CAP-bestand (wat het is en hoe het te openen)

Inhoudsopgave:

CAP-bestand (wat het is en hoe het te openen)
CAP-bestand (wat het is en hoe het te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Sommige CAP-bestanden zijn pakketopnamebestanden.
  • Die bestanden openen met Wireshark.
  • Converteer er een naar HCCAPX met hashcat, of naar TXT met Wireshark.

Dit artikel beschrijft de verschillende formaten die de CAP-bestandsextensie gebruiken en hoe elk type te openen.

Wat is een CAP-bestand?

De CAP-bestandsextensie wordt door sommige programma's voor het opsporen van pakketten gebruikt als een bestand voor het vastleggen van pakketten. Het bevat onbewerkte gegevens die door het programma zijn verzameld, zodat het op een later tijdstip of met een ander programma kan worden geanalyseerd.

Andere CAP-bestanden kunnen ontwikkelingsbestanden voor games zijn. Dit zijn projectbestanden voor DirectX-spellen die zijn gemaakt met de spelbewerkingssoftware Construct. Ze kunnen geluiden, afbeeldingen, modellen en andere dingen bevatten die door het spel worden gebruikt.

Deze extensie is ook gerelateerd aan ASUS-moederborden als het bestand dat wordt gebruikt bij het bijwerken van BIOS. Het is ook gerelateerd aan een bestandsindeling voor ondertitels/bijschriften waarin tekst wordt opgeslagen die bedoeld is om samen met een video te worden afgespeeld; dit soort bestand wordt door sommige omroepen gebruikt en kan een Videotron Lambda-bestand worden genoemd.

Image
Image

CAP is ook een afkorting voor een lange lijst van tech-gerelateerde termen, maar geen van hen heeft betrekking op de bestandsindelingen die op deze pagina worden beschreven. Enkele voorbeelden zijn onder meer computerondersteund schilderen, een gemeenschappelijk applicatieplatform, een cloudtoegangspunt en geavanceerd afdrukken van Canon.

Hoe een CAP-bestand te openen

Er zijn verschillende manieren om het bestand te gebruiken, afhankelijk van het formaat waarin het zich bevindt:

  • Gebruik Wireshark om packet capture-bestanden te openen. Hoewel we er geen downloadlinks voor hebben, zijn enkele andere toepassingen die wel werken NetScout's Sniffer Analysis en Klos PacketView Pro.
  • Construct is waarschijnlijk de beste keuze als het een spelgerelateerd bestand is.
  • ASUS BIOS-updatebestanden worden gebruikt om het BIOS op ASUS-moederborden bij te werken.
  • Experimenten gemaakt door Capstone gebruiken deze extensie.
  • Sommige versies van Capella kunnen worden gebruikt om CAP-bestanden te openen die bladmuziek zijn. De gratis Capella Reader ondersteunt het formaat mogelijk ook.

Misschien kunt u Kladblok of een andere gratis teksteditor gebruiken om het bestand te openen. Veel bestanden zijn alleen-tekstbestanden, wat betekent dat ongeacht de bestandsextensie een teksteditor de inhoud van het bestand mogelijk correct kan weergeven. Dit kan al dan niet het geval zijn met uw specifieke CAP-bestand, maar het is het proberen waard als de bovenstaande suggesties niet nuttig zijn geweest.

Rekening houdend met de verschillende soorten CAP-bestanden die er zijn, en dat er verschillende programma's bij betrokken kunnen zijn, afhankelijk van het daadwerkelijke formaat dat in het bestand wordt gebruikt, kan het zijn dat het programma dat Windows probeert te gebruiken om het te openen niet het een die je zou willen. Raadpleeg onze handleiding over het wijzigen van welk programma standaard wordt geopend wanneer u dubbelklikt op een bestand voor hulp bij het oplossen van dat probleem.

Een CAP-bestand converteren

U kunt een pakketopnamebestand converteren naar HCCAPX met hashcat.

Gebruik Wireshark om het op te slaan in CSV, TXT, PSML, PDML, JSON of C. U moet het bestand eerst openen via de File > Open menu, en ga dan naar File > Export Packet Dissections om een uitvoerformaat te kiezen.

Er is geen reden om een Construct-bestand of een BIOS-bestand naar een ander formaat te converteren.

Ondertitels die eindigen op deze bestandsextensie kunnen worden geconverteerd naar TXT, PAC, STL, SCR en andere bestandsindelingen met behulp van het hierboven genoemde ondertitelingsprogramma.

Kan het nog steeds niet openen?

Als de hierboven vermelde bestandsopeners en converters niet nuttig zijn, controleer dan nogmaals de bestandsextensie. Grote kans dat je het verkeerd leest. Verschillende bestanden gebruiken een vergelijkbare extensie als deze, hoewel de formaten niets met elkaar te maken hebben.

CPA is een voorbeeld. Hoewel allemaal dezelfde letters worden gebruikt, is die extensie gereserveerd voor CADSTAR CAD-bestanden. CPAA is vergelijkbaar in spelling, maar is wat Adobe Captivate toevoegt aan het einde van gedeelde actiebestanden. CAPT, CAT en CAPX kunnen ook gemakkelijk worden verward met een CAP-bestand.

Veelgestelde vragen

  • Hoe installeer je een CAP-bestand? Om een CAP-bestand voor een BIOS-update te installeren, kopieer je eerst het CAP-bestand naar een geformatteerde USB-stick. U kunt dan het ASUS EZ Flash-hulpprogramma (ingebouwd in de ASUS BIOS-firmware) gebruiken om de BIOS-update te laden.
  • Hoe open ik een CAP-bestand in Ubuntu? Open uw terminal en typ locate.cap om alle CAP-bestanden te vinden, en download vervolgens een bestandsopener zoals Wireshark om het bestand te openen.

Aanbevolen: