The Legacy Internet Explorer laat achter

Inhoudsopgave:

The Legacy Internet Explorer laat achter
The Legacy Internet Explorer laat achter
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Microsoft heeft zijn Internet Explorer per juni 2022 stopgezet.
  • In zijn hoogtijdagen was Internet Explorer de meest gebruikte browser en bracht in de loop der jaren 11 versies uit.
  • Experts zeggen dat de erfenis positieve punten omvat, zoals innovatie in Document Object Models (DOM), maar ook negatieve punten zoals de trage latentie.
Image
Image

Microsoft heeft Internet Explorer officieel buiten gebruik gesteld na 25 jaar internet primeurs te hebben gecreëerd.

In mei 2021 kondigde Microsoft aan dat 15 juni 2022 de laatste dag van Internet Explorer zou zijn. Hoewel de eens zo populaire browser in de loop der jaren ups en downs heeft gehad, zeggen experts dat de erfenis langer zal duren dan de vervaldatum.

"Net zoals Hoover een merk was dat net zo veel werd gebruikt als de term vacuüm, is het waarschijnlijk dat Internet Explorer deze impact zal blijven hebben lang nadat de tool zelf is stopgezet", Alex Magnin, de voormalige hoofd omzetstrategie bij GIPHY, schreef in een e-mail aan Lifewire.

Het einde van een tijdperk

Als teken van onze meer hightech en snelle tijden, zei Microsoft dat de reden achter het afsluiten van Internet Explorer is dat het zich kan concentreren op de Chromium-gebaseerde Microsoft Edge-browser.

"Met Microsoft Edge bieden we een pad naar de toekomst van het web, terwijl we het verleden van het web respecteren. Verandering was nodig, maar we wilden betrouwbare, nog steeds functionerende websites en applicaties niet achterlaten", schreef Microsoft in een blogpost.

Microsoft heeft Internet Explorer in 1995 gemaakt als een gratis add-on voor Windows. Volgens Britannica waren er tussen 1995 en 2013 11 versies van Internet Explorer en elk bracht nieuwe toevoegingen aan de browser.

Voor velen was [Internet Explorer] onze introductie tot een webbrowser, dus zijn erfenis zal voortleven, maar uiteindelijk veroorzaakten zijn gebrek aan betrouwbaarheid en veel verguisde snelheidsproblemen zijn snelle ondergang.

"Toen Microsoft IE lanceerde als een gratis product, veranderde onze perceptie van webbrowsers voor altijd; het wekte de verwachting dat niemand ooit meer voor een browser hoefde te betalen", schreef Eoin Pigott, een business development associate bij Wisetek, naar Lifewire in een e-mail.

"Het was ook een voorbode van primeurs, waarbij IE V.3 de eerste was die commerciële ondersteuning voor CSS bood."

Volgens de BBC bereikte Internet Explorer zijn hoogtepunt in 2003, toen het de meest gebruikte webbrowser was en 95% van de mensen het gebruikte.

Het staat momenteel echter op de zesde plaats van de populairste internetbrowsers. Volgens Statcounter GlobalStats is Google Chrome de populairste internetbrowser in de VS, gevolgd door Apple's Safari en vervolgens Microsoft Edge.

Een langdurige erfenis

In de 25 jaar dat het bestaat, zeggen experts dat Internet Explorer het internet heeft kunnen vormen zoals we dat kennen. Olivia Tan, de mede-oprichter van CocoFax, zei dat vooral in termen van Document Object Models (ook bekend als DOM, een platformonafhankelijke en taalonafhankelijke interface die een XML- of HTML-document als een boomstructuur behandelt), Internet Explorer leidde het pak.

"Er was een tijd dat gebruikers alleen toegang hadden tot bepaalde elementen op een webpagina via JavaScript", vertelde Tan aan Lifewire in een e-mail. "Internet Explorer 3 en Netscape 3 gaven alleen programmatische toegang tot formulierelementen, afbeeldingen en links."

Tan voegde toe dat Internet Explorer (in het bijzonder Internet Explorer 4) gebruikers kennis liet maken met innerHTML, waarmee Javascript-code een weergegeven website kan manipuleren.

Image
Image

"Het lijkt erop dat Microsoft besefte wat een moeite het was om programmatisch een DOM op te bouwen en ons deze snelkoppeling, samen met outerHTML, aanbood," zei ze. "Beide bleken zo nuttig dat ze gestandaardiseerd waren in HTML5."

Andere experts zeggen dat CSS de meest gedenkwaardige bijdrage van Internet Explorer is aan het bouwen van websites en internetsystemen. "De meeste mensen vergeten dat CSS voor het eerst werd gebruikt in Internet Explorer 3", schreef Alina Clark, de mede-oprichter en marketingdirecteur van CocoDoc, in een e-mail aan Lifewire.

"Hoewel het gebruik van CSS beperkt was tot lettertypen en andere stilistische kwesties, opende het de deur naar andere op CSS gebaseerde innovaties zoals tekstoverloop, woordafbrekingen en tekstterugloop."

De afgelopen jaren hebben gebruikers Internet Explorer echter leren kennen als de mindere van onze browseropties en enorm verouderd in termen van snelheid en bruikbaarheid. Pigott zei dat Internet Explorer herinnerd zou worden als een browser die zo onhandig en zo traag was dat het uiteindelijk tot zijn eigen ondergang leidde.

"Voor velen was [Internet Explorer] onze introductie tot een webbrowser, dus de erfenis ervan zal voortleven, maar uiteindelijk veroorzaakten het gebrek aan betrouwbaarheid en de veel verguisde snelheidsproblemen de snelle ondergang", zei hij..

Aanbevolen: