FNA-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

FNA-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
FNA-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een FNA-bestand is een FASTA Format DNA en Protein Sequence Alignment-bestand.
  • Open er een met Geneious.
  • Converteer naar FASTA en vergelijkbare formaten met hetzelfde programma.

Dit artikel legt uit wat een FNA-bestand is, hoe je er een opent en hoe je er een opslaat in een ander formaat zoals FASTA, GB, VCF, afbeeldingen, enz.

Wat is een FNA-bestand?

Een bestand met de FNA-bestandsextensie is een FASTA Format DNA en Protein Sequence Alignment-bestand dat DNA-informatie opslaat die kan worden gebruikt door software voor moleculaire biologie.

FNA-bestanden kunnen specifiek worden gebruikt om alleen nucleïnezuurinformatie te bevatten, terwijl andere FASTA-formaten andere DNA-gerelateerde informatie bevatten, zoals die met de FASTA, FAS, FA, FFN, FAA, FRN, MPFA, SEQ, NET of AA bestandsextensies.

Deze op tekst gebaseerde FASTA-indelingen zijn oorspronkelijk ontstaan uit een softwarepakket met dezelfde naam, maar worden nu als standaard gebruikt in toepassingen voor het uitlijnen van DNA- en eiwitsequenties.

Image
Image

FNA verwijst ook naar enkele technologietermen die niets te maken hebben met dit bestandsformaat, zoals definitieve netwerkacceptatie, bestandsnaam/attribuutvergroting, Fujitsu-netwerkarchitectuur en snelle buuradvertentie.

Hoe een FNA-bestand te openen

Open er een in Windows, macOS en Linux met Geneious (het is 14 dagen gratis). Om dit te doen, navigeert u naar het File > Import menu en kiest u om het bestand te importeren via de From Filemenu-item.

Je kunt er misschien ook een openen met BLAST Ring Image Generator (BRIG).

Probeer Notepad++ of een andere teksteditor als die ideeën niet werken. Het bestand kan inderdaad op tekst zijn gebaseerd en eenvoudig te lezen zijn, of u merkt misschien dat het niets te maken heeft met het FASTA-formaat, in welk geval het openen van het bestand als een tekstdocument tekst kan onthullen die identificeert wat is gebruikt om het bestand te maken of in welk formaat het bestand is.

Een FNA-bestand converteren

We kunnen dit niet verifiëren omdat we het niet hebben geprobeerd, maar je zou Geneious moeten kunnen gebruiken om het bestand naar veel andere formaten te converteren, zoals FASTA, GB, GENEIOUS, MEG, ACE, CSV, NEX, PHY, SAM, TSV en VCF. Dit kan gedaan worden via het File > Export menu van het programma.

Datzelfde programma zou het bestand ook moeten kunnen opslaan in PNG, JPG, EPS of PDF, via File > Save As Image File.

Hoewel je normaal gesproken niet zomaar de extensie van een bestand kunt hernoemen naar iets anders en verwachten dat het op dezelfde manier werkt, kun je een. FNA-bestand hernoemen naar een. FA-bestand als je specifieke DNA-sequencingsoftware alleen herkent het FA-formaat.

In plaats van bestandsextensies te hernoemen, wil je een gratis bestandsconverter gebruiken om andere bestandstypen te converteren. In het geval van FNA- en FA-bestanden, gebeurt het zo dat sommige programma's alleen bestanden openen die de FA-bestandsextensie hebben, in welk geval het hernoemen ervan goed zou moeten werken.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je na het gebruik van de bovenstaande programma's je bestand nog steeds niet kunt openen, kan het zijn dat de bestandsextensie niet echt. FNA leest, maar in plaats daarvan iets dat er gewoon hetzelfde uitziet.

FNG-bestanden (Font Navigator Group) zien er bijvoorbeeld heel erg uit alsof ze ". FNA" zeggen, maar als je goed kijkt, zijn alleen de eerste twee letters hetzelfde. Aangezien de bestandsextensies verschillend zijn, is dit een indicatie dat ze een ander bestandsformaat hebben en hoogstwaarschijnlijk niet zullen werken met dezelfde programma's.

Hetzelfde kan gezegd worden van veel andere bestandsextensies zoals FAX, FAS (Compiled Fast-Load AutoLISP), FAT, FNTA (Aleph One Font), FNC (Vue Functions) en FND (Windows Saved Search).

Het idee hier is om ervoor te zorgen dat de bestandsextensie. FNA leest. Als dit het geval is, probeer dan opnieuw de programma's van hierboven te gebruiken om het te openen of te converteren. Als je een ander soort bestand hebt, onderzoek dan de extensie om erachter te komen welke applicaties nodig zijn om het te openen of te converteren.

FAQ

    Hoe open je een FNA-bestand in Python?

    Converteer eerst het FNA-bestand naar het FASTA-formaat met behulp van een toepassing van derden, zoals Geneious. Vervolgens kunt u Biopython downloaden, een set gratis beschikbare hulpmiddelen voor biologische berekeningen voor werk in de bio-informatica. Raadpleeg ten slotte de Biopython-zelfstudie en het kookboek voor instructies over het werken met FASTA-bestanden.

    Hoe vind ik mijn FNA-makernummers in een onbewerkt Ancestry-bestand?

    Je kunt de meeste DNA-gegevens van Ancestry.com downloaden in.txt-indeling. Alleen klanten van wie het DNA is geanalyseerd met next-generation sequencing (NGS) hebben echter de mogelijkheid om een VCF-bestand te downloaden. Om een VCF-bestand te downloaden, moet u de DNA-eigenaar zijn, het DNA laten testen met behulp van NGS-technologie en ten minste 350 MB vrije ruimte op uw apparaat hebben.

Aanbevolen: