Hoe de cache in Firefox te wissen

Inhoudsopgave:

Hoe de cache in Firefox te wissen
Hoe de cache in Firefox te wissen
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik op het bureaublad de Ctrl+Shift+Del (Windows) of Command+Shift+Delete (Mac) sneltoets of ga naar Options en dan Privacy & Security in het menu.
  • Ga op mobiel naar Privégegevens wissen (Android) of Gegevensbeheer (iOS).
  • Selecteer daar alleen Cache en tik of klik vervolgens op OK.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Firefox-versie 79, maar zouden in andere versies op dezelfde manier moeten werken. Update naar de nieuwste versie van Firefox om mee te volgen.

Hoe de Firefox-browsercache te wissen

Volg de eenvoudige stappen hieronder om de cache van de Firefox-browser te wissen. Het is een eenvoudig proces dat minder dan een minuut in beslag neemt.

Het wissen van de cache in Firefox is veilig en zou geen gegevens van uw computer moeten verwijderen. Raadpleeg de volgende sectie om de Firefox-cache op een telefoon of tablet te wissen.

  1. Open Firefox en selecteer de drieregelige menuknop in de rechterbovenhoek van het programma en kies vervolgens Options.

    Open in Firefox voor Mac het Firefox-menu en kies vervolgens Voorkeuren.

    Of, op een Windows- of Mac-computer, typ about:preferences in een nieuw tabblad of venster.

    Image
    Image

    Als Opties niet in het menu staan, selecteer dan Aanpassen en sleep Options uit de lijst met Extra Hulpmiddelen en functies naar het Menu.

  2. Selecteer het Privacy & Security of Privacy tabblad aan de linkerkant.

    Image
    Image
  3. Kies in de sectie Geschiedenis Geschiedenis wissen.

    Image
    Image

    Als je die link niet ziet, verander dan de Firefox will optie in Remember history. Verander het terug naar je aangepaste instelling als je klaar bent.

  4. Selecteer het Tijdbereik om de vervolgkeuzepijl te wissen en kies Alles, of kies een andere optie die relevant is voor hoeveel de cache die u wilt verwijderen.

    Image
    Image
  5. In de Geschiedenis sectie, wis de selectievakjes voor alles behalve Cache.

    Als u andere opgeslagen gegevens wilt wissen, zoals de browsegeschiedenis, selecteert u de juiste selectievakjes. Deze worden in de volgende stap gewist met de cache.

    Image
    Image

    Zie je niets om te controleren? Selecteer de pijl naast Details.

  6. Selecteer OK of Clear Now om alles te verwijderen wat u in de vorige stap hebt aangevinkt.

    Image
    Image
  7. Wacht tot het venster verdwijnt, wat betekent dat de opgeslagen bestanden (de cache) zijn gewist en dat u Firefox kunt gebruiken.

    Als de internetcache groot is, kan Firefox vastlopen terwijl het klaar is met het verwijderen van de bestanden. Wees geduldig - het maakt de klus uiteindelijk af.

Wis de cache van de Firefox mobiele app

Het wissen van de cache in de mobiele Firefox-app is vergelijkbaar met de desktopversie. De optie om de Firefox-cache te verwijderen bevindt zich in de instellingen en u kunt kiezen welk type gegevens u naast de cache wilt wissen, zoals browsegeschiedenis en cookies.

  1. Tik op Android op de menuknop met drie stippen in de rechterbovenhoek van de Firefox-app en tik vervolgens op Instellingen. Tik op iOS op het drieregelige hamburgermenu in de rechterbenedenhoek en tik vervolgens op Instellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Privégegevens wissen op Android, of Gegevensbeheer op iOS.
  3. Selecteer Cache en alle andere items die u wilt wissen.
  4. Kies Gegevens wissen op Android. Selecteer voor iOS Clear Private Data en vervolgens OK.

    Image
    Image

Wat is de Firefox-cache?

De Firefox-cache bevat lokaal opgeslagen kopieën van webpagina's die u onlangs hebt bezocht. Op deze manier laadt Firefox de volgende keer dat u een pagina bezoekt deze vanuit de opgeslagen kopie, wat sneller is dan opnieuw laden vanaf internet.

Het wissen van de cache in Firefox hoeft niet elke dag te gebeuren, maar het kan bepaalde problemen oplossen of voorkomen. Als de cache niet wordt bijgewerkt wanneer Firefox een wijziging op de website ziet of als de bestanden in de cache beschadigd zijn, kan dit ertoe leiden dat webpagina's er vreemd uitzien en zich vreemd gedragen.

Tips voor het wissen van de cache in Firefox

Je kunt tijd besparen en de cache zo specifiek wissen als je wilt met een aantal geavanceerde methoden en snelkoppelingen.

  • Sommige oudere versies van Firefox hebben vergelijkbare processen voor het wissen van de cache, maar u moet Firefox up-to-date houden naar de nieuwste versie.
  • Gebruik de Ctrl+Shift+Delete combinatie op het toetsenbord om onmiddellijk naar stap 5 hierboven te gaan.
  • Als u niet alle door Firefox opgeslagen cache wilt verwijderen, kiest u bij stap 5 een ander tijdbereik. Kies ofwel Last Hour, Last Twee uur, Laatste vier uur of Today In elk geval wist Firefox de cache als de gegevens binnen die tijd zijn gemaakt kader.
  • Malware kan het soms moeilijk maken om de cache in Firefox te verwijderen. Mogelijk merkt u dat zelfs nadat u Firefox opdracht heeft gegeven om de bestanden in de cache te verwijderen, ze nog steeds aanwezig zijn. Scan uw computer op schadelijke bestanden en begin opnieuw vanaf stap 1.
  • Om cache-informatie in Firefox te bekijken, voert u about:cache in de adresbalk in.
  • Houd de Shift-toets ingedrukt terwijl u een pagina in Firefox (en de meeste andere webbrowsers) vernieuwt om de meest recente live-pagina op te vragen en de gecachte versie te omzeilen. Dit kan worden bereikt zonder de cache te wissen zoals hierboven beschreven.

Aanbevolen: