Omnicharge Omni 20 Portable Power Bank Review: veelzijdig draagbaar opladen inclusief Qi Wireless

Inhoudsopgave:

Omnicharge Omni 20 Portable Power Bank Review: veelzijdig draagbaar opladen inclusief Qi Wireless
Omnicharge Omni 20 Portable Power Bank Review: veelzijdig draagbaar opladen inclusief Qi Wireless
Anonim

Bottom Line

De Omnicharge Omni 20+ is een premium powerbank met een premium prijs en een functieset die je nergens anders vindt, zorg er gewoon voor dat je een compatibele USB-C-oplader bij de hand hebt.

Omni 20+ draadloze powerbank

Image
Image

We hebben de Omnicharge Omni 20 draagbare powerbank gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Omnicharge Omni 20+ is een speciaal soort powerbank die alles probeert te zijn voor alle mensen. Met een behoorlijke capaciteit van 71 Wh en een breed scala aan manieren om stroom in en uit te voeren, inclusief USB-C en een draadloze Qi-oplader, komt het redelijk in de buurt.

Altijd op zoek naar manieren om mijn roadkit te vereenvoudigen, heb ik onlangs een Omni 20+ in mijn schoudertas gestopt om te zien hoe goed hij kan passen bij het assortiment opladers dat ik normaal gesproken inpak. Na ongeveer een week van gebruik en testen, kon ik een redelijk goed idee krijgen van hoe goed de Omni 20+ presteert, hoe goed hij verschillende apparaten oplaadt en of hij de vrij hoge vraagprijs waard is.

Image
Image

Ontwerp: glad geheel zwart uiterlijk dat een beetje is afgestompt door zacht aanvoelend rubber

De Omni 20+ is een fantastisch uitziend apparaat, met een geheel zwarte behuizing en met edelstenen uitgesneden randen die mooi passen bij gebruik naast mijn HP Spectre x360. De boven- en onderkant zijn volledig verstoken van markeringen, waardoor de aanwezigheid van een Qi draadloze oplader verborgen in de bovenkant wordt verborgen, en de labels die het heeft voor in- en uitgangen zijn ingetogen.

De stroomingangen en -uitgangen bevinden zich allemaal aan de voor- en zijkanten van het apparaat, waardoor de kabelwarboel een beetje wordt geminimaliseerd. Ik geef de voorkeur aan power-stenen waarmee je alles aan één kant kunt aansluiten, maar de Omni 20+ is netter opgesteld dan sommige die ik heb gebruikt.

Mijn enige echte probleem met het ontwerp is de keuze om zacht aanvoelend rubber te gebruiken. Het ziet er nu mooi uit, en het voelt goed, en ik veronderstel dat het helpt om wat schokken op te vangen wanneer het wordt opgeborgen voor reizen, maar dit is een materiaal dat gewoon niet is gemaakt om de afstand te overbruggen. Zacht aanvoelend rubber heeft de neiging af te breken en na verloop van tijd plakkerig te worden, trekt allerlei pluisjes en stof aan en wordt ook behoorlijk onaangenaam om aan te raken.

De USB-C-poort kan sommige apparaten snel opladen en kan tot 60 W stroom leveren.

Voor een premium apparaat met een premium prijs, zoals de Omni 20+, zou ik graag een ander materiaal voor de behuizing willen zien.

Initiële installatie: Frustrerend vanwege een gebrek aan documentatie

Hoewel het duidelijk is dat er veel aandacht en zorg is besteed aan het ontwerpen van de Omni 20+, is het net zo duidelijk dat er bijna niet is nagedacht over de verpakking en documentatie. Wanneer u de doos opent, wordt u begroet met de batterij zelf, een USB-A naar C-kabel, een USB-C naar C-kabel en een paar brochures. Een van die brochures is gemarkeerd als een snelstartgids, maar dat is het echt niet.

De twee dingen die in deze presentatie ontbreken, zijn een oplaadkabel en een daadwerkelijke handleiding, waarvan de laatste een enorm probleem wordt vanwege de verwarrende aard van het display en de bedieningselementen.

Als je naar de Omni 20+ kijkt, kun je zien dat de barrel-aansluiting en de USB-C-stekker beide zijn gemarkeerd met IN/OUT, wat aangeeft dat je deze poorten kunt gebruiken om de batterij op te laden of om andere apparaten op te laden.

Ik heb geprobeerd de meegeleverde USB-A naar C-kabel te gebruiken om de Omni 20+ aan te sluiten op de BESTEK-stekkerdoos die ik op mijn bureau heb staan, maar het werkte niet. Er was ergens een miscommunicatie tussen de schakelingen in de USB-poorten van de stekkerdoos en de Omni 20+ waardoor het laadproces met zeer korte tussenpozen steeds opnieuw begon en stopte.

Het volgende dat ik probeerde, was de USB-oplader die bij mijn Nintendo Switch werd geleverd, en dat werkte prima. Volgens de documentatie die beschikbaar is op de Omnicharge-website, maar niet in de doos, kunt u een USB-C-oplader tot 45W gebruiken, of u kunt een 5,5x82,1 mm-cilinderplug gebruiken die overal in het bereik van 4,5 - 36V v alt.

Zodra je de Omni 20+ volledig hebt opgeladen, moet je hem ontladen en opnieuw opladen om de batterij volledig te kalibreren. De USB-C-poort is plug-and-play, wat betekent dat je elk USB-C-apparaat kunt aansluiten en inschakelen zonder instellingen te wijzigen, maar je moet wel het ietwat verwarrende LCD-scherm gebruiken als je wilt opladen via het stopcontact, barrel-connector of de USB-A-poorten. Dit is allemaal niet erg ingewikkeld, maar ik moest wel een instructie-pdf downloaden van de officiële Omnicharge-site.

Image
Image

Display: helder en gemakkelijk te lezen, maar verwarrend

Het scherm is klein, maar het is vrij helder en gemakkelijk te lezen. Het enige probleem is dat het niet bijzonder eenvoudig is om erachter te komen wat de afzonderlijke pictogrammen betekenen, of hoe je het scherm kunt gebruiken om invoer- en uitvoerinstellingen te wijzigen, zonder een handleiding te raadplegen die niet in de doos zit.

Ik heb het probleem met de handleiding in het vorige gedeelte al behandeld, dus het volstaat te zeggen dat ik aanbeveel om frustratie te vermijden en de handleiding gewoon te downloaden van de Omnicharge-website in plaats van te proberen het display en de bedieningselementen op uw eigen.

Sockets en poorten: uitstekende array, inclusief draadloos

De Omni 20+ bevat een mooie reeks sockets en poorten, die erin slagen om alle belangrijke bases met gemak te dekken. Aan de ene kant vind je een USB-C-poort en een barrel-connectorpoort, die beide in staat zijn om de Omni 20+ op te laden of om andere apparaten van stroom te voorzien.

De USB-C-poort kan sommige apparaten snel opladen en levert tot 60 W stroom. Dit is niet universeel, maar het werkte voor mijn Pixel 3 en de andere apparaten die ik bij de hand had om te testen.

De barrel-poort kan worden gebruikt om uw laptop en andere apparaten van stroom te voorzien die normaal gesproken een externe voedingsadapter nodig hebben. Om dat te bereiken, hebt u echter een 5,5 x 2,1 mm barrelplug en een adaptertip nodig die voor uw apparaat is ontworpen.

Ik had wel een barrel-connector en adaptertip bij de hand om mijn HP Spectre x360 onderweg op te laden, en waardeerde het feit dat ik de voedingsadapter thuis kon laten. Voor een powerbank in deze prijsklasse verwacht ik echter dat de benodigde hardware in de doos zit.

Hoewel deze powerbank niet al je apparaten de hele dag gevoed zal houden, is het belangrijkste dat hij pass-through-opladen heeft.

Als je het niet erg vindt om extra adapters mee te nemen, of als je een apparaat hebt dat niet snel kan worden opgeladen via de meegeleverde USB-C-poort, dan heeft de Omni 20+ een perfect functioneel stopcontact op de overkant. Dit is een leuke bijkomstigheid omwille van de compatibiliteit, maar ik zie een powerbank zoals de Omni 20+ als een manier om rommel te verminderen, dus ik beschouw het stopcontact meer als een nuttige back-up dan als iets dat ik elke dag wil gebruiken.

Aan de voorkant van de powerbank, naast het display, vind je twee USB-A-poorten. Deze poorten kunnen al uw standaard USB-apparaten opladen. De ene is een Qualcomm 3.0-compatibele snellaadpoort en de andere is een standaard USB-poort die tot 3A kan leveren.

Batterij: behoorlijke batterijcapaciteit voor het formaat

De Omni 20+ bevat een 20.000 mAh-batterij, wat een behoorlijke capaciteit is voor de grootte van deze powerbank. Ik zou graag een grotere capaciteit zien op basis van de prijs van dit apparaat, maar het is duidelijk dat je beta alt voor extra functies zoals snel opladen via USB en draadloos opladen in plaats van een grote batterij.

In de praktijk ontdekte ik dat de Omni 20+ mijn HP Spectre x360 niet volledig kon opladen, hoewel de stevige batterij en de 17-uur durende runtime op die laptop ervoor zorgen dat ik nog steeds een aanzienlijke boost kon krijgen van deze powerbank. Toen ik mijn Pixel 3 oplaadde, ontdekte ik dat ik vier ladingen uit de Omni 20+ kon halen met een beetje sap over.

Hoewel deze powerbank niet al je apparaten de hele dag gevoed zal houden, is het belangrijkste dat hij pass-through-opladen heeft. Dat betekent dat u de Omni 20+ kunt opladen terwijl hij uw apparaten oplaadt of van stroom voorziet, waardoor hij naast een powerbank ook als universele voedingsadapter kan fungeren.

Door de Omni 20+ aan te sluiten op een stopcontact, indien beschikbaar, vond ik het een fantastische vervanging voor een anders omvangrijk assortiment voedingsadapters voor mijn laptop, telefoon en andere apparaten.

Bij opladen via USB-C met een geschikte oplader, zoals mijn Nintendo Switch-oplader, duurt het ongeveer drie uur voordat de Omni 20+ volledig is opgeladen. Het opladen met een zwakkere oplader of via de barrelconnector duurt wat langer.

Image
Image

Oplaadsnelheid: echt snel opladen beschikbaar voor sommige USB-C-apparaten

Voor het grootste deel kan de Omni 20+ elk apparaat net zo snel opladen als het is ontworpen om te worden opgeladen. Oudere apparaten die worden opgeladen via standaard USB-A-poorten, verbruiken tussen 1 en 3 A, afhankelijk van het apparaat, en laden vrij langzaam op. Maar als je een Qualcomm 3.0-compatibel apparaat hebt, kun je het op de juiste USB-poort aansluiten en sneller opladen.

Mijn Pixel 3 verbruikte 1,46A bij aansluiting op de USB-A-poorten, ongeacht welke poort ik koos. Andere apparaten trokken tussen 0,37 en 1,46A.

Bij het aansluiten op de USB-C-poort met de meegeleverde USB-C-kabel, merkte ik dat mijn Pixel 3 net zo snel werd opgeladen als wanneer ik de fabrieksoplader gebruikte. Het trok 11 watt aan stroom wanneer het werd aangesloten via USB-C en ging naar de modus "snel opladen". Ik heb ook de fabrieksoplader aangesloten op het meegeleverde stopcontact en merkte geen verschil in snelheid.

Ik kon ook andere USB-C-apparaten, zoals mijn Nintendo Switch, zonder problemen opladen.

Door de Omni 20+ aan te sluiten op een stopcontact, indien beschikbaar, vond ik het een fantastische vervanging voor een anders omvangrijk assortiment voedingsadapters voor mijn laptop, telefoon en andere apparaten.

De ingebouwde Qi-oplader kan 10 watt produceren en ik vond hem net zo goed werken als andere 10 watt Qi-opladers die ik heb gebruikt. Het is een beetje gevoelig qua positionering, maar ik had het vrij snel onder de knie.

Bottom Line

Met een adviesprijs van $200 is de Omni 20+ een high-end accubank met een high-end prijs. Je krijgt heel veel functionaliteit voor die prijs, maar het toestel blijft wel achter qua batterijcapaciteit en meegeleverde accessoires. Het in het oog springende probleem is dat je krachtigere accubanken kunt vinden voor minder geld, zelfs als je er geen zult vinden met exact dezelfde functionaliteit.

Omni 20+ vs. Pilot Pro 2

Met een adviesprijs van $90 kun je twee Pilot Pro 2-batterijpakketten kopen voor de prijs van een enkele Omni 20+. Met die ongelijkheid in prijs lijkt het alsof deze apparaten niet eens in dezelfde categorie vallen, maar ze hebben eigenlijk enkele belangrijke overeenkomsten. Sterker nog, de 23.000 mAh batterij in de Pilot Pro 2 is zelfs iets krachtiger dan de Omni 20+.

Het meest lastige verschil tussen deze twee apparaten is dat de Pilot Pro 2 wordt geleverd met een vatconnector en een mooie set adaptertips. Met een adviesprijs die bijna het dubbele is van die van de Pilot Pro 2, is het een beetje vervelend dat de Omni 20+ niet eens wordt geleverd met een voedingsadapter, laat staan de hardware die nodig is om je laptop op te laden.

De Omni 20+ komt op veel gebieden naar voren. Het omvat draadloos opladen, wat de Pilot Pro 2 mist. Het biedt ook zowel Qualcomm Quick Charge 3.0 snel opladen via USB-A als snel opladen met hoog wattage via USB-C, en wordt geleverd met een stopcontact, allemaal functies die de Pilot Pro 2 mist.

De Omni 20+ is duidelijk de meest complete van deze twee batterijbanken, dus waarom wordt de veel goedkopere Pilot Pro 2 geleverd met een mooi assortiment accessoires die Omnicharge je zelf laat vinden? De Omni 20+ is duidelijk de betere powerbank, maar dit soort prijskaartje vraagt om een minder spartaanse doos.

Fantastische functionaliteit, behoorlijke batterijcapaciteit en frustrerende installatie-ervaring

De Omnicharge Omni 20+ is een van de beste powerbanks die er zijn, en het kan maar beter zijn voor de prijs die ze vragen. Dit is de powerbank die je nodig hebt als je een USB-C-poort met een hoog wattage, in- en uitgang van een barrelconnector, draadloos opladen en een standaard stopcontact tot je behoeften rekent. Je kunt goedkopere powerbanks vinden die meer kracht leveren, maar je zult er geen vinden met dezelfde functieset.

Specs

  • Productnaam 20+ draadloze powerbank
  • Product Merk Omni
  • Prijs $200.00
  • Productafmetingen 5 x 4,8 x 1,1 inch.
  • Kleur Zwart
  • Capaciteit 18650mAh Li-ion
  • Uitgang 100W (stopcontact), 60W (USB-C), 10W (draadloos)
  • Garantie Een jaar

Aanbevolen: