Opdrachtpromptuitvoer omleiden naar een bestand

Inhoudsopgave:

Opdrachtpromptuitvoer omleiden naar een bestand
Opdrachtpromptuitvoer omleiden naar een bestand
Anonim

Wat te weten

  • De > omleidingsoperator gaat tussen het ipconfig commando en de bestandsnaam.
  • Als het bestand al bestaat, wordt het overschreven. Als dit niet het geval is, wordt het aangemaakt.
  • De >> operator voegt het bestand toe. In plaats van het uitvoerbestand te overschrijven, wordt de uitvoer van de opdracht aan het einde van het bestand toegevoegd.

Gebruik een omleidingsoperator om de uitvoer van een opdracht naar een bestand om te leiden. Alle informatie die wordt weergegeven in de opdrachtprompt na het uitvoeren van een opdracht, kan worden opgeslagen in een bestand, dat u in Windows kunt openen om er later naar te verwijzen of te manipuleren zoals u wilt.

Hoe omleidingsoperators te gebruiken

Hoewel er verschillende omleidingsoperatoren zijn, worden er twee in het bijzonder gebruikt om de resultaten van een opdracht naar een bestand te sturen: het groter-dan-teken (>) en de dubbel groter-dan-teken (>>).

De eenvoudigste manier om te leren hoe u deze omleidingsoperatoren kunt gebruiken, is door enkele voorbeelden te bekijken:


ipconfig /all > mynetworksettings.txt

Image
Image

In dit voorbeeld wordt alle netwerkconfiguratie-informatie, die normaal op het scherm te zien is na het uitvoeren van ipconfig /all, opgeslagen in een bestand met de naam mynetworksettings.txt. Het wordt opgeslagen in de map links van het commando, in dit geval C:\Users\Jon.

De > omleidingsoperator gaat tussen het ipconfig-commando en de naam van het bestand. Als het bestand al bestaat, wordt het overschreven. Als het nog niet bestaat, wordt het aangemaakt.

Hoewel er een bestand wordt gemaakt als het nog niet bestaat, zullen mappen dat niet doen. Als u de uitvoer van de opdracht wilt opslaan in een bestand in een specifieke map die nog niet bestaat, maakt u eerst de map en voert u vervolgens de opdracht uit. Maak mappen zonder de opdrachtprompt te verlaten met het mkdir-commando.


ping 10.1.0.12 > "C:\Users\Jon\Desktop\Ping Results.txt"

Image
Image

Hier, wanneer de ping-opdracht wordt uitgevoerd, voert de opdrachtprompt de resultaten uit naar een bestand met de naam Ping Results.txt dat zich op het bureaublad van de Jon-gebruiker bevindt, opC:\Users\Jon\Desktop . Het hele bestandspad tussen aanhalingstekens omdat er een spatie bij betrokken was.

Onthoud dat bij gebruik van de > omleidingsoperator, het opgegeven bestand wordt gemaakt als het nog niet bestaat en wordt overschreven als het wel bestaat.

De toevoeg-omleidingsoperator

De dubbele-pijl-operator voegt een bestand toe in plaats van vervangt:


ipconfig /all >> \\server\files\officenetsettings.log

Dit voorbeeld gebruikt de >> omleidingsoperator die op vrijwel dezelfde manier werkt als de > operator, alleen in plaats van de uitvoer te overschrijven bestand als het bestaat, voegt het de opdrachtuitvoer toe aan het einde van het bestand.

Hier is een voorbeeld van hoe dit LOG-bestand eruit zou kunnen zien nadat een opdracht ernaar is geëxporteerd:

Image
Image

De >> omleidingsoperator is handig wanneer u vergelijkbare informatie van verschillende computers of opdrachten verzamelt en u al die gegevens in één bestand wilt hebben.

De bovenstaande voorbeelden van omleidingsoperatoren vallen binnen de context van de opdrachtprompt, maar u kunt ze ook in een BAT-bestand gebruiken. Wanneer u een BAT-bestand gebruikt om de uitvoer van een opdracht naar een tekstbestand te pipen, worden exact dezelfde opdrachten als hierboven beschreven gebruikt, maar in plaats van op Enter te drukken om ze uit te voeren, hoeft u alleen maar de. BAT-bestand.

Gebruik omleidingsoperators in batchbestanden

Redirection-operators werken in batchbestanden door de opdracht op te nemen, net zoals u zou doen vanaf de opdrachtprompt:


tracert yahoo.com > C:\yahootracert.txt

Image
Image

Het bovenstaande is een voorbeeld van hoe u een batchbestand maakt dat een omleidingsoperator gebruikt met het tracert-commando.

Image
Image

Het bestand yahootracert.txt (hierboven afgebeeld) wordt enkele seconden na het uitvoeren van het bestand sample.bat op de C:-schijf aangemaakt. Net als de andere voorbeelden hierboven, toont het bestand alles wat de opdrachtprompt zou hebben onthuld als de omleidingsoperator niet was gebruikt.

Aanbevolen: