Waar vind je de tijdelijke internetbestanden van Internet Explorer

Inhoudsopgave:

Waar vind je de tijdelijke internetbestanden van Internet Explorer
Waar vind je de tijdelijke internetbestanden van Internet Explorer
Anonim

Microsoft Internet Explorer (IE) gebruikt tijdelijke internetbestanden om kopieën van webinhoud op een lokale harde schijf op te slaan. Hoewel het handig is om de netwerkprestaties te verbeteren, kan het de harde schijf snel vullen met grote hoeveelheden ongewenste gegevens. Als uw computer willekeurige afbeeldingen en andere tijdelijke internetbestanden van Internet Explorer heeft, verwijder deze dan om ruimte vrij te maken en misschien IE te versnellen.

Microsoft ondersteunt Internet Explorer niet meer en raadt u aan bij te werken naar de nieuwere Edge-browser. Ga naar hun site om de nieuwste versie te downloaden.

IE Tijdelijke Internet Bestanden Locatie

Internet Explorer heeft een standaardlocatie waar tijdelijke internetbestanden worden opgeslagen. Afhankelijk van uw besturingssysteem moeten tijdelijke bestanden zich op een van deze locaties bevinden:

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Internet Explorer voor Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP.

  • C:\Users\[gebruikersnaam]\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache: deze locatie van tijdelijke bestanden is relevant in Windows 10 en Windows 8.
  • C:\Users\[gebruikersnaam]\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files: hier worden tijdelijke internetbestanden opgeslagen in Windows 7 en Windows Vista.
  • C:\Documents and Settings\[gebruikersnaam]\Local Settings\Temporary Internet Files: Hier worden tijdelijke internetbestanden van Windows XP IE opgeslagen.
  • C:\Windows\Gedownloade programmabestanden: hier worden gedownloade programmabestanden opgeslagen.

Vervang [gebruikersnaam] in de maplocaties door uw Windows-gebruikersnaam.

Deze locaties tonen tijdelijke internetbestanden en bestanden die van internet zijn gedownload. U kunt deze lijsten sorteren op bestandsnaam, adres, bestandsextensie, grootte en verschillende datums.

Image
Image

Als u deze mappen echter niet ziet, is het mogelijk dat ze zijn gewijzigd. U kunt zien welke mappen uw computer gebruikt door de hieronder beschreven instellingen te openen.

Tijdelijke internetbestanden zijn anders dan webbrowsercookies en worden in een aparte map opgeslagen. Ook zijn tijdelijke internetbestanden in Internet Explorer niet hetzelfde als de tijdelijke bestanden in Windows.

Toegang tot de instellingen voor tijdelijke internetbestanden

De tijdelijke instellingen voor internetbestanden zijn toegankelijk via het scherm Internet Explorer Internet-opties. Gebruik deze opties om de locatie van de tijdelijke internetbestandenmap te wijzigen, in te stellen hoe vaak IE controleert op gecachte webpagina's en de hoeveelheid opslagruimte aan te passen die is gereserveerd voor tijdelijke bestanden.

  1. Gebruik een van deze methoden om Internetopties: te openen

    • Open Configuratiescherm en selecteer Netwerk en internet > Internetopties.
    • Voer in het dialoogvenster Uitvoeren of vanaf de opdrachtprompt de opdracht inetcpl.cpl in.
    • Selecteer in Internet Explorer Extra > Internetopties.
    Image
    Image
  2. Selecteer de Algemeen tab, ga dan naar de Browsegeschiedenis sectie en selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  3. Selecteer het tabblad Tijdelijke internetbestanden om toegang te krijgen tot meer opties voor het omgaan met tijdelijke bestanden in Internet Explorer.

Andere manieren om met tijdelijke bestanden om te gaan in Internet Explorer

In het tabblad Tijdelijke internetbestanden selecteert u Controleren op nieuwere versies van opgeslagen pagina's om te kiezen hoe vaak Internet Explorer in de map met tijdelijke internetbestanden zoekt naar pagina's in de cache. Frequentere controles versnellen de toegang tot websites. De standaardoptie is Automatisch maar u kunt deze wijzigen in Elke keer als ik de webpagina bezoek, Elke keer als ik Internet Explorer start , of Nooit

Een andere optie die u kunt wijzigen, is hoeveel opslagruimte is toegestaan voor tijdelijke internetbestanden. Kies een grootte tussen 8 MB en 1.024 MB (1 GB), maar Microsoft raadt aan om het schijfruimtegebruik in te stellen tussen 50 MB en 250 MB.

U kunt de map wijzigen waarin IE tijdelijke internetbestanden bewaart. Wijzig de map om pagina's, afbeeldingen en andere bestanden in de cache op te slaan op een andere harde schijf die meer ruimte heeft, zoals een externe harde schijf. Om dat te doen, selecteert u Map verplaatsen en kiest u vervolgens welke map u wilt gebruiken voor tijdelijke bestanden.

De andere knoppen op dit scherm zijn voor het bekijken van de objecten en bestanden die IE heeft opgeslagen. Dit zijn de hierboven genoemde mappen.

Aanbevolen: