hardwareversnelling is ingeschakeld.

Sommigen lezen misschien alleen Software. Hardwareversnelling uitgeschakeld, maar dat is prima.

De meeste van deze items, zoals Canvas, Flash, Compositing, Multiple Raster Threads, Video Decode en WebGL, moeten echter zijn ingeschakeld.

Als alle of de meeste van uw waarden zijn uitgeschakeld, moet u verder lezen om erachter te komen hoe u hardwareversnelling inschakelt.

Weten of hardwareversnelling helpt

Bezoek de pagina Demo's van Open Web Technologies om te testen of hardwareversnelling in- of uitgeschakeld beter werkt. De site wordt geleverd door Mozilla-ontwikkelaars, de mensen achter de Firefox-webbrowser, maar de tests werken net zo goed in Chrome. De pagina biedt een aantal links die laten zien hoe goed uw browser presteert.

Deze geanimeerde blob biedt bijvoorbeeld een heel eenvoudige demo, maar er zijn nog meer voorbeelden, waaronder deze versleepbare video's en deze 3D Rubik's Cube.

Als je een fatsoenlijke grafische kaart hebt, probeer dan websites te vinden met hoogwaardige Flash-animaties en games om te zien of er sprake is van haperingen.

Bekijk ook high-definition video's op YouTube en zorg ervoor dat de video kristalhelder is. Hardwareversnelling kan niet helpen met bufferen. Het kan echter zijn dat andere functies van Chrome veel beter presteren dan voorheen.

FAQ

    Hoe wis je de cache in Chrome?

    Om de cache van de browser te wissen, drukt u op het menu met drie stippen. Selecteer Instellingen > Privacy en beveiliging > Browsegegevens wissen. Kies een Tijdbereik en selecteer welke gegevens u wilt verwijderen en druk vervolgens op Gegevens wissen.

    Hoe maakt u van Chrome uw standaardbrowser?

    Om van Chrome uw standaardbrowser te maken, opent u eerst Chrome. Selecteer Menu > Instellingen > Standaardbrowser > Maak van Google Chrome de standaardbrowser.

    Hoe update je Chrome?

    Als u Chrome handmatig wilt bijwerken op een computer, opent u de browser en selecteert u More > Help > Over Google Chrome > Herstart.

Aanbevolen: