Wat is een ontgrendelde telefoon?

Inhoudsopgave:

Wat is een ontgrendelde telefoon?
Wat is een ontgrendelde telefoon?
Anonim

Als je te maken hebt met een ontgrendelde of vergrendelde telefoon, is het de vraag of het apparaat kan werken op een specifiek draadloos netwerk dat anders is dan het netwerk waarvoor de telefoon is ontworpen.

Wat is een ontgrendelde telefoon?

Een ontgrendelde smartphone is een telefoon die met elke mobiele telefoonmaatschappij kan werken. Sommige telefoons zijn niet ontgrendeld en kunnen dus alleen worden gebruikt bij één provider zoals Verizon, of met alleen AT&T, of T-Mobile, enz. Een ontgrendelde telefoon heeft die beperking niet.

De compatibiliteit van een telefoon met een netwerk is echter alleen relevant voor mobiele telefoonaanbieders, niet voor draadloze netwerken zoals Wi-Fi; elke telefoon kan, zolang wifi werkt, verbinding maken met een wifi-netwerk, ongeacht of de telefoon ontgrendeld of vergrendeld is.

Image
Image

Wat het betekent om een ontgrendelde telefoon te hebben

De meeste mobiele telefoons en smartphones zijn gekoppeld of vergrendeld aan een bepaalde mobiele provider, zoals Verizon, T-Mobile, AT&T of Sprint. Zelfs als u de telefoon niet daadwerkelijk bij de koerier koopt, is de telefoon nog steeds aan een koerier gekoppeld. U kunt bijvoorbeeld een iPhone kopen bij Best Buy, maar het kan nog steeds nodig zijn dat u zich aanmeldt voor service bij AT&T of uw respectieve provider.

Voor veel mensen is de aanschaf van een vergrendelde telefoon zinvol: de koerier biedt korting op de handset in ruil voor het ondertekenen van een servicecontract met hen. Naast de korting krijg je ook de spraak- en dataservice die je nodig hebt om de telefoon te gebruiken.

Niet iedereen wil echter om verschillende redenen gebonden zijn aan het netwerk van een bepaalde provider. Als u bijvoorbeeld vaak naar het buitenland reist, heeft het misschien geen zin om vast te zitten aan een telefoon die internationaal niet werkt (of een telefoon die u een arm en een been kost om in het buitenland te gebruiken).

Andere mensen zijn niet bereid om de langdurige servicecontracten (meestal twee jaar) te ondertekenen die veel vervoerders nodig hebben. Daarom kan het kopen van een simlockvrije telefoon een wenselijk alternatief zijn; ze kunnen de telefoon ontgrendeld kopen en vervolgens bij elk bedrijf activeren.

Of misschien krijg je niet zo'n goede service waar je woont en wil je overstappen naar een netwerk met een betere dekking, maar wil je je telefoon niet achterlaten. Als u de telefoon ontgrendelt, kunt u in dit geval uw apparaat houden, maar krijgt u de betere dekking die u wenst.

Bovendien hebben bedrijven zoals OnePlus tegenwoordig de neiging om alleen ontgrendelde apparaten zonder simkaart te verkopen. Op deze manier hebben ze controle over software-upgrades; ze hoeven de update niet elke keer te laten testen door een netwerkprovider als ze een update willen uitrollen.

Waarom telefoons zijn vergrendeld

Telefoons hoeven niet per se aan een provider te worden vergrendeld. Alle telefoons kunnen in theorie worden vrijgegeven als ontgrendeld, zodat je ze bij elke mobiele provider kunt activeren. Als een provider echter zaken wil doen, kunnen ze hun telefoon op hun netwerk vergrendelen, zodat als je de telefoon wilt, je een abonnement bij hen moet betalen.

Als de iPhone bijvoorbeeld was vergrendeld op het Verizon Wireless-netwerk en alleen werkte met de Verizon-service, dan zou je moeten overschakelen naar Verizon om de iPhone te kunnen gebruiken. Als u de iPhone echter zou ontgrendelen zodat deze met andere providers zou kunnen werken, kunt u zich afmelden voor de service van Verizon en uw iPhone gebruiken met AT&T, Sprint, enz.

Hoe u uw telefoon kunt ontgrendelen

Er zijn vaak heel specifieke regels die je moet volgen voordat je een telefoon kunt ontgrendelen. De telefoon kan bijvoorbeeld niet als gestolen of vermist worden opgegeven, moet volledig zijn betaald en moet mogelijk al zoveel dagen actief zijn op het netwerk van de koerier.

Niet elke telefoon hoeft ontgrendeld te zijn om hem mee te nemen naar een andere provider. Als u uw telefoon echter moet ontgrendelen, moet u contact opnemen met de provider waarmee de telefoon het laatst is gebruikt.

Als u bijvoorbeeld een AT&T-telefoon wilt ontgrendelen, moet u de ontgrendelingsprocedure voor het apparaat van AT&T invullen, zodat ze de vergrendeling kunnen verwijderen en u deze met een andere provider kunt laten gebruiken. Verizon is echter een bedrijf dat de meeste van hun telefoons niet vergrendelt, dus er is geen speciale code nodig om een Verizon-telefoon bij een andere provider te gebruiken.

T-Mobile heeft ook zijn eigen reeks geschiktheidsvereisten en regels. Je provider kan je precies vertellen wat je moet doen als je telefoon in aanmerking komt voor ontgrendeling.

Een ontgrendelde telefoon vinden

Als je klaar bent om een nieuwe telefoon te kopen en er een wilt die al is ontgrendeld voor gebruik op de mobiele provider die je al gebruikt, kun je er meestal een online vinden.

Amazon heeft bijvoorbeeld een hele sectie voor ontgrendelde mobiele telefoons waar je de resultaten kunt filteren op merk zoals Apple of Huawei, op besturingssysteem zoals iOS en Windows, en op andere criteria zoals opslag, schermgrootte, functies, prijs, kleur, enz.

Je kunt ook vrijwel overal ontgrendelde telefoons kopen waar je vergrendelde smartphones kunt kopen, zoals Best Buy, Walmart, Gazelle, enz.

Meer informatie over ontgrendelde telefoons

Een vergrendelde telefoon is vergrendeld, zelfs als u de volledige prijs voor de telefoon beta alt. Het is misschien logisch dat een telefoon alleen door de provider is vergrendeld als en wanneer u betalingen doet, en dan wordt deze ontgrendeld wanneer deze volledig van u is (wanneer u de laatste betaling doet), maar dat is niet het geval.

Hoewel een ontgrendelde mobiele telefoon kan werken op het netwerk van elke mobiele provider, schakelt het ontgrendelen van een telefoon deze niet tussen radiocommunicatietechnologieën zoals GSM of CDMA. U kunt bijvoorbeeld een GSM-telefoon niet ontgrendelen en verwachten dat deze CDMA-compatibel is.

De term 'vergrendelde telefoon' verwijst ook naar de simpele handeling van het beveiligen van je telefoon met een wachtwoord of het in de lockscreen-modus zetten waar je de homescreen-pictogrammen niet meer kunt zien. In dit geval betekent "de telefoon ontgrendelen" gewoon het wachtwoord invoeren of het startscherm bereiken waar u apps kunt starten.

FAQ

    Hoe weet je of je mobiele telefoon ontgrendeld is?

    Als je een simkaart van een andere provider hebt liggen, probeer deze dan in de telefoon te plaatsen en kijk of deze werkt. Als u een bericht ziet waarin om een SIM-ontgrendelingscode wordt gevraagd, is uw telefoon vergrendeld. Je kunt ook proberen contact op te nemen met je provider en hen te vragen of je specifieke telefoonmodel is ontgrendeld.

    Werkt een simkaart in een ontgrendelde telefoon?

    Ja, elke simkaart zou moeten werken in een ontgrendelde telefoon, op voorwaarde dat de draadloze technologie van de telefoon (meestal GSM) compatibel is met het netwerk. Als de simkaart die je probeert te gebruiken de verkeerde maat heeft, kun je een adapter krijgen of een nieuwe simkaart aanvragen bij de provider.

    Hoe activeer je een ontgrendelde telefoon?

    Het activeren van een ontgrendelde telefoon zou op dezelfde manier moeten werken als het activeren van een vergrendelde telefoon. Zorg er eerst voor dat de telefoon is uitgeschakeld en plaats vervolgens de simkaart. Schakel vervolgens de telefoon weer in en volg de aanwijzingen op het scherm om deze te activeren en in te stellen.

Aanbevolen: