POWERADD Pilot Pro2 Review: voldoende vermogen om uw laptop en andere apparaten op te laden

Inhoudsopgave:

POWERADD Pilot Pro2 Review: voldoende vermogen om uw laptop en andere apparaten op te laden
POWERADD Pilot Pro2 Review: voldoende vermogen om uw laptop en andere apparaten op te laden
Anonim

Bottom Line

De Pilot Pro2 is een fantastische vervanging voor uw laptopoplader die pass-through opladen biedt en tegelijkertijd uw USB-apparaten van stroom kan voorzien.

POWERADD Pilot Pro2

Image
Image

We hebben de POWERADD Pilot Pro2 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De POWERADD Pilot Pro2 is een beetje anders dan de meeste powerbanks, omdat hij is ontworpen als directe vervanging voor zowel je laptop- als telefoonoplader. Het bevat twee USB-poorten, een vatconnector en wordt geleverd met een assortiment laptopvoedingsadapters die een behoorlijk behoorlijke dekking bieden.

Omdat je onderweg nooit genoeg stroom kunt hebben, heb ik onlangs de stroomadapter van mijn laptop in een la gestopt, een POWERADD Pilot Pro2 in mijn schoudertas gestopt en mee de wereld in genomen. De afgelopen week heb ik getest hoe goed deze kleine powerbank werkt als laptopoplader, hoe hij standhoudt bij het opladen van telefoons en andere apparaten en of hij de moeite waard is om aan je arsenaal toe te voegen.

Image
Image

Ontwerp: strak en compact met twijfelachtige kleurkeuzes

De POWERADD Pilot Pro2 is niet de mooiste powerbank die ik ooit heb gebruikt, maar hij heeft zeker zijn eigen stijl. Het grootste probleem is dat de bovenkant een tweekleurig pianozwart en mat zilver is, en de onderkant van het apparaat is gemaakt van wit plastic. De driekleurenbenadering ziet er niet zo geweldig uit vanaf de zijkant, en het witte plastic geeft het over het algemeen een beetje een goedkope uitstraling.

Qua formaat is het ongeveer zo groot als een paperback, een beetje dunner en aanzienlijk zwaarder. Hij is klein genoeg om in je aktetas, tas of handtas te passen, maar dit is geen powerbank die je in je zak wilt hebben.

De algehele esthetiek is een beetje gedateerd als ik naast mijn Pixel 3 en HP Spectre x360 zit, maar hij is klein genoeg om niet in de weg te zitten of te veel aandacht te trekken.

Initiële installatie: klaar voor gebruik na een eerste keer opladen

De eerste installatie is pijnloos. Haal de Pilot Pro2 uit de doos, steek de stekker in het stopcontact en u kunt aan de slag. Het is een goed idee om het volledig op te laden voordat je het gebruikt, wat me slechts drie uur kostte, maar je kunt het technisch gebruiken terwijl het wordt opgeladen als je apparaat niet te veel stroom verbruikt.

Als je het wilt gebruiken om je laptop van stroom te voorzien, is de installatie net iets ingewikkelder. Eerst moet u de meegeleverde cilinderconnector in de juiste aansluiting steken, vervolgens de adapterpunt zoeken die is ontworpen voor uw laptop en deze aansluiten. Vervolgens tik je op de aan/uit-knop om de juiste uitgangsspanning te selecteren en sluit je je laptop aan.

De enige manier waarop het proces eenvoudiger zou kunnen zijn, zou zijn als de Pilot Pro2 in staat zou zijn om automatisch de juiste uitgangsspanning te selecteren. Voor telefoons en andere USB-apparaten is dat proces eigenlijk automatisch.

Het belangrijkste is dat je de Pilot Pro2 als oplader kunt gebruiken terwijl zijn eigen interne batterij wordt opgeladen.

Bottom Line

Het display op de Pilot Pro2 is klein, maar het klaart de klus. Het toont een visuele weergave van de resterende batterijlading, het resterende percentage van de lading en het toont de uitgangsspanning als u op de aan / uit-knop tikt. Het blijft de hele tijd aan als de powerbank is aangesloten en schakelt automatisch uit na ongeveer drie seconden als de batterij leeg raakt.

Sockets en poorten: twee USB- en een barrel-connector

Als het gaat om stopcontacten en poorten, komt de Pilot Pro2 een beetje tekort. Het beschikt over twee USB-poorten van volledige grootte, één barrel-connectoringang en één barrel-connectoruitgang. Beide USB-poorten kunnen 1 of 2,5 A leveren, afhankelijk van de behoeften van uw apparaten, en de cilinderconnector kan 5, 9, 12, 16, 19 en 20 V uitvoeren.

Omdat de barrel-connector is ontworpen om uw laptop van stroom te voorzien in plaats van uw eigenlijke laptop-voedingsadapter, wordt de Pilot Pro2 ook geleverd met een mooi assortiment adaptertips. Tien tips zijn standaard meegeleverd, voor redelijk goede dekking van Sony, Toshiba, Lenovo, Acer, Asus, HP, Samsung en Dell laptops.

Hoewel de dekking redelijk goed is, moet je controleren of het pakket echt een tip bevat die werkt met je laptop. Er zijn twee tips ontworpen voor HP, maar geen van beide werkte met mijn HP Spectre x360. Aangezien dat mijn dagelijkse drijfveer is wanneer ik niet op kantoor ben, moest ik een compatibele tip pakken om de Pilot Pro2 echt op de proef te stellen.

Image
Image

Batterij: Krachtige 23.000 mAh capaciteit voor voldoende draagbaar vermogen

De Pilot Pro2 wordt geleverd met een 23.000 mAh-batterij, wat niet slecht is voor een powerbank van dit formaat en deze prijs. Het is niet genoeg om een stroomvretende laptop zoals de HP Spectre x360 de hele dag buiten het kantoor te houden, maar het is genoeg als je periodiek toegang hebt tot stroom in je auto, in een coffeeshop of waar dan ook sluit even aan.

Toen ik mijn volledig dode HP Spectre x360 15 inplugde en alleen gelaten werd, met de laptop uit, ontdekte ik dat de Pilot Pro2 het niet helemaal af kon maken. Bij exclusief gebruik met mijn Pixel 3 kon ik vijf volledige ladingen krijgen met een beetje sap over.

POWERADD zegt dat de Pilot Pro2 12 uur nodig heeft om zijn 23.000 mAh-batterij volledig op te laden, maar ik vond dat enorm hoog. Omdat er niets op was aangesloten, ontdekte ik dat de Pilot Pro2 in minder dan vier uur volledig is opgeladen, van helemaal leeg.

Het belangrijkste is dat je de Pilot Pro2 als oplader kunt gebruiken terwijl zijn eigen interne batterij wordt opgeladen. Dat betekent dat ik de voedingsadapter van mijn HP Spectre x360 veilig thuis kon laten en volledig op de Pilot Pro2 kon werken. Het laadt zijn eigen interne batterij langzamer op als je hem vraagt om tegelijkertijd andere apparaten van stroom te voorzien, maar het bespaart het gewicht en de ruimte van het inpakken van zowel een powerbank als een laptopvoedingsadapter.

Oplaadsnelheid: stelt automatisch 1A of 2.5A in voor mobiele telefoons

De Pilot Pro2 heeft twee USB-poorten. Er staat dat de ene 1A levert en de andere 2,5A, maar ik merkte geen verschil in laadsnelheid bij het aansluiten op de ene versus de andere. Beide poorten leverden 1.46A aan mijn Pixel 3.

Hoewel USB-opladers die 2,5 A leveren soms snel of snel worden genoemd, is het soort opladen dat u kunt verwachten van een apparaat als de Pilot Pro2 compleet anders dan het snel opladen dat u krijgt van telefoons zoals de iPhone X of Pixel 4 en een fabrieksoplader. De oplaadsnelheid is precies zo snel als elke andere USB-oplader van 2,5 A.

Hoewel de dekking redelijk goed is, wil je toch controleren of het pakket daadwerkelijk een tip bevat die werkt met je laptop.

Prijs: Duur voor de kracht die je krijgt

Met een adviesprijs van $ 90 en een batterijcapaciteit van 23.000 mAh is de POWERADD Pilot Pro2 aan de dure kant van de schaal. U kunt powerbanks met een grotere capaciteit voor minder vinden, en u kunt vergelijkbare geprijsde apparaten vinden die meer USB-poorten bieden voor een vergelijkbaar bedrag.

De Pilot Pro2 struikelt in vergelijking met generieke power-stenen, maar schittert in vergelijking met power-stenen die zijn ontworpen om te werken als laptopvoedingen. In plaats van een stopcontact om uw eigen adapter in te pluggen, kan dit apparaat uw huidige adapter voor op reis vervangen, of uw adapter volledig vervangen als de oude verloren of kapot gaat.

Omdat je echt twee apparaten in één krijgt, is de Pilot Pro2-prijs niet zo slecht.

Pilot Pro2 vs. Omni Mobile

De Pilot Pro2 is redelijk goed te vergelijken met de Omni Mobile, die qua functionaliteit en prijs een van zijn naaste concurrenten is. De Omni Mobile verkoopt voor heel wat meer, meestal geprijsd op $ 130 (zie op Amazon), en de 25, 600 mAh-batterij is slechts iets groter dan die van de Pilot Pro 2.

In tegenstelling tot de Pilot Pro2 heeft de Omni Mobile een USB-C-poort met een output van 60 W, maar je moet een extra snelladercomponent kopen als je wilt profiteren van de snellaadfunctionaliteit van je telefoon. Het heeft ook twee gewone USB-poorten en bevat een ingebouwde draadloze oplader, die de Pilot Pro2 mist.

Als uw laptop wordt afgedekt door een van de adaptertips die bij de Pilot Pro2 worden geleverd, vertegenwoordigt de Pilot Pro2 een aanzienlijk betere waarde dan de Omni Mobile. Die waarde neemt een beetje af als je het werk moet doen om je eigen adaptertip te vinden, en de Omni Mobile is ook een prima keuze als je op zoek bent naar een draagbare draadloze oplader en het niet erg vindt om extra te betalen voor die functie.

Vervangt de opladers van uw laptop en telefoon

De Pilot Pro2 is een fantastische combinatie van een laptopoplader, telefoonoplader en powerbank. Het is te hoog geprijsd voor een gewone powerbank, maar het feit dat het zowel mijn laptop- als mobiele telefoonopladers in mijn road-kit volledig kon vervangen, maakt het een gemakkelijke aanbeveling. Overweeg de Omni20 of Omni Mobile te bekijken als u echt draadloos wilt opladen, maar de Pilot Pro2 zorgt voor een enorme besparing van gewicht en formaat in vergelijking met de apparaten die hij vervangt.

Specs

  • Productnaam Pilot Pro2
  • Product Merk POWERADD
  • Prijs $90.00
  • Productafmetingen 7,3 x 4,9 x 0,8 inch.
  • Kleur Zilver
  • Capaciteit 23000mAh
  • Uitgang 685 VA / 390 Watt
  • Garantie twee jaar

Aanbevolen: