Hoe toegang te krijgen tot een externe harde schijf op Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe toegang te krijgen tot een externe harde schijf op Windows 10
Hoe toegang te krijgen tot een externe harde schijf op Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Steek de externe harde schijf in, typ Deze pc in de zoekbalk en klik op de externe harde schijf.
  • De meeste harde schijven werken onmiddellijk.
  • Als de harde schijf niet wordt gedetecteerd, controleer dan de kabel, USB-poort en de pc om te zien of er een probleem is met een van deze.

Dit artikel leert je hoe je een externe harde schijf gebruikt op Windows 10 en wat je moet doen als het systeem de harde schijf niet herkent.

Hoe gebruik ik een externe harde schijf met Windows 10?

Het gebruik van een externe harde schijf met Windows 10 is meestal een heel eenvoudig proces. Hier is hoe het te doen.

  1. Sluit uw externe harde schijf aan op uw desktop- of laptop-pc.

    Mogelijk moet u zoeken waar de USB-poort zich op uw systeem bevindt. Meestal bevinden deze zich op een desktop aan de voor- of achterkant van de behuizing. Op een laptop zitten ze meestal aan de zijkant.

  2. Typ in de zoekbalk van Windows 10 Deze pc.

    Image
    Image
  3. Klik op Deze pc.

    Image
    Image
  4. Dubbelklik op de vermelde externe harde schijf.

    Image
    Image

    Het wordt meestal vermeld naast de C-schijf in Windows.

  5. Toegang tot alle bestanden op de harde schijf zoals je zou doen met een gewone interne harde schijf.

Hoe vind ik mijn externe harde schijf op Windows 10?

Er zijn andere manieren om uw externe harde schijf te vinden op Windows 10. Hier is een andere optie die voor sommige gebruikers handiger kan zijn.

Beide methoden geven hetzelfde resultaat, maar één methode kan nuttiger zijn voor uw workflow.

  1. Klik op het mappictogram op de taakbalk van Windows 10.

    Image
    Image
  2. Klik op de pijl links van Snelle toegang.

    Image
    Image
  3. Klik op de naam van de externe harde schijf om deze te openen.

    Voor sommige gebruikers moet u mogelijk op This PC drukken in het menu dat verschijnt, en vervolgens dubbelklikken op de externe harde schijf.

Waarom herkent Windows 10 mijn externe harde schijf niet?

Als Windows 10 niet herkent dat je een externe harde schijf hebt aangesloten, zijn er verschillende redenen waarom dit het geval kan zijn. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom.

  • Er is een probleem met de USB-verbinding. Probeer de externe harde schijf naar een andere USB-poort te verplaatsen. Het probleem ligt mogelijk bij de USB-verbinding.
  • Probeer een andere USB-kabel. Als uw externe harde schijf een afneembare USB-kabel heeft, probeer dan een andere voor het geval de kabel defect is.
  • Controleer de voeding. Als uw externe harde schijf wordt gevoed door een stopcontact (in plaats van alleen de USB-poort), controleer dan of deze stroom krijgt.
  • Probeer een andere pc. Probeer een andere pc om te zien of het probleem bij de pc of de harde schijf ligt.
  • Controleer of de harde schijf is gedetecteerd in Schijfbeheer. Druk op de Windows-toets + R en typ vervolgens diskmgmt.msc om Schijfbeheer te openen. Controleer of de harde schijf hier wordt vermeld.
  • De harde schijf kan niet worden gelezen. Als de harde schijf wordt vermeld in Schijfbeheer maar niet kan worden bekeken, probeer dan de schijf te formatteren. Je verliest alle opgeslagen bestanden, maar de harde schijf zou weer zichtbaar moeten zijn.
  • De harde schijf is defect. In sommige gevallen kan het probleem zijn dat de harde schijf defect is. Als je alle andere oplossingen hebt geprobeerd, is dit waarschijnlijk het geval.

FAQ

    Hoe krijg ik toegang tot een externe harde schijf van een Mac op Windows 10?

    Installeer HFSExplorer voor Windows en voer het programma uit, sluit vervolgens uw Mac-station aan en selecteer File > Bestandssysteem laden vanaf het apparaat > Laden. Kies een bestand en selecteer Extract om het op uw pc op te slaan.

    Waarom komt en gaat de toegang tot mijn externe harde schijf op Windows 10?

    De fysieke verbinding kan instabiel zijn. Koppel de harde schijf los en sluit deze weer aan op uw pc. Als je nog steeds problemen hebt, probeer dan een andere USB-kabel.

    Hoe krijg ik toegang tot een externe harde schijf in een netwerk?

    Stel een toegewezen schijf in om een snelkoppeling naar de externe schijf te maken. Op die manier hebt u er toegang toe alsof de schijf fysiek op uw computer is opgeslagen.

    Hoe maak ik een interne harde schijf extern?

    Het kan goedkoper zijn om een interne harde schijf als externe schijf te gebruiken. Sluit de nieuwe interne schijf aan op een harde-schijfbehuizing en sluit deze vervolgens aan op uw pc via een standaard USB-verbinding.

Aanbevolen: