De 8 beste 4K- en 1080p-projectoren van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste 4K- en 1080p-projectoren van 2022
De 8 beste 4K- en 1080p-projectoren van 2022
Anonim

De beste 4K- en 1080p-projectoren kosten je een aardige cent. Maar de voordelen van high-definition projectoren worden snel duidelijk als je ziet wat voor soort beeld er beschikbaar is uit een relatief kleine doos. Er zijn veel projectoren van mindere kwaliteit die je helpen als je een leuke filmavond wilt hebben. Maar een high-definition projector kan je net zo goed beeld geven op elk oppervlak in je huis of kantoor. De veelzijdigheid maakt deze projectoren hun prijskaartjes waard.

Niet elke ruimte is geschikt voor een tv of een extra monitor, maar de meeste ruimtes hebben muren, en dat is alles wat een goede projector echt nodig heeft. Zelfs het plafond is voldoende als je in bed iets wilt kijken. Er zijn niet veel aan het plafond gemonteerde tv's, maar een projector kan een beeld overal plaatsen waar u het kunt richten. Flexibiliteit voor de overwinning!

Beste 4K algemeen: BenQ HT3550 4K-thuisbioscoopprojector

Image
Image

BenQ maakt echt geweldige projectoren, en dat is het geval hier in de BenQ HT3550. Deze projector biedt een werkelijk geweldige kleurnauwkeurigheid. Het is in de fabriek afgesteld voor de beste kleurenuitvoer die je kunt vinden, en het is direct uit de doos te zien. De BenQ is een geweldige 4K-vondst voor iets minder dan $ 1.500, wat erg laag is voor een 4K-projector. Onze tester ontdekte dat de 2.200 lumen vrij helder genoeg waren voor klaarlichte dag, wat voor veel projectoren een uitdaging kan zijn.

Traag is helaas een beetje een thema voor deze projector, aangezien onze tester ook langzame opstart- en afsluittijden opmerkte. Misschien heb je daar geen last van als je aan elk uiteinde een paar seconden extra hebt, maar we merkten ook een beetje vertraging op als het gaat om gamen. Games voor één speler werken prima, maar als je in een omgeving voor meerdere spelers komt, en vooral een competitieve omgeving, kan de invoervertraging van 50 ms je algehele prestaties beïnvloeden. Als je niet van online gamen of strijden tegen royales houdt, zal dat waarschijnlijk niet veel voor je uitmaken. Gezien de prijs vinden we dat een acceptabel compromis, maar als je een competitieve gamer bent, wil je iets met een veel lagere latentie.

"De BenQ HT3550 is niet alleen een fenomenale 4K-projector voor de prijs, maar ook een fenomenale 4K-projectorperiode. Het zal de manier veranderen waarop je naar 4K-content kijkt." - Emily Ramirez, schrijver

Beste 1080p algemeen: Epson Home Cinema 2040

Image
Image

Als je budget niet past bij de 4K-levensstijl, is 1080p nog steeds erg goed, en de Epson Home Cinema 2040 levert precies dat voor een goede prijs. Het schermformaat varieert van 90 inch tot 134 inch, afhankelijk van de plaatsing, zodat je films volledig meeslepend zijn. Met 2.200 lumen levert de projector een helder, scherp beeld, zelfs in kamers met wat omgevingslicht. De projector wordt ook geleverd met een Eco-modus, die uw stroomverbruik verlaagt en de levensduur van de lamp verlengt, wat goed is, want 4.000 uur is niet echt een indrukwekkende levensduur van de lamp.

De projector heeft ook een heleboel in- en uitgangen met 2HMDI, 1 RCA (composiet), 2 RCA (1 audio en 1 L/R stereo), VGA en USB Type-A. Je kunt in principe alles invoeren. De projector levert dit alles op slechts een fluisterstille 37db. Ter referentie, 30db is een rustig landelijk landschap.

Beste voor gaming (1080p): BenQ HT2150ST-projector

Image
Image

Films en presentaties in directiekamers zijn niet het enige gebruik voor projectoren. Laten we het hebben over gamen. Als je je game in hoge resolutie wilt spelen, is de BenQ HT2150ST iets voor jou. Deze projector heeft een contrastverhouding van 15.000:1 voor veel details in donkere scènes. Bovendien werken de 2.200 lumen in vrijwel elke kamer, zelfs in een kamer die licht van buitenaf ziet. Maar bovenal is deze projector gebouwd om te gamen, met een lage invoervertraging van je gamesysteem en controllers. Dat is essentieel als je aan het gamen bent.

Dit is een projector met korte projectieafstand, wat betekent dat hij tot een scherm van 100 inch kan vullen vanaf iets minder dan 1,5 meter afstand. Dat is een enorme dekking en veelzijdigheid, wat betekent dat u deze projector in elke krappe ruimte kunt gebruiken, inclusief een slaapkamer of een slaapzaal. Een klein probleem is een kleine afwijking in luminantie van rand tot rand van het scherm. Tijdens normaal gebruik is het moeilijk te zien, maar tijdens onze tests werd het vrij duidelijk. Toch beschouwt onze recensent het als een klein probleem, maar toch het vermelden waard.

"Simpel gezegd, het zal moeilijk zijn om een meer capabele 1080p-gamingprojector te vinden." - Jonno Hill, schrijver

Beste budget: Apeman LC350 miniprojector

Image
Image

Voor zijn prijs ziet de Apeman LC350 er zeker verleidelijk uit. Met een projectorlamp van 4.500 lumen krijg je zeker een helder beeld, zelfs in een verlichte kamer. Helaas beginnen daar de pluspunten op te raken. Deze projector heeft een native resolutie van slechts 800x480p, wat niet slecht is voor deze prijs, maar als je de lage contrastverhouding toevoegt, worden donkere beelden korrelig en moeilijk te zien.

Er is een USB-poort in het apparaat, maar deze is beperkt tot alleen USB-drives. Het is niet van stroom voorzien om er een dongle van te gebruiken, en het ondersteunt ook geen kabels voor gegevensoverdracht vanaf uw telefoon. De bedieningselementen aan de achterkant van de projector zijn ook wit op wit, dus ze kunnen moeilijk te zien zijn in de donkere omgeving die een projector normaal gesproken nodig heeft. Als je wat meer te besteden hebt, kun je betere opties vinden.

Beste functies: Sony VPLHW45ES 3D SXRD

Image
Image

Sony staat bekend om zijn beeldtechnologie. Van camera's tot tv's tot de PlayStation, Sony staat synoniem voor optica en entertainment. Het is dus geen wonder dat Sony ook op onze lijst met projectoren staat. Het bedrijf brengt zijn A-game met drie SXRD-chips, die de kleurnauwkeurigheid verbeteren en je video kunnen verwerken om het nog dichter bij 4K te laten lijken.

Een ander voordeel van deze projector is dat hij ook 3D-beeldvorming ondersteunt, zodat je meeslepende films nog verder kunnen gaan. Bovendien kunt u met 1,6x zoom deze projector ver van uw scherm plaatsen en toch een helder beeld krijgen. De ventilator aan de voorzijde is geweldig, want als u uw projector in een verzonken ruimte of in de buurt van een muur plaatst, heeft hij nog steeds een goede luchtstroom vanaf de voorkant.

De projector gaat maar tot 1.800 lumen, dus je wilt zeker een donkere omgeving. Bovendien is het prijskaartje daarboven, vergeleken met andere projectoren van vergelijkbare kwaliteit.

Beste uitgave: Samsung The Premiere 4K UHD drievoudige laser draadloze projector

Image
Image

Deze projector kan in één woord worden beschreven - wauw! Deze projector heeft alle toeters en bellen die u zich kunt wensen in een entertainmentsysteem. Dit is een projector met ultrakorte projectieafstand, wat betekent dat hij een muur op slechts enkele centimeters kan vullen. De projector is 4K UHD met een drievoudig laserprojectiesysteem. Het heeft ingebouwd surround-geluid en het is ook een smart-tv. Deze projector wordt aangedreven door Tizen, Samsung's eigen besturingssysteem, en heeft alle apps die je nodig zou kunnen hebben. Bovendien kun je een van de drie digitale assistenten kiezen om te gebruiken: Bixby, Google Assistant of Alexa.

Natuurlijk heeft al die wow een prijs. Het is een zeer hoge prijs en is in feite de hoogste op deze lijst, die al verschillende prijzen met vier cijfers heeft. Maar voor een apparaat met zo'n laag profiel dat het bijna in het meubilair versmelt, krijg je een hoop kwaliteit en een van de beste projectie-ervaringen die je kunt kopen, afgezien van een volledige bioscoop.

Beste helderheid: BenQ TK850 True 4K HDR-PRO-projector

Image
Image

BenQ is een van de toonaangevende projectorfabrikanten die er zijn, en de TK850 is geladen voor beer. De 4K resolutie van deze projector is zelfs van een afstand scherp met de 1,3x zoomlens. Deze projector is geoptimaliseerd met HDR Pro voor een geweldig contrast, zelfs in goed verlichte omgevingen. Dankzij de lensarray met 10 elementen kan de projector vanaf verschillende afstanden van een 60-inch scherm tot een 120-inch scherm overspannen.

Er is een scala aan ingangen aan de achterkant van de projector, waaronder 2 HDMI, USB Type-A, VGA en een 3,5 mm-uitgang voor luidsprekeraansluiting. Dat zijn niet zoveel ingangen als bij andere projectoren, maar voor de meeste toepassingen is het voldoende. De projector wordt ook gedekt door een garantie van drie jaar.

Beste draagbare: Ankernevel Mars II Pro

Image
Image

Onze laatste inzending is verreweg de meest draagbare van het stel. Het heeft zelfs een handig handvat aan de bovenkant. De projector scha alt op van 30 inch naar 150 inch, maar helaas alleen bij 720p en alleen bij 500 lumen. Bewaar deze projector in een donkere kamer. U kunt uw smartphone gebruiken om de projector te bedienen, waardoor deze veelzijdiger is dan andere.

Een van de beste onderdelen van deze projector is het geïnstalleerde Android-besturingssysteem. Het is Android 7.1, dat verouderd is, maar app-functionaliteit zoals een smart-tv met zich meebrengt. Met die apps kun je inhoud naar je projector streamen zonder ergens verbinding mee te maken. Maar met zo'n lage resolutie en helderheid als deze projector biedt, kost het te veel om te rechtvaardigen.

Kortom, de Optoma UHD60 4K-projector brengt een geweldige ervaring op tafel, duidelijk en eenvoudig. Het is niet de duurste op de lijst, en het heeft ook niet noodzakelijkerwijs alle toeters en bellen van andere inzendingen, maar het biedt hoge kwaliteit, terwijl het toch waarde behoudt voor uw dollar.

Als uw budget niet helemaal past bij die projector, is de BenQ een heel goed merk en past de BenQ HT3550 misschien wel in de plaats. Onze recensent zegt dat deze projector de manier waarop je 4K-content consumeert zal veranderen, en dat is nogal een statement. Elk van deze projectoren zal je een ervaring geven die ronduit geweldig is.

Bottom Line

Adam S. Doud schrijft en beoordeelt al bijna tien jaar technologie op dit gebied. Hij is altijd op zoek naar de volgende draagbare entertainmentoplossing en hij heeft meer dan een paar Netflix-shows aan zijn plafond bekeken.

Waar moet u op letten bij een projector

Resolutie - Net als bij een tv bepa alt de resolutie van uw projector hoe scherp en helder uw beeld zal zijn. Resolutie bepa alt de pixeldichtheid. Hoe lager de resolutie, hoe boxy je foto zal zijn.

Contrastverhouding - De contrastverhouding wordt bepaald door het verschil in kleur van het helderste licht dat een projector kan bereiken en het donkerste zwart. De reden dat dit belangrijk is, is omdat uw projector hierdoor een volledig kleurengamma kan weergeven zonder te korrelig of vervaagd te worden. In termen van contrastverhouding heeft het de vorm van een getal: 1 zoals 1.000:1 of 1.000.000.000:1. Je wilt dat het eerste getal zo hoog mogelijk is.

Lumens - Lumen bepa alt hoe helder het licht van de projector is. Hoe hoger de lumen, hoe helderder het beeld. Dit komt vooral van pas als je goed verlichte kamers hebt. Dim projectoren kunnen prima projecteren in het donker, maar er zijn hoge lumen nodig om een goed, scherp beeld te geven in een lichte kamer. Als je van plan bent een thuisbioscoop te versieren die donker is, kun je wegkomen met een lager aantal. Als dit in uw woonkamer zal zijn, is hoger beter.

FAQ

    Kan een projector mijn tv/monitor vervangen?

    Ja. Een projector is niets meer dan een beeldgenerator, net als een tv. In tegenstelling tot een tv zijn projectoren niet beperkt tot de grootte van hun chassis. Ze kunnen tot extreem grote proporties opblazen terwijl ze in een klein pakket blijven. Net als tv's hebben de meeste een soort invoer nodig, zoals een streaming-dongle, Blu-Ray-speler of spelsysteem. Ze houden ook van tv's, sommige zijn slim en hebben hun eigen besturingssystemen en apps.

    Hoe ver plaats ik een projector van het scherm?

    Verschillende projectoren hebben verschillende "worp"-lengtes. Dat is de afstand die een projector van het scherm moet zijn. Short-throw projectoren kunnen heel dichtbij zijn. Andere projectoren moeten zich aan de andere kant van de kamer bevinden, afhankelijk van hun brandpuntsafstand. Raadpleeg uw handleiding om de beste afstand te bepalen.

    Heb ik een scherm nodig?

    Het hangt ervan af. Projectoren werken het beste wanneer ze op een scherm projecteren, maar de meeste vlakke oppervlakken zullen redelijk goed werken. U wilt dat het oppervlak zo licht mogelijk wordt gearceerd, omdat de schaduw van het oppervlak de kleurtint die erop wordt weergegeven, beïnvloedt. Wit ziet er bijvoorbeeld gebruinder uit wanneer het op een bruine muur wordt geprojecteerd. Een scherm geeft je het best mogelijke beeld, dus als het binnen je budget v alt, en vooral als dit een permanente installatie is, zou je ook een scherm moeten hebben.

Aanbevolen: