Facebook brengt Cloud Gaming Service naar iOS via web-app

Facebook brengt Cloud Gaming Service naar iOS via web-app
Facebook brengt Cloud Gaming Service naar iOS via web-app
Anonim

Na enige spanning met Apple heeft Facebook zijn Facebook Gaming-service voor iOS-apparaten gelanceerd, via een web-app die gebruikers via een browser moeten openen.

Facebook kwam eerder in de problemen toen hij probeerde zijn Facebook Gaming-app naar iOS-apparaten te brengen, maar heeft de beperkingen van de App Store kunnen omzeilen via zijn web-app. Met de web-app, die toegankelijk is via de browser van een iOS-apparaat, kunnen gebruikers een aantal gratis en gratis te spelen games spelen zonder iets te hoeven downloaden.

Image
Image

Apple's beslissing om te voorkomen dat apps van derden fungeren als een platform voor gamedistributie, wordt fel bestreden door grote en kleine ontwikkelaars. Diensten zoals Amazon's Luna en Microsoft's Xbox Game Pass hebben het probleem omzeild door simpelweg geen downloadbare app op iOS-apparaten te gebruiken, en Facebook volgt dit voorbeeld. In plaats van iets te installeren, maak je een bladwijzer voor de Facebook Gaming-startpagina in je mobiele webbrowser en ga je naar de link om te beginnen met spelen.

Image
Image

Hoewel dit de beperkingen van de App Store omzeilt, zal een web-app niet zo gemakkelijk zijn voor de gemiddelde consument om te ontdekken of te gebruiken, omdat ze in de eerste plaats moeten weten om via hun browser te gaan. The Verge wijst erop dat Apple's Safari-webbrowser, de standaard voor iOS-apparaten, voor meer problemen zorgt. Safari voorkomt automatisch pushmeldingen, heeft standaard geluid gedempt en kan eenvoudigweg niet zo goed overweg met grafische afbeeldingen als native apps.

Aanbevolen: