Meldingen uitschakelen in Chrome in Windows 10

Inhoudsopgave:

Meldingen uitschakelen in Chrome in Windows 10
Meldingen uitschakelen in Chrome in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Klik op het menupictogram (drie verticale stippen) > Instellingen > Privacy en beveiliging > Site-instellingen> Meldingen > voer een URL in het zoekvak in.
  • Als de URL op de toegestane lijst staat, klikt u op het menupictogram ernaast en selecteert u Verwijderen.

Dit artikel legt uit hoe je Chrome-meldingen uitschakelt in Windows 10.

Hoe Chrome-meldingen uit te schakelen

Hoewel ze in bepaalde gevallen nuttig zijn, kunnen Google Chrome-meldingen vaak in de weg zitten bij wat u doet en een vervelende functie worden van een verder solide webbrowser. Als je het beu bent om waarschuwingen op je pc te zien verschijnen, volg dan deze stappen om ze uit te schakelen.

  1. Open de Chrome-browser.
  2. Selecteer het Menu, weergegeven door drie verticaal uitgelijnde stippen in de rechterbovenhoek van het browservenster.

    Image
    Image
  3. Wanneer het vervolgkeuzemenu verschijnt, selecteert u Instellingen. U kunt ook chrome://settings invoeren in de adresbalk van Chrome in plaats van dit menu-item te selecteren.

    Image
    Image
  4. Selecteer in het linkerdeelvenster Privacy en beveiliging.

    Image
    Image
  5. Selecteer in het middelste deelvenster Site-instellingen.

    Image
    Image
  6. Selecteer Notifications in de Permissions sectie.

    Image
    Image
  7. Voer in de instellingeninterface van Chrome Notifications een gedeeltelijke of volledige URL in het vak Search in om te zien of meldingen voor die site toegestaan of geblokkeerd. Deze aanduidingen worden opgeslagen wanneer u een bepaalde optie selecteert in een pop-upmelding die door die website wordt gegenereerd.

    Image
    Image
  8. Selecteer onder het vak Zoeken de schakelaar Sites kunnen vragen om meldingen te verzenden. Deze instelling is standaard ingeschakeld en bepa alt of Chrome je om toestemming vraagt wanneer een site pushmeldingen naar de browser wil sturen.

    Image
    Image

    Het wordt aanbevolen om deze instelling ongewijzigd te laten, zodat u wordt gevraagd wanneer een website die niet op uw lijst Toestaan of Blokkeren staat, probeert een pushmelding naar Chrome te verzenden.

  9. De Block sectie bevat een lijst met webadressen die geen notificaties naar de browser kunnen sturen. Om een site te verwijderen uit de lijst Blokkeren, selecteert u Meer acties, rechts van de naam en weergegeven door drie verticaal uitgelijnde stippen, en selecteert u vervolgens Verwijderen

    Image
    Image

    Wanneer u een URL uit de blokkeerlijst verwijdert, krijgt u een prompt om meldingen toe te staan wanneer u de site de volgende keer bezoekt. Selecteer Toestaan. om meldingen meteen in te schakelen

  10. Er is een derde optie in het pop-outmenu. Selecteer Bewerken om de URL van de site te wijzigen. Selecteer Opslaan nadat u de wijzigingen hebt aangebracht.

    Image
    Image
  11. Naast het Meer acties pictogram staat een pijl naar rechts; klik erop om de rechten van de website te zien. Selecteer ze allemaal en selecteer er vervolgens een optie voor in het menu aan de rechterkant.

    Naast de basisinstellingen voor meldingen, kunt u voor elke website ook andere opties configureren, bijvoorbeeld of ze toegang hebben tot uw Camera en Microfoonof als u automatische downloads van hun domein wilt toestaan.

    Image
    Image

    Wees voorzichtig bij het wijzigen van individuele sitetoestemmingen, vooral als het gaat om toegang tot uw betaalmethoden of de mogelijkheid om Flash- of JavaScript-code uit te voeren. Als u de standaardmachtigingen wilt gebruiken, die doorgaans de veiligste zijn, selecteert u Reset machtigingen.

  12. Keer terug naar het hoofdscherm Meldingen instellingen. Er is een sectie met het label Allow. Elke website die wordt vermeld onder de kop Toestaan, is geconfigureerd om pushmeldingen naar Chrome te verzenden zonder vooraf uw toestemming te vragen.

    Net zoals de Block sectie, kun je al deze items bewerken of verwijderen of ze toevoegen aan de Block sectie. U kunt ook andere machtigingen voor elke site wijzigen door de pijl naar rechts te selecteren, zoals beschreven in de vorige stap.

    Image
    Image

    URL's worden toegevoegd aan zowel de secties Blokkeren als Toestaan wanneer u de overeenkomstige optie kiest binnen een individuele pushmelding. U kunt echter Add selecteren in de rechterbovenhoek van elke sectie om sites proactief in beide lijsten op te nemen.

Alle Chrome-meldingen worden automatisch verborgen tijdens het browsen in de incognitomodus.

Meldingen uitschakelen in de Windows 10-instellingen

Met Windows 10 kun je meldingen voor veel applicaties beheren, niet alleen voor Chrome. Ga als volgt te werk om meldingen uit te schakelen:

  1. Ga naar Start > Instellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Systeem.

    Image
    Image
  3. Selecteer Meldingen en acties.

    Image
    Image
  4. Selecteer onder Meldingen van deze afzenders ontvangen de schakelaar naast Google Chrome.

    Image
    Image

Aanbevolen: