Top gratis platformgames voor de pc

Inhoudsopgave:

Top gratis platformgames voor de pc
Top gratis platformgames voor de pc
Anonim

Veel van de klassieke platformgames hebben nooit de sprong gemaakt van console of arcade-pc, maar dat betekent niet dat er geen overvloed aan pc-titels is die door hen zijn geïnspireerd. Van originele zelfgemaakte brouwsels tot volledige remakes, de pc is een net zo levendig platform voor platformgames. Hier is onze lijst met de 14 beste gratis platformgames voor pc.

Spelunky

Image
Image

Spelunky is een gratis actie-avonturenplatformspel dat in 2009 voor pc werd uitgebracht. Spelers nemen de rol aan van een spelonker van grotten, banen zich een weg door ondergrondse grotten, verzamelen schatten, ontmoeten vijanden en redden jonkvrouwen in nood. Als je het spel begint met een zweep, kunnen spelers een heleboel items vinden om hun statistieken te verbeteren, waaronder touwen, bommen, geweren en artefacten.

Spelunky heeft 16 grotniveaus in 4 verschillende gebieden. De freeware-versie van het spel is hernoemd naar Spelunky Classic. Een winkelversie genaamd Spelunky HD werd uitgebracht in 2012 en bevat een speciaal bonusgedeelte dat niet te vinden is in de gratis versie.

Je moet het spel winnen

Image
Image

You Have to Win the Game is een verkenningsplatformer die gratis beschikbaar is op Windows, Mac en Linux. Spelers rennen en springen door de ruïnes van een verloren wereld, terwijl ze vijanden en vallen vermijden terwijl ze op zoek zijn naar schatten en oude artefacten. De game, uitgebracht in 2012, biedt een optie om de game weer te geven in nostalgische vierkleuren CGA-graphics met ouderwetse pc-speakergeluiden, of je kunt hightech gaan met prachtige 16-kleuren EGA-graphics. You Have to Win the Game is gratis beschikbaar via Steam of de website van de ontwikkelaar.

Super Mario 3: Mario Forever

Image
Image

Super Mario 3: Mario Forever is een pc-remake van de NES-klassieker. Er zijn tientallen Super Mario-remakes, maar deze is zonder meer de beste. Graphics en gameplay zijn van topklasse en vrijwel identiek aan het origineel. De gameplay is uitstekend en doet denken aan het origineel. Zelfs de verhaallijn, hoe maf ook, blijft trouw aan de klassieke NES-game. Als je op zoek bent naar meer Mario-plezier, dan moet je deze eens proberen.

Eternum

Image
Image

Eternum is een gratis plaformer-spel geïnspireerd op de arcadeklassieker Ghosts 'n Goblins. Er zijn twee games in de Ghosts 'n Goblins-serie, Ghosts 'n Goblins en Ghouls 'n Goblins. Eternum speelt zich af na de gebeurtenissen van die games. Sir Arthur is nu oud en begint aan een laatste zoektocht naar de ondergrondse wereld van Samarnath, op zoek naar de eeuwige jeugd. Eternum werd uitgebracht in 2015 en is een waardig eerbetoon aan de serie met alle klassieke 16-bits graphics en gameplay die de arcade-spellen populair maakten. Het bevat 25 levels, elk met verschillende uitdagingen, vijanden en eindbaasgevechten.

Eternum kan gratis worden gedownload van de website van de ontwikkelaar.

Bio Menace

Image
Image

Bio Menace, oorspronkelijk uitgebracht in 1993, is een zijwaarts scrollend actiespel waarin je de rol van CIA-agent Snake Logan speelt. Mutanten hebben Metro City onder de voet gelopen en het is jouw taak om uit te zoeken waar ze vandaan komen. De game bevat oude EGA-graphics die er geweldig uitzien als je bedenkt hoe oud de game is. De bedieningselementen zijn vrij eenvoudig, maar niet vermoeiend, en ze bieden ondersteuning voor pc-gamepads.

Met veel levels, power-ups en meer dan 30 verschillende mutanten om te vernietigen, biedt Bio Menace veel gameplay.

N

Image
Image

N is een gelikte (en bekroonde) side-scrolling platormer, geïnspireerd op de klassieker Lode Runner uit 1983. N, uitgebracht in 2005, geeft spelers de controle over een ninja, waarbij ze een aantal niveaus verkennen, elk met verschillende platforms, veren, gebogen muren en obstakels. Spelers vinden hun weg erdoorheen en verzamelen zo veel mogelijk goud.

De nieuwste versie (v2.0) bevat 100 afleveringen, elk met vijf niveaus. 50 van deze niveaus zijn door de gebruiker gemaakt, geselecteerd door de ontwikkelaar van het spel, Metanet.

De desolate hoop

Image
Image

The Desolate Hope is een gratis pc-game die een verscheidenheid aan gameplay-stijlen en ontwerpen combineert. The Desolate Hope speelt zich af in een onbemand station op een onbekende planeet en geeft spelers de controle over een koffiezetrobot genaamd Coffee. Er zijn vier enorme computers die bekend staan als Derelicts. Het is de taak van Coffee om de Derelicts soepel te laten verlopen.

De gameplay is een mix van vier verschillende stijlen, één voor elke Derelict-simulatie. Er zijn ook subgames in arcade-stijl, waaronder een 8-bit overhead dungeon crawler-modus. Elk level wordt voltooid met een baasgevecht tegen een virus.

The Expendabros

Image
Image

The Expendabros is een crossover-game met de gameplay van Broforce met personages uit de film The Expendables 3. Het werd uitgebracht in 2014 als een gratis download. De game bevat tien missies, waarbij spelers de rol spelen van een van de zeven soldaten uit The Expendables. Het belangrijkste doel is om de beruchte wapenhandelaar Conrad Stonebanks neer te halen. Elk personage krijgt een unieke set vaardigheden waarmee ze een groot aantal vijanden en bazen kunnen verslaan. De game bevat een campagnemodus voor één speler die met maximaal vier spelers in de coöperatieve modus kan worden gespeeld.

Super Mario XP

Image
Image

Super Mario XP is een door fans gemaakt freeware-spel gebaseerd op de Super Mario-serie. Het werd uitgebracht in 2003 en combineert elementen van de originele Super Mario met andere elementen uit Castlevania. Je speelt als Mario of Luigi en bent bewapend met hamers en boemerangs om je een weg te banen door een aantal unieke levels en eindbazen. Super Mario XP kan gratis worden gedownload van een aantal verschillende sites.

Stick Soldiers 1 en 2

Image
Image

Stick Soldiers is een reeks gratis pc-games met side-scrolling death-match-achtige gameplay. Er zijn twee games in de serie, waarbij spelers een met een stok getrokken soldaat besturen terwijl ze zich een weg banen door niveaus en een heleboel verschillende wapens afvuren tegen andere stoksoldaten. Het primaire doel is om een bepaald aantal kills te raken. De eerste Stick Soldiers was een enorme hit, en het vervolg, Stick Soldiers 2, breidt de eerste uit met geanimeerde bewegingen, meer wapens en een volledige editor voor door fans gemaakte inhoud.

Beide spellen zijn gratis beschikbaar.

Jetpack

Image
Image

Jetpack is een gratis platformgame die in 1993 voor pc werd uitgebracht. Spelers laten personages rondvliegen met jetpacks en verzamelen groene smaragden die verspreid over het niveau liggen. Je moet alle smaragden verzamelen om naar het volgende level te gaan. Hoewel het doel eenvoudig klinkt, kan de verscheidenheid aan obstakels en uitdagingen die je in de weg staan behoorlijk uitdagend zijn.

De game bevat een aantal power-ups en speciale vaardigheden, zoals een faseverschuiver waarmee je door muren kunt gaan. Jetpacks raken ook zonder brandstof, dus het is van vitaal belang voor spelers om waar mogelijk brandstof te verzamelen. Naast de basismodus voor één speler is er ook een lokale modus voor meerdere spelers met ondersteuning voor maximaal acht spelers op dezelfde pc.

Happyland Adventures

Image
Image

Happyland Adventures is een zijwaarts scrollend platformspel van de ontwikkelaars van Icy Tower. Spelers besturen een hond die over kuilen moet springen, harten en fruit moet verzamelen en metgezellen moet rekruteren om je te volgen. De game, uitgebracht in 2000, lijkt op het Super Mario Bros.-universum en heeft tot op de dag van vandaag een toegewijde fanbase. Er zijn een aantal websites van derden die de freeware-versie van Happyland Adventures aanbieden.

IJstoren

Image
Image

Als een zeer verslavende platformgame in arcade-stijl, heeft Icy Tower een vrij eenvoudig doel: spring van de ene verdieping naar de volgende en verzamel punten terwijl je gaat. Bonuspunten worden toegekend wanneer Harold the Homeboy een of meer verdiepingen overslaat met een combo-sprong die ook tegen de muren stuitert. Hoe meer opeenvolgende combo-sprongen je uitvoert, hoe meer bonuspunten je krijgt. Nadat je klaar bent, kun je je score uploaden naar de fansite om te vergelijken met anderen.

Icy Tower is in 2001 ontwikkeld door gamedesigner Johan Peitz. Het bleek enorm populair en is sindsdien miljoenen keren gedownload. De game is ook verbeterd met een browser en mobiele versies, evenals de sequels Icy Tower 2, Icy Tower 2: Zombie Jump en Icy Tower 2: Temple Jump. Deze latere versies bevatten dezelfde basisgameplay, maar hebben ook in-app-aankopen en betere graphics.

Grotverhaal

Image
Image

Cave Story is een side-scrolling-game die in 2004 voor de pc is uitgebracht. De game is ontwikkeld door de Japanse ontwikkelaar Daisuke Amaya (ook bekend als Pixel) en combineert klassieke platformgames zoals Metroid, Castlevania en MegaMan. Spelers besturen een personage zonder geheugen terwijl hij probeert te ontsnappen uit een grot op een drijvend eiland.

Sinds de release is de game geport naar de besturingssystemen Nintendo Wii, DSi, 3DS, OSx en Linux. Er is ook een verbeterde pc-versie uitgebracht genaamd Cave Story+, een commercieel spel dat te koop is op Steam. Deze versie bevat alle spelmodi die in de WiiWare-poort waren opgenomen. Cave Story 3D is een aparte versie die is uitgebracht voor Nintendo 3DS. De originele gratis versie van Cave Story kan nog steeds gratis worden gedownload.

Aanbevolen: