VoiceOver uitschakelen op een Mac

Inhoudsopgave:

VoiceOver uitschakelen op een Mac
VoiceOver uitschakelen op een Mac
Anonim

Wat te weten

  • Het gemakkelijkst voor de meeste Macs: Houd de toetsen Command + F5 ingedrukt om VoiceOver uit of weer in te schakelen.
  • Het gemakkelijkst voor Macs met Touch ID: druk op Command terwijl u drie keer snel op de Touch ID-sensor tikt.
  • Systeemvoorkeuren gebruiken: Selecteer Toegankelijkheid > VoiceOver en deselecteer de VoiceOver inschakelen optie.

In dit artikel worden drie manieren uitgelegd om VoiceOver op een Mac uit te schakelen met een sneltoets, Systeemvoorkeuren of de Touch ID-sensor. Het bevat ook informatie voor het opnieuw inschakelen van de sneltoets als u deze in het verleden hebt uitgeschakeld. Deze informatie is van toepassing op macOS Big Sur (11.0) tot en met OS X Tiger (10.4).

VoiceOver uitschakelen op een Mac met een sneltoets op het toetsenbord

VoiceOver is een handige schermlezer ingebouwd in macOS voor Apple desktop- en laptopcomputers. Het leest de tekst van webpagina's en documenten hardop voor, wat mensen met een visuele beperking helpt om op internet te navigeren en hun computers te gebruiken. Als je het per ongeluk inschakelt of het aan het einde van een sessie wilt uitschakelen, kun je het uitschakelen met sneltoetsen of via Systeemvoorkeuren.

De eenvoudigste manier om VoiceOver uit te schakelen, is een sneltoets met twee knoppen. Houd de Command+ F5 toetsen ingedrukt.

De Command+ F5 sneltoets schakelt VoiceOver ook weer in. Dus als u er per ongeluk nogmaals op drukt, activeert u de functie opnieuw. Meestal is dit geen probleem, aangezien er een venster verschijnt en u de mogelijkheid biedt om het onmiddellijk weer uit te schakelen.

Image
Image

Dit venster geeft je echter ook de mogelijkheid om een vakje aan te vinken dat zegt: "Dit bericht niet meer weergeven." Als je in het verleden op die optie hebt gedrukt, zou je uiteindelijk VoiceOver kunnen inschakelen zonder een onmiddellijk duidelijke melding te ontvangen, behalve dat je de spreker hoort.

Als je Mac Touch ID heeft, druk je op Command terwijl je drie keer snel op Touch ID tikt. Gebruik deze reeks om VoiceOver in of uit te schakelen.

VoiceOver uitschakelen op een Mac in Systeemvoorkeuren

Een iets ingewikkeldere manier om VoiceOver uit te schakelen, is door naar Systeemvoorkeuren te gaan. Het kan langer duren, maar het is noodzakelijk als je ooit de Command+ F5 sneltoets hebt uitgeschakeld.

Dit is wat je doet.

  1. Klik op het Apple-logo in de linkerbovenhoek van het scherm.
  2. Selecteer Systeemvoorkeuren in het vervolgkeuzemenu en klik op Toegankelijkheid in het venster Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  3. Selecteer VoiceOver in het linkerdeelvenster.

    Image
    Image
  4. Deselecteer het vakje VoiceOver inschakelen.

    Image
    Image

    Als u sneller toegang wilt tot de toegankelijkheidsopties, vink dan het vakje aan naast Toon Toegankelijkheidsstatus in menubalk U kunt ook op Option+ Command+ F5 drukken om te onthullen een dialoogvenster met snelkoppelingen. Gebruik Tab om door de opties te bladeren.

De sneltoets opnieuw inschakelen

Als u de Command+ F5 sneltoets voor het in- en uitschakelen van VoiceOver hebt uitgeschakeld, kunt u deze weer inschakelen door de volgend.

  1. Klik op het Apple-logo in de linkerbovenhoek van het scherm en klik op Systeemvoorkeuren.
  2. Selecteer Toetsenbord in het venster Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  3. Kies de Snelkoppelingen tab.

    Image
    Image
  4. Klik op Toegankelijkheid in het linkerdeelvenster. Schakel vervolgens het selectievakje naast VoiceOver in- of uitschakelen in om de snelkoppeling opnieuw te activeren.

    Image
    Image

Vraag Siri om te helpen

Als je VoiceOver al hebt ingeschakeld en Siri op je Mac gebruikt, is het een andere snelle benadering om Siri te vragen dit uit te schakelen. Dien een verzoek in, zoals 'Schakel VoiceOver uit'.

VoiceOver is ook beschikbaar op iPhones en iPads via Settings > Toegankelijkheid. Meer informatie over de toegankelijkheidsinstellingen op de iPad en het aanpassen van toegankelijkheidsopties op iPhones.

Aanbevolen: