De 6 beste huiswerk-apps om leerlingen (en ouders) te helpen

Inhoudsopgave:

De 6 beste huiswerk-apps om leerlingen (en ouders) te helpen
De 6 beste huiswerk-apps om leerlingen (en ouders) te helpen
Anonim

Huiswerk maken kan moeilijk zijn. Hoewel de informatie zinvol kan zijn in de klas, onthouden sommige studenten die kennis niet. Wanneer je kind extra hulp nodig heeft, zijn er apps om te helpen met huiswerk. Deze oplossingen helpen zowel leerlingen als ouders te slagen.

De apps in dit artikel zijn gratis te downloaden en sommige kunnen in-app-aankopen bevatten.

Duolingo

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudig te gebruiken met meer dan 30 talen om te leren.
  • ESL-cursussen om de Engelse vaardigheden te versterken.

Wat we niet leuk vinden

  • De interface kan soms onhandig zijn.
  • Het heeft een beperkte woordenschat.

Deze populaire app voor het leren van talen staat aan de top van zowel de iOS- als de Android-appstores als een uitstekende oplossing om de vaardigheden in vreemde talen te versterken. Of je kind nu buiten zijn leerplan wil leren of wil oefenen wat het in de klas heeft geleerd, Duolingo is een uitstekende aanvulling op elk digitaal apparaat.

Met meer dan dertig talen om uit te kiezen, kan uw kind Duits, Italiaans, Spaans, Frans of tientallen andere talen oefenen. Als je student momenteel is ingeschreven voor ESL-cursussen, kunnen ze hun Engelse vaardigheden van onderaf versterken.

In tegenstelling tot andere taalleeroplossingen die zich richten op het onthouden van woordenschat, gebruikt Duolingo een combinatie van lees-, schrijf- en spreekoefeningen om een meer natuurlijke leerervaring te creëren.

Download voor

Photomath

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Het is geweldig om wiskundestudenten te helpen die achterop raken.
  • De ingebouwde rekenmachine zorgt voor slimme, directe berekeningen en 2D-grafieken plotten.

Wat we niet leuk vinden

Het is een wat beperkte diepte. Verkeerde antwoorden bieden niet veel ruimte om te leren waarom een antwoord onjuist is.

Wiskunde kan een van de meest uitdagende cursussen zijn voor studenten, met ingewikkelde stappen die snel vergeten zijn na een lange schooldag. Bijzonder uitdagend is dat veel ouders moeite hebben om hun kinderen te helpen met onderwerpen die ze al jaren niet kennen. Photomath is een uitstekende oplossing voor worstelende wiskundigen.

Kinderen kunnen complexe of eenvoudige wiskundige problemen scannen en leren hoe ze deze met stapsgewijze instructies kunnen oplossen. Een ingebouwde rekenmachine verbetert de ervaring, waardoor slimme, on-the-fly berekeningen en 2D-grafiekplotmogelijkheden mogelijk zijn. Lineaire vergelijkingen, logaritmen, trigonometrie, functies en elementaire algebraïsche uitdrukkingen zijn slechts enkele van de enorme mogelijkheden van Photomath.

Download voor

Yousician

Image
Image

Wat we leuk vinden

Geweldige app voor het leren van muziek met tools voor het leren en oefenen van gitaar, bas, piano en meer.

Wat we niet leuk vinden

Voice-overs en instructieontwerp missen de menselijke toets die helpt bij het leren van een instrument.

Een schoolvak dat helaas over het hoofd wordt gezien, is muziek. Muziek is een studiegebied waarvan is bewezen dat het de taal- en redeneervaardigheden van een kind verbetert, hun motoriek verbetert en het stressniveau verlaagt. Dus, als uw kind een muziekinstrument probeert te leren en worstelt, overweeg dan om in Yousician te investeren. Met deze app kunnen studenten gitaar, bas, piano of ukelele oefenen.

Studenten kunnen hun instrumenten oefenen samen met de grafieken en diagrammen die op het scherm worden weergegeven. Ze krijgen re altime feedback als ze een noot missen of vals zijn. Inbegrepen stapsgewijze videozelfstudies zijn beschikbaar om uw kind te laten zien hoe het een bepaalde vaardigheden onder de knie kan krijgen. Het oefenen van een instrument leek nog nooit zo natuurlijk. Met verschillende beschikbare muziekgenres, kan je kind snel zijn favorieten uitzoeken.

Download voor

Khan Academie

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een scala aan onderwerpen, van wiskunde op de kleuterschool tot geavanceerde natuurkunde voor plaatsingen.
  • Meer dan 150.000 interactieve oefeningen.

Wat we niet leuk vinden

Er is niet veel ruimte voor creativiteit, samenwerking of alternatieve leerstijlen.

Klaar om je kennis op het gebied van wiskunde, wetenschap, informatica, geschiedenis, economie en meer te vergroten? Of het nu een educatief hulpmiddel voor uw kind is, of een extra app voor een ouder om van te genieten in hun vrije tijd, iedereen kan Khan Academy gebruiken om een wereld van onderwijs te ontgrendelen. Kinderen kunnen alles oefenen, van wiskunde op de kleuterschool tot geavanceerde plaatsingsfysica. Krijg snel toegang tot een verzameling draagbare cursussen, onderweg of op uw computer.

De Khan Academy-app biedt meer dan 150.000 interactieve oefeningen om oude of nieuwe vaardigheden te versterken. Bovendien kunt u inhoud downloaden voor offline onderzoek, zodat u er overal toegang toe hebt. Ouders die iets nieuws willen leren, kunnen deelnemen aan geavanceerde middelbare schoolcursussen of cursussen volgen over ondernemerschap en loopbaanopbouw. Khan Academy biedt oplossingen voor alle leeftijden en vaardigheden.

Download voor

Quizlet Flashcards

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een mobiel platform voor digitale flashcards dat geschikt is voor alle leeftijden.
  • De focus op memoriseren is ideaal om te studeren.

Wat we niet leuk vinden

  • Het advertentie-ondersteunde platform kan afleidend zijn.
  • Door gebruikers gegenereerde inhoud betekent dat sommige inhoud mogelijk onnauwkeurig is.

Weet je nog dat je voor examens studeerde en stapels flashcards maakte om feiten en details te onthouden? Hoewel flashcards een uitstekende methode kunnen zijn voor het analyseren van nieuw materiaal, gebruiken ze een grote hoeveelheid papier die uiteindelijk in de prullenbak wordt gegooid. Leer nieuwe onderwerpen en bewaar bomen met de Quizlet Flashcards-applicatie. Bestudeer van bestaande flashcard-sets of maak er zelf een.

Quizlet digitale flashcards stellen studenten van alle leeftijden in staat om te oefenen en uit te blinken in verschillende onderwerpen met behulp van hun smartphones. Naast standaard flashcards biedt Quizlet meerdere modi om verschillende methoden van onthouden aan te moedigen. Als je kind dezelfde klas bijwoont als een andere leerling die Quizlet gebruikt, kunnen de twee flashcards delen. Degenen die de app gebruiken om vreemde talen te leren, kunnen trefwoorden horen die in meer dan 18 talen met hen worden gesproken.

Download voor

PowerSchool

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Hiermee kunnen ouders en voogden het onderwijs van hun kind volgen.
  • Toegang tot hand-outs in de klas, presentielijsten, schoolbulletins en meer.

Wat we niet leuk vinden

De gecompliceerde interface zorgt voor een nogal steile leercurve.

Hier is een app waar zowel kinderen als ouders van kunnen genieten: PowerSchool Mobile. Veel schooldistricten gebruiken het PowerSchool-systeem om cijfers en rapporten te beheren. Als de school van uw kind deelneemt, kunt u de mobiele app gebruiken om de leervorderingen van uw kind goed in de gaten te houden. Afhankelijk van hoe een leraar ervoor kiest om de tool in zijn klas te gebruiken, heb je mogelijk ook toegang tot hand-outs, presentielijsten, schoolbulletins en meer.

Hoewel niet elke school ondersteuning biedt voor de PowerSchool Mobile-applicatie, is het de moeite waard om bij de leerkracht van uw kind na te gaan of de optie beschikbaar is. Sorry kinderen, maar het is niet mogelijk om rapportkaarten te verbergen met de PowerSchool-app. Ouders kunnen beheren welke push- en e-mailmeldingen ze van de school van het kind ontvangen. U zult meer betrokken en bewust worden van de schoolprestaties van uw kind met deze eenvoudige mobiele app.

Aanbevolen: