De inspiratie en technologie achter het NYE-spektakel van de Space Needle

Inhoudsopgave:

De inspiratie en technologie achter het NYE-spektakel van de Space Needle
De inspiratie en technologie achter het NYE-spektakel van de Space Needle
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De virtuele oudejaarsshow van Seattle Space Needle, die nu viraal is gegaan, is ontstaan uit een droom.
  • De virtuele lichtshow laat zien wat er kan worden gedaan als je technologie combineert met kunst.
  • De maker van de show hoopt dat het anderen inspireert om creatieve outlets uit te proberen in 2021.
Image
Image

Seattle kreeg een ander soort oudejaarsevenement in de vorm van een virtuele lichtshow boven de Space Needle. De voorstelling trok de aandacht van de wereld vanwege zijn creatieve vindingrijkheid.

Vanwege de wereldwijde pandemie moest Seattle zijn jaarlijkse vuurwerkshow op oudejaarsavond in zijn iconische Space Needle annuleren. Voor creatieve geesten zoals de oprichter van Modern Enterprises, Terry Morgan, zorgde de afwezigheid van een persoonlijke show er echter voor dat iets ongewoons het einde van een jaar markeerde dat allesbehalve gewoon was.

"We wilden iets creëren dat niemand ooit eerder had gezien", vertelde Morgan Lifewire in een telefonisch interview. "We hebben illusies nagebootst die je in werkelijkheid niet kunt creëren, maar we kunnen ze in je huis stralen en je hopelijk 10 minuten hoop geven."

De inspiratie

De show van 10 minuten bevatte de Space Needle en buitenaardse CGI-effecten die werden uitgezonden zodra de klok middernacht sloeg. Het sci-fi spektakel zat vol beweging, kleur en symboliek waarvan Morgan zei dat het allemaal gebaseerd was op een droom.

"Dit was een levendige lucide droom waarin ik half bij bewustzijn was en prachtige kleuren en gezichten in de lucht zag en in de wolken zweefde," zei hij. "Ik haal veel van mijn beste ideeën uit dromen."

Image
Image

Morgan zei dat de psychedelische en kleurrijke beelden een verhaal vertelden over hoe licht een energiebron is die leven aanwakkert. De animatiereeks begon met een oerknal en evolueerde naar celdelingen, metamorfose en de Space Needle die door dit alles als de "levensboom" diende.

Morgan zei dat licht altijd zijn muze is geweest. Met name werkte hij aan Seattle's 2018 BOREALIS - A Festival of Light, met een unieke combinatie van muziek, lichtkunstinstallaties en multimediaprojectiemapping. Hij zei dat dit virtuele lichtshowproject een eerbetoon was aan het uitdagende jaar dat 2020 voor ons allemaal was.

"We hebben dit gemaakt als een eerbetoon aan de mensheid en haar vermogen om te volharden en zich aan te passen, en dat wordt hier als een feest weergegeven", zei hij.

De Tech

De virtuele show was zo goed uitgevoerd dat sommigen zelfs geloofden dat de wervelende kleuren en lichten die uit de Space Needle kwamen, echt in het echte leven plaatsvonden. Twitter-gebruikers hadden veel te zeggen over de NYE-show en de buitenaardse graphics.

Zelfs als het er op het scherm eenvoudig uitzag, zei Morgan dat het project twee maanden hard werken kostte om CGI-animatie te combineren met echte opnamen van de Space Needle.

"Het vergde zorgvuldige bewerking en een beetje tovenarij om de echte perceptie te behouden en het te bewerken alsof het een liveshow is", zei Morgan. "We moesten het bouwen als een televisieproductie, wat nogal een uitdaging was."

Morgan zei dat ze 4K-videobeelden van de Space Needle hebben gemaakt vanaf drie verschillende locaties voor in totaal zes perspectieven. Toen ze de beelden eenmaal hadden, werkte een team van een tiental animators van Maxin10sity, samen met Global Illumination, de klok rond om Morgans visioenen tot leven te brengen. Animators hebben die lagen CGI-afbeeldingen over de video toegevoegd met behulp van digitale sky-mapping-technologie.

"Dit soort dingen duren normaal gesproken zes maanden", zei Morgan.

Sinds het eindproduct het nieuwe jaar inluidde, zei Morgan dat hij hoopt dat het in 2021 een creatieve vonk zal inspireren voor degenen die ernaar kijken.

"We willen mensen inspireren om creatief te worden en zichzelf te uiten", zei hij. "Ik zou graag zien dat een hele generatie kinderen geïnspireerd raakt door zoiets te zien."

Aanbevolen: