Hoe Streamer TheDanDangler een Instagramvolger tot een succes maakte

Inhoudsopgave:

Hoe Streamer TheDanDangler een Instagramvolger tot een succes maakte
Hoe Streamer TheDanDangler een Instagramvolger tot een succes maakte
Anonim

Een kleine bubbel gaat een lange weg en TheDanDangler is de bruisendste persoonlijkheid op Twitch.

De persoon achter de schermnaam, Danielle Lanza, is geen onbekende in het leven van influencers. Voordat ze een knock-out werd voor de streaminggigant, kreeg ze haar start op Instagram. Het ondernemende karakter van de digitale wereld en haar verlangen om contact te maken met anderen hebben ertoe geleid dat ze keer op keer terugkwam en platform na platform bestormde, met een cumulatieve aanhang van meer dan 500.000 volgers op Twitch, TikTok en Instagram.

Image
Image

"Het voelt niet echt. Als ik stream, zelfs als er 2.000 mensen zijn, voelt het alsof er 20 mensen zijn … dus het voelt allemaal als een stel vrienden, "zei Lanza in een telefonisch interview met Lifewire. "Ik denk niet dat het ooit echt aanvoelt."

Lanza's supporters volgen haar waar ze ook gaat en leggen de basis voor haar succes. Ze zei dat ze meer vrienden dan fans zijn en dat ze haar stoutste dromen hebben laten uitkomen, opklimmend naar de rol van een volmaakte influencer met een groot aantal partnerschappen met Twitch, Call of Duty en hardwarebedrijf HyperX. Ze hoopt dit opwaartse traject voort te zetten terwijl ze haar typische positieve vibes naar de wereld van streaming brengt en een gastvrije instelling versterkt.

Snelle feiten

  • Name: Danielle Lanza
  • Leeftijd: 25
  • Gelegen: Detroit, Michigan
  • Random delight: Met zulke vrienden! Een vriend bracht haar op het idee van Twitch en livestreaming op het platform. Haar hele vriendengroep kwam allemaal bij elkaar en besloot te gaan streamen op Twitch.
  • Motto/Quote: "Welkom iedereen, niet oordelen!"

Modelburger

Lanza groeide op in de metro van Detroit in een leuk leven in de buitenwijken met twee oudere broers, die uiteindelijk haar liefde voor videogames zouden stimuleren. Als kind herinnert ze zich dat ze haar broers volgde in alles, van sport tot videogames.

Haar liefde voor videogames is bijna net zo oud als ze is, zei de streamer, terwijl ze zich herinnerde dat ze Nintendo 64-klassiekers speelde met haar broers, waaronder Yoshi Story en Super Smash Bros. voordat ze afstudeerde naar, naar haar mening, meer volwassen games.

"Het is altijd een hobby van mij geweest. Ik ben opgegroeid in een buurt vol met veel jongens, dus ik speelde spelletjes bij hen thuis en maakte het mijn doel om te proberen ze te verslaan", zei ze. "Ik sloop stiekem de kelder in en ging online spelen op het [spelsysteem] van mijn broer… Ik wilde gewoon met mensen praten over de videogames."

Ze voelde zich onmiddellijk aangetrokken tot de online multiplayer-component van gamen als een zichzelf beschreven nieuwsgierig persoon. Iets in de virtuele wereld laat de uitgaande componenten van haar identiteit doorschijnen. Het is geen wonder, zei ze, dat ze een streamer zou worden die contact maakt met anderen op dezelfde manier als als kind.

Alvorens de weg van het creëren van inhoud te betreden, werkte Lanza echter als model, wat ertoe leidde dat ze een influencer-stijl cultiveerde op Instagram. Die smaak van virtuele verbinding zou ervoor zorgen dat ze op zoek zou gaan naar de mogelijkheid om verder contact met mensen te maken.

Image
Image

"Ik vond het leuk [volgelingen op Instagram te hebben]. Ik haat het om dat toe te geven", lacht ze. "Het geeft mensen een goed gevoel om te weten dat iets aan hen sympathiek genoeg is om ervoor te zorgen dat mensen je willen volgen. Ik raakte er een beetje verslaafd aan en het maakte me meer ondernemend. Het maakte me gemotiveerd om eropuit te gaan en iets te doen om te proberen om mijn platform te laten groeien."

Variety Streamer Extraordinaire

Nadat ze de modellenwereld beu was, vond ze haar weg naar Just Chatting-make-up livestreams voordat ze genoeg publiek opbouwde om over te stappen op gamestreams en algemene gevarieerde inhoud.

Maar alles is niet hunky-dory geweest. Zoals veel vrouwelijke makers van inhoud, heeft ze behoorlijk wat intimidatie gehad. Ze heeft de afgelopen maand een schrijnende situatie beschreven met een overijverige fan en is voorzichtig met andere vrouwen.

"Ik had een incident met iemand die me stalkte [tot het punt dat] ik naar de politie moest. Leren omgaan met mensen die geen grenzen kennen en… alles was een leerervaring", Lanza gezegd. "Ik had behoorlijk geluk… Ik hoorde dit soort verhalen bij andere meisjes, maar dit was mijn eerste en het werd netjes afgehandeld."

Het voelt niet echt. Als ik stream, zelfs als er 2.000 mensen zijn, voelt het alsof er 20 mensen zijn.

Vrouwen worden niet hetzelfde behandeld op Twitch. Tussen de unieke vormen van intimidatie waarmee ze te maken hebben en de valkuilen van netwerken met andere makers van inhoud, vond Lanza het navigeren door de Twitch-omgeving ingewikkeld.

Ze heeft zich echter niet door deze verkeersdrempels laten beïnvloeden of haar gemeenschap laten besmetten. Het is een gemeenschap die ze vanaf het begin heeft opgebouwd, waar iedereen uit elke hoek van het internet kan ontsnappen en kan genieten van haar sprankelende karakter. Terwijl ze alles doet, van stream Call of Duty tot kooksegmenten en vrijetijdsstreams in IRL-stijl.

"Mijn gemeenschap is compleet anders", zei ze. "We proberen allemaal de [goede sfeer] de hele tijd te behouden."

Aanbevolen: