IPad-zelfstudie: instellen zonder een computer te gebruiken

Inhoudsopgave:

IPad-zelfstudie: instellen zonder een computer te gebruiken
IPad-zelfstudie: instellen zonder een computer te gebruiken
Anonim

Je hoeft geen nieuwe iPad aan te sluiten op iTunes op je computer om deze voor de eerste keer in te stellen. Oorspronkelijk zou je een computer moeten gebruiken om instellingen over te zetten of gegevens te herstellen vanaf een back-up. Maar zolang je een draadloze internetverbinding hebt, kun je zonder de extra stap aan de slag met je nieuwe Apple-tablet.

Hier leest u hoe u een nieuwe iPad instelt zonder iTunes.

Image
Image

Hoe een iPad in te stellen zonder computer

Nadat u uw nieuwe tablet voor de eerste keer hebt ingeschakeld, stelt u uw taal en land in. Vervolgens maak je verbinding met internet via wifi of een mobiele verbinding als je een iPad-model hebt dat dit ondersteunt.

De volgende stap is het instellen van een toegangscode met ten minste zes cijfers voor uw apparaat. Als uw iPad is uitgerust met een vingerafdruksensor, stelt u die functie ook in tijdens deze stap. Je kunt er ook later voor zorgen als je wilt.

Als je je gegevens en apps van je vorige apparaat wilt overzetten, heb je drie opties. Als je eerder een Apple-apparaat hebt gebruikt, kun je herstellen vanaf een iCloud- of iTunes-back-up, maar houd er rekening mee dat de laatste verbinding met een computer vereist. Anders kunt u ook herstellen vanaf een Android-telefoon.

Op dit punt kun je ervoor kiezen om in te loggen met je Apple ID en ook Siri in te stellen als je dat wilt. Voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus kun je ook je Home-knop aanpassen. Met telefoons vanaf de iPhone 6 en hoger kun je ook je weergave-instellingen aanpassen.

Het hele proces houdt vrijwel in dat de tablet je allerlei dingen vraagt. Een daarvan is of u locatieservices wel of niet wilt inschakelen - handig bij het gebruik van apps die bijvoorbeeld toegang tot de GPS-functie van de tablet vereisen. Ongeacht of je besluit het in te schakelen of niet, je kunt je locatievoorkeur later altijd wijzigen via de app Instellingen.

Laatste stappen

Als je basisinstellingen en beveiliging zijn ingesteld, moet je nog een paar beslissingen nemen voordat je klaar bent om je iPad te gebruiken.

Een daarvan is of je het cloudopslagplatform van Apple, iCloud, wilt gebruiken, dat wordt geleverd met 5 GB vrije ruimte. Met deze functie kun je een back-up van je iPad maken naar iCloud, dus het is geen slecht idee om door te gaan en de service te gebruiken als je dat nog niet eerder hebt gedaan.

U beslist ook of u de functie Zoek mijn iPad wilt activeren, waarmee u uw tablet kunt volgen, uitschakelen en zelfs wissen via de computer of een ander iOS-apparaat voor het geval u het kwijtraakt.

Ten slotte kiest u of u dicteren wilt inschakelen en analysegegevens met Apple wilt delen. Beide functies zijn optioneel en niet iedereen wil of gebruikt ze.

Na dat alles heet je iPad je welkom en kun je hem gaan gebruiken.

Aanbevolen: