Streamer IamBrandon laat zijn sporen achter op Twitch and Beyond

Inhoudsopgave:

Streamer IamBrandon laat zijn sporen achter op Twitch and Beyond
Streamer IamBrandon laat zijn sporen achter op Twitch and Beyond
Anonim

Voordat Brandon Stennis IamBrandon op Twitch werd, was hij een blogger met een passie voor gaming die hem naar de videogame-industrie en daarbuiten leidde. Nu zit hij tussen zijn lichtblauwe en witte lichten en trekt een publiek van 40.000 volgers om te zien hoe deze gevarieerde streamer retroklassiekers en moderne reuzen aanpakt.

Image
Image

"Ik zorgde er altijd voor dat mijn stem werd opgenomen omdat ik er zeker van wilde zijn dat er iemand zoals ik was die ze konden zien - iemand die hen als persoon vertegenwoordigde", zei hij in een telefonisch interview met Lifewire.

Vanaf 2014 heeft hij Twitch zien groeien en veranderen. Wat nog belangrijker is, hij heeft deel uitgemaakt van die verandering en wil doorgaan met het maken van het platform een betere, meer toegankelijke plek voor allerlei soorten gamers.

Snelle feiten

  • Name: Brandon Stennis
  • Gelegen: Chicago, Illinois
  • Random Delight: Na zijn blogjaren werkte hij kort voor de kleine uitgever van videogames, Versus Evil, waar hij hielp bij het maken van indiegames voor meerdere platforms, waaronder At Sundown. Stennis heeft in bijna elke sector van de videogame-industrie gewerkt.
  • Quote: "Ook dit gaat voorbij."

Rev Your Engine

Zijn grootste motivatie in zijn leven is zijn moeder geweest. Als kind van een alleenstaande moeder in het hart van Chicago noemt Stennis de invloed van zijn moeder als de drijvende kracht achter zijn toewijding aan zijn dromen en doelen en om tijdens zijn vormende jaren uit de problemen te blijven.

Een van de constanten om hem op het goede spoor te houden, waren videogames. Een onbekend Atari-systeem versierde het huis van zijn grootmoeder en het diende als introductie voor de jonge streamer in de virtuele wereld. Uiteindelijk zou hij consequent troost vinden in gamen met enkele klassieke titels, Streets of Rage, Resident Evil en vechtspellen.

De cirkel van zijn leven zou uiteindelijk rond zijn, want door zijn carrière als streamer zou hij gaan werken met Capcom, het bedrijf achter zijn favoriete titels. Zijn pad naar de wereld van streaming was echter onconventioneel.

Oorspronkelijk, in de hoop het te maken als leraar Engels, waren de kaarten niet in zijn voordeel bij zijn alma mater, Northern Illinois University. Hij schakelde over om zich te concentreren op communicatie met de hoop door te breken in het veld van de journalistiek. Maar ook dat lukte niet. Stennis was echter nooit iemand die opgaf. Hij kon geen baan in het veld krijgen, dus maakte hij zijn eigen baan.

Ik heb door de jaren heen heel hard gevochten om ervoor te zorgen dat mijn stem belangrijk en impactvol was.

"Ik begon recensies te schrijven en het op sociale media te plaatsen om het naar buiten te brengen. Ik heb dit hele coole netwerk van gamers gecreëerd", zei hij."Ik was uiteindelijk in staat om een staf van mensen aan te trekken om inhoud voor de website te maken… het was de tijd van mijn leven, zou ik zeggen."

Van twitch tot oneindig

Om zijn groeiende blog te promoten, wendde Stennis zich tot Twitch. Toen zijn medewerker uiteindelijk zelfstandig ging streamen, besloot de aanstaande streamer zelf de touwtjes in handen te nemen. Hoewel dit niet de optimale manier was om zijn blog te promoten, ontdekte hij iets waardevollers: zijn spreekwoordelijke stam.

Nu, meer dan zeven jaar sinds hij op de LIVE-knop drukte, heeft hij een gemeenschap van ondersteunende grappenmakers en retro-enthousiastelingen gecultiveerd. Hij heeft een niche gecreëerd, en niet alleen voor zichzelf. De rimpelingen van zijn impact zijn overal op het platform te zien.

“Ik heb door de jaren heen heel hard gevochten om ervoor te zorgen dat mijn stem belangrijk en impactvol was. Dus om nu jaren later te zien hoeveel zwarte en lhbt-gezichten hun eigen ding doen, is ongelooflijk om te zien, "zei hij over het leiden van de push."Ik geef mezelf niet genoeg de eer, maar ik heb veel gevochten [en] het is zo wild geweest omdat het in de loop der jaren veel is veranderd."

Ik zorgde er altijd voor dat mijn stem werd opgenomen, omdat ik er zeker van wilde zijn dat er iemand zoals ik was die ze konden zien - iemand die hen als persoon representeerde.

Haat is een veel voorkomend onderdeel van zijn realiteit op de streaminggigant. Vorig jaar tijdens het hoogtepunt van de Twitch-haataanvallen, georganiseerd door een collectief van anonieme gebruikers en bots, werd dit duidelijker. Het diende als een herinnering dat hoewel er veel is veranderd, de voorkant, op het platform, er nog steeds een onderbuik is om gemarginaliseerde mensen eraan te herinneren dat hun behandeling voorwaardelijk is. Toch heeft hij het hem nooit van zijn pad laten afhouden.

“Het maakt niet uit hoeveel ik doe of hoe succesvol ik ook ben, het zullen altijd die mensen zijn die me willen tegenwerken omdat ik zwart of queer ben. Daarom ben ik altijd heel onvermurwbaar geweest om nooit over iets te zwijgen, want dat is wat ze willen,”antwoordde hij.“Ze willen ons niet zien in deze ruimte. Veel te veel mensen willen het zo houden, maar dat zal ik nooit toestaan.”

Stennis blaft of bijt niet, hij doet gewoon het werk. Van het werken met grote merken tot productiebedrijven als RoosterTeeth en G4, zijn carrière zit in een stijgende lijn. Stennis drukt zijn stempel op deze branche.

"Een van mijn grootste drijfveren in het leven is wanneer mensen me vertellen dat ik iets niet kan doen, omdat ik dan wil bewijzen dat ze ongelijk hebben", zei hij. "En als ik dat doe, is dat het beste."

Aanbevolen: