Aangepaste penselen gebruiken in Paint.NET

Inhoudsopgave:

Aangepaste penselen gebruiken in Paint.NET
Aangepaste penselen gebruiken in Paint.NET
Anonim

Paint. NET is een gratis rasterafbeeldingseditor voor Windows die krachtiger is dan de standaard Microsoft Paint-software, maar het mist enkele van de functies die in Photoshop worden gevonden, zoals aangepaste penselen. Gelukkig maakt een plug-in het mogelijk om aangepaste penselen te maken en te gebruiken in Paint. NET.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op versie 4.2 van de Paint. NET beeldbewerkingssoftware, niet te verwarren met de gelijknamige website.

Hoe installeer ik de Paint. NET Custom Brushes Plug-in

Paint. NET bevat geen ingebouwde ondersteuning voor het toevoegen van plug-ins, dus u moet het plug-inpakket handmatig installeren:

  1. Download het gratis plug-in pakket voor Paint. NET

    Dit pakket bevat meerdere plug-ins die nieuwe tools aan Paint. NET toevoegen, inclusief bewerkbare tekst.

    Image
    Image
  2. Sluit Paint. NET en open het ZIP-bestand dat je hebt gedownload.

    Image
    Image
  3. Kopieer de Effects en FileTypes mappen in het ZIP-bestand.

    Image
    Image
  4. Plak de mappen die je hebt gekopieerd in de map Paint. NET in je Program Files.

    Image
    Image
  5. De volgende keer dat u Paint. NET start, verschijnt er een nieuwe sectie met de naam Tools in het Effects menu waar u de nieuwe functies die de plug-in heeft toegevoegd.

    Image
    Image

Een aangepast penseel maken in Paint. NET

De eerste stap is het maken van een bestand of het selecteren van een afbeeldingsbestand dat u als penseel wilt gebruiken. U kunt de meest voorkomende afbeeldingsbestandstypen gebruiken om uw eigen penselen te maken, waaronder JPEG's, PNG's, GIF's en Paint. NET PDN-bestanden.

Als u van plan bent uw eigen penselen helemaal opnieuw te maken, stelt u het afbeeldingsbestand in op de maximale grootte die u met het penseel wilt gebruiken. Het verkleinen van het penseel is meestal geen probleem, maar het later vergroten van het penseel kan de kwaliteit verminderen. Houd ook rekening met de kleuren van uw aangepaste penseel, aangezien deze op het moment van gebruik niet kunnen worden bewerkt, tenzij u wilt dat het penseel slechts één kleur aanbrengt.

Een aangepast penseel gebruiken in Paint. NET

Na het installeren van de plug-in en het kiezen van je aangepaste penseel, ben je klaar om het te gebruiken.

  1. Ga naar Layers > Add a New Layer om een aparte laag voor de penseelvoering in te stellen.

    Image
    Image
  2. Ga naar Effecten > Tools > CreateBrushesMini.

    Image
    Image
  3. Selecteer Penseel toevoegen bovenaan.

    Image
    Image
  4. Selecteer het afbeeldingsbestand dat u als basis voor het penseel wilt gebruiken.

    Alle aangepaste penselen die u toevoegt, worden weergegeven in de rechterkolom van het dialoogvenster Aangepaste penselen.

    Image
    Image
  5. Stel de Penseelgrootte. in

    Image
    Image
  6. Selecteer de Brush Mode:

    • Color past de originele afbeelding toe op het canvas.
    • Mask behandelt het penseel als een stempel. U kunt een kleur instellen door op het vak rechts te klikken en het penseel past vervolgens een effen vorm toe die overeenkomt met de penseelvorm die is gevuld met de geselecteerde kleur.

    Als het penseel geen transparante achtergrond heeft, is de vorm van het penseel een rechthoek of vierkant, in plaats van de vorm van de afbeelding. PNG-, GIF- en PDN-bestanden bieden ondersteuning voor transparante achtergronden.

    Image
    Image
  7. Stel de Snelheid in. Een lagere snelheid zorgt ervoor dat de afdrukken van de borstel wijder uit elkaar liggen. Een hogere instelling, zoals 100, kan een dicht effect produceren dat eruitziet alsof de oorspronkelijke vorm is geëxtrudeerd.

    Image
    Image
  8. Klik in het vak om je aangepaste penseel toe te passen. Je kunt dichte patroongebieden opbouwen of gewoon individuele "streken" toepassen.

    Image
    Image
  9. Selecteer OK om de nieuwe penseelvoering op de afbeelding toe te passen.

    Image
    Image
  10. Uw aangepaste kunst verschijnt in zijn eigen laag, zodat u deze kunt verplaatsen en aanpassen zonder andere delen van de afbeelding te beïnvloeden.

    Image
    Image

Waarom aangepaste penselen gebruiken in Paint. NET?

U kunt de Paint. NET-invoegtoepassing voor aangepaste penselen gebruiken om snel afzonderlijke afbeeldingen op een pagina toe te passen of om dichte delen van een patroon te maken. Deze tool is erg handig voor het opslaan en toepassen van grafische elementen die je regelmatig hergebruikt in je werk.

Aanbevolen: