Twitch gebruiken met Chromecast

Inhoudsopgave:

Twitch gebruiken met Chromecast
Twitch gebruiken met Chromecast
Anonim

Het gebruik van Chromecast is een handige manier om draadloos Twitch-streams vanaf één apparaat, zoals je smartphone of tablet, naar je tv-scherm te sturen. Sommige smart-tv's hebben ingebouwde Chromecast-compatibiliteit, terwijl andere de aanschaf van een Chromecast-dongle vereisen. Dit is wat je moet weten over hoe je Twitch op tv kunt kijken met Chromecast.

Het menusysteem of de handleiding van je tv zou moeten aangeven of het Chromecast-streaming ondersteunt of niet.

Twitch casten naar tv met Chromecast

Het gebruik van Chromecast om media te streamen is vrij eenvoudig en vereist zeer minimale instellingen, behalve het inschakelen van je apparaten en ervoor zorgen dat ze allemaal zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.

  1. Schakel uw Chromecast-compatibele smart-tv in. Als je een Chromecast-dongle gebruikt, zorg er dan voor dat deze is aangesloten.

    Image
    Image
  2. Open Twitch op uw Android- of iOS-smartapparaat.
  3. Tik op het Cast icoon bovenaan de app.

    Het Cast-pictogram lijkt op een tv-scherm met een uitzendsignaal dat eruit komt.

  4. Tik op de naam van je scherm. Het Cast-pictogram moet veranderen in effen wit wanneer deze is aangesloten en op uw tv moet het bericht worden weergegeven dat aangeeft dat deze klaar is om te casten.

    De naam van een smart-tv bestaat waarschijnlijk uit een reeks letters en cijfers, terwijl een Chromecast-dongle de naam 'Chromecast' krijgt.

  5. Tik op een Twitch-stream in de Twitch-app om deze automatisch op je tv af te spelen.

    Je kunt je Twitch-app ook gebruiken om van livestream te wisselen en deel te nemen aan Twitch-chats, of je kunt de app helemaal sluiten als je dat wilt.

Twitch casten naar tv via Google Chrome

Als je geen iOS- of Android-smartphone of -tablet hebt waarop de Twitch-app is geïnstalleerd, kun je Twitch TV ook casten met Google Chrome op je computer.

  1. Open Google Chrome op je computer, ga naar de Twitch-website en begin zoals gewoonlijk een stream te kijken.

    Image
    Image

    Zorg ervoor dat je computer en smart-tv of Chromecast-dongle hetzelfde wifi-netwerk gebruiken.

  2. Beweeg uw muiscursor over de videospeler zodat verschillende afspeelknoppen verschijnen en klik vervolgens op het Cast pictogram.

    Image
    Image
  3. Klik op de naam van uw Chromecast-dongle of smart-tv.

    Image
    Image
  4. De Twitch-stream zou nu op je tv moeten beginnen te spelen. Er zou een blauw Cast-pictogram moeten verschijnen in uw Google Chrome-werkbalk.

    Image
    Image

Twitch op tv kijken zonder Chromecast

Hoewel Chromecast een handig stukje technologie is dat wordt gebruikt om een Twitch-stream van telefoons en tablets op een groter scherm te bekijken, is het niet de enige manier om je favoriete Twitch-streamer op je tv te bekijken.

Hier zijn verschillende alternatieven voor Twitch TV-casten met Chromecast.

  • Gebruik de Twitch TV-app: als je smart-tv apps ondersteunt, heeft deze mogelijk een Twitch-app die kan worden gebruikt om in te loggen en uitzendingen te bekijken, net zoals de Netflix- en Disney+ TV-apps.
  • Controleer uw Blu-ray-speler: veel moderne Blu-ray- en dvd-spelers worden geleverd met apps voor het streamen van inhoud en op de uwe is mogelijk een Twitch TV-app geïnstalleerd.
  • Gebruik je Xbox of PlayStation: de videogameconsoles van Microsoft en Sony hebben beide Twitch-apps die kunnen worden gebruikt om Twitch te bekijken. Je kunt deze apps zelfs gebruiken om uit te zenden naar Twitch vanaf je Xbox One- en PlayStation 4-consoles.
  • Gebruik Apple TV: de Apple TV-streamingbox heeft een Twitch-app waarmee je streams kunt bekijken. Je kunt ook Twitch-beelden van je iOS-apparaat naar je Apple TV sturen.
  • Gebruik een Smart TV-webbrowser: veel tv's, mediaboxen en videogameconsoles hebben een webbrowser-app die kan worden gebruikt om livestreams te bekijken via de Twitch-website.
  • Gebruik een HDMI-kabel: als al het andere fa alt, kun je het scherm van je apparaat altijd op je tv projecteren met behulp van een HDMI-kabel. Afhankelijk van je apparaat heb je misschien wat extra adapters of dongles nodig, maar het is een zeer betrouwbare methode als je over de apparatuur beschikt.

Aanbevolen: