Google onthult meer details voor Wear OS 3

Google onthult meer details voor Wear OS 3
Google onthult meer details voor Wear OS 3
Anonim

Google heeft op zijn forums meer details gegeven over zijn toekomstige updateplannen voor Wear OS 3.

Google Wear OS is het eigen besturingssysteem van het bedrijf voor smartwatches, waarmee gebruikers Google-apps op hun wearables kunnen gebruiken. Het systeem is echter niet populair bij consumenten en wordt grotendeels verwaarloosd door het bedrijf. De laatste grote update was Wear OS 2, dat was in 2018.

Image
Image

Google werkt samen met Samsung aan Wear OS 3. In een blogpost van 18 mei zei Google dat het streeft naar een "nieuwe consumentenervaring" om verschillende problemen op te lossen. Deze oplossingen omvatten het 30% sneller opstarten van de app, het optimaliseren van de levensduur van de batterij en het maken van het besturingssysteem een eenvoudiger platform om voor te ontwikkelen. Vanuit deze nieuwe gemakkelijke toegang zullen er meer apps beschikbaar zijn voor Wear OS 3, zoals de Adidas Running en Fitbit fitness-apps.

Bedrijfsapps zoals Google Maps en Google Assistant worden ook opnieuw ontworpen en vernieuwd. En Google Pay krijgt nieuwe ondersteuning voor 26 landen, in plaats van de huidige 11.

In het nieuwe bericht op de Google Help-forums staat dat gebruikers hun smartwatch moeten upgraden en terugzetten naar de fabrieksinstellingen om deze nieuwe update te krijgen, maar alleen bepaalde apparaten komen in aanmerking.

De apparaten zijn de TicWatch Pro 3 GPS, TicWatch Pro 3 Cellular/Lte en TicWatch E3. De nieuwe serie smartwatches van modellijn Fossil Group zal het nieuwe besturingssysteem hebben zodra het later dit jaar wordt gelanceerd.

Image
Image

De Wear OS 3-update is optioneel en zal naar verwachting halverwege tot de tweede helft van 2022 uitkomen. Dit tijdsbestek kan voor sommigen ongebruikelijk laat lijken, aangezien Wear OS 3 al is geïnstalleerd op de Samsung Galaxy Watch 4 wanneer het in augustus wordt gelanceerd.

Google moet nog zeggen welke andere smartwatches in aanmerking komen voor de OS 3-update, en specifieke details over het nieuwe systeem zijn nog schaars.

Google heeft het hele jaar door voortdurend kleinere updates voor Wear OS geleverd, waarvan de nieuwste op 19 juli uitkomt.

Aanbevolen: