TikTok past het privacybeleid voor minderjarige gebruikers aan

TikTok past het privacybeleid voor minderjarige gebruikers aan
TikTok past het privacybeleid voor minderjarige gebruikers aan
Anonim

TikTok heeft donderdag belangrijke wijzigingen in zijn beleid aangekondigd om de veiligheid en privacy van minderjarige gebruikers te waarborgen.

De nieuwe beperkingen die in de komende maanden worden uitgerold voor gebruikers van 13 tot 17 jaar, omvatten een instelling om te kiezen wie video's van minderjarigen kan bekijken en een standaard privé-instelling voor video's gemaakt door 13- tot 15-jarigen, volgens Engadget.

Image
Image

Op het gebied van directe berichten schakelt TikTok automatisch DM's standaard uit voor nieuwe accounts van 16 tot 17-jarigen (of bestaande accounts die nog nooit DM's hebben gebruikt). Dit betekent dat gebruikers handmatig de instellingen moeten wijzigen over wie hen een bericht kan sturen voordat ze de functie gebruiken. Elke gebruiker onder de 16 jaar kan nog steeds geen gebruik maken van de functie voor directe berichten.

Ten slotte stopt TikTok met het verzenden van pushmeldingen naar gebruikers tussen 13 en 15 jaar vanaf 21.00 uur en gebruikers van 16 tot 17 uur vanaf 22.00 uur. TikTok zei dat deze nieuwe beperking is om jonge mensen aan te moedigen betere gewoonten te ontwikkelen met technologie, en aangezien pushmeldingen je ertoe aanzetten de app te controleren, kan het uitschakelen ervan gebruikers mogelijk meer van de app afhouden dan ze zouden zijn.

"Deze veranderingen bouwen voort op onze voortdurende verbintenissen, aangezien er geen eindstreep is als het gaat om het beschermen van de veiligheid, privacy en het welzijn van onze gemeenschap", zei TikTok in zijn blogpost waarin hij de wijzigingen aankondigde.

"We werken samen met tieners, gemeenschapsorganisaties, ouders en makers om verder te innoveren en we zijn verheugd om de komende maanden meer te delen."

TikTok is het nieuwste platform om prioriteit te geven aan de veiligheid van minderjarige gebruikers en om nieuw beleid en nieuwe functies te implementeren. Onlangs heeft Google aangekondigd dat YouTube-video's die zijn gemaakt door 13- tot 17-jarigen automatisch privé worden ingesteld en dat er automatische herinneringen voor pauzes en bedtijd worden toegevoegd voor dezelfde leeftijdsgroep.

Instagram heeft in juli ook updates aangekondigd die elke nieuwe gebruiker onder de 16 automatisch automatisch een privéaccount geven.

Aanbevolen: