B&W met selectieve kleur in Photoshop Elements

Inhoudsopgave:

B&W met selectieve kleur in Photoshop Elements
B&W met selectieve kleur in Photoshop Elements
Anonim

Heb je ooit een foto gezien die zwart-wit was, met uitzondering van één object, dat in kleur is? Het is een populair effect en er zijn een aantal manieren om dit te bereiken. De volgende instructies zijn een niet-destructieve manier om een zwart-witfoto met een vleugje kleur te maken met behulp van aanpassingslagen in Photoshop Elements. Dezelfde methode werkt in Photoshop of andere software met aanpassingslagen.

Converteren naar zwart-wit met aanpassing van tint/verzadiging

Image
Image

Pas de aanpassingslaag voor tint/verzadiging toe om de desaturatie van de afbeelding na te bootsen.

Selecteer in het palet Lagen het Nieuwe aanpassingslaag pictogram aangegeven door een zwart-witte cirkel. Selecteer Kleur/verzadiging in het menu. Sleep de Verzadiging schuifregelaar helemaal naar links voor een instelling van -100, en selecteer vervolgensOK De afbeelding is nu zwart-wit, maar als je naar het lagenpalet kijkt, kun je zien dat de achtergrondlaag nog steeds in kleur is, dus het origineel is niet permanent gewijzigd.

Selecteer vervolgens het oogpictogram naast de aanpassingslaag Kleurtoon/verzadiging om de effecten van de laag uit te schakelen. (Het oog schakelt de zichtbaarheid van een effect in.)

Gebruik de commando's voor het verwijderen van kleur of desaturate niet, omdat deze commando's de kleurinformatie weggooien.

Converteren naar zwart-wit met verloopkaartaanpassing

Image
Image

Maak nog een nieuwe aanpassingslaag, maar kies deze keer Gradient Kaart als aanpassing in plaats van Tint/Verzadiging. Selecteer in het dialoogvenster Verloopkaart een zwart-wit verloop.

Als je afbeelding op infrarood lijkt in plaats van op zwart-wit, heb je het verloop omgekeerd geselecteerd. Selecteer Reverse onder verloopopties.

Selecteer OK om de verloopkaart toe te passen.

Selecteer nu het oogpictogram voor de Hue/Saturation aanpassingslaag en gebruik het oogpictogram op de Gradient Map-laag om de resultaten van beide methoden van zwart-witconversie te vergelijken.

Vergelijk de twee versies-Gradient Map relatief aan Tint/Verzadiging Aanpassing-en verwijder de laag die er slechter uitziet. Verschillende afbeeldingen presteren verschillend op basis van afbeeldingscomplexiteit en achtergrondschaduwen.

Laagmaskers begrijpen

Image
Image

Omdat we een aanpassingslaag hebben gebruikt, hebben we nog steeds de kleurenafbeelding in de achtergrondlaag. We gaan schilderen op het masker van de aanpassingslaag om de kleur in de achtergrondlaag eronder te onthullen.

De verloopkaartlaag gebruikt twee miniatuurpictogrammen. De linker geeft het type aanpassingslaag aan. De rechter is het laagmasker. Met het laagmasker kunt u uw aanpassing wissen door erop te schilderen. Wit onthult de aanpassing, zwart blokkeert het volledig en grijstinten onthullen het gedeeltelijk. We zullen de kleur van de appels van de achtergrondlaag onthullen door op het laagmasker met zwart te schilderen.

Herstel kleur door te schilderen in het laagmasker

Image
Image

Zoom in op het gebied waar je kleur wilt behouden. Activeer het gereedschap brush, kies een penseel van het juiste formaat en stel de dekking in op 100 procent. Zet de voorgrondkleur op zwart. (Druk op D en vervolgens op X) Selecteer nu de laagmaskerminiatuur in het lagenpalet en begin met schilderen over het gebied dat u wilt kleuren.

Gebruik tijdens het schilderen de haakjestoetsen om de grootte van je penseel te vergroten of te verkleinen.

  • [maakt het penseel kleiner
  • ] maakt het penseel groter
  • Shift + [maakt de borstel zachter
  • Shift +] maakt de kwast harder

Als u zich meer op uw gemak voelt bij het maken van selecties dan bij het schilderen in de kleur, selecteert u het oog om de aanpassingslaag van de verloopkaart uit te schakelen. Selecteer het gebied dat u wilt kleuren en schakel vervolgens de aanpassingslaag weer in. Selecteer de laagmaskerminiatuur en selecteer vervolgens Bewerken > Fill Selection, waarbij Zwart als vulkleur wordt gebruikt.

Maak de randen schoon door in het laagmasker te schilderen

Image
Image

Om fouten op te ruimen, verandert u de voorgrondkleur in wit door op X te drukken en gebruikt u een klein penseel om de kleur terug naar grijs te wissen. Zoom dichtbij in en ruim onaanvaardbare randen op.

Als je denkt dat je klaar bent, zet je je zoomniveau terug op 100 procent. Als de gekleurde randen er te hard uitzien, verzacht ze dan iets door Filter > Blur > Gaussiaans vervagen te selecteren en een vervagingsstraal instellen van 1-2 pixels.

Ruis toevoegen voor een finishing touch

Image
Image

Er is nog een (optionele) finishing touch om aan deze afbeelding toe te voegen. Zwart-witfotografie vertoont gewoonlijk enige filmkorrel. Omdat we met een digitale foto werken, krijg je die korrelige kwaliteit niet. Voeg wat toe met een ruisfilter.

Maak een duplicaat van de achtergrondlaag door deze naar het nieuwe laagpictogram op het lagenpalet te slepen. Op deze manier laten we het origineel onaangeroerd en kunnen we het effect verwijderen door simpelweg de laag te verwijderen.

Selecteer met de achtergrondkopie geselecteerd Filter > Ruis > Ruis toevoegen Stel de bedrag tussen 3 procent en 5 procent, selecteer vervolgens de selectievakjes voor Distribution Gaussian en Monochromatic Vergelijk het verschil met en zonder het ruiseffect door aan of uit te vinken het voorbeeldvenster in het dialoogvenster Ruis toevoegen. Als je het leuk vindt, selecteer OK Zo niet, pas dan de hoeveelheid ruis aan of annuleer het.

De voltooide afbeelding met selectieve inkleuring

Image
Image

Het eindresultaat benadert een vintage zwart-witfoto met één element in kleur gemarkeerd.

Aanbevolen: