Sennheiser HD 600 Review: rijk geluid voor audiofielen

Inhoudsopgave:

Sennheiser HD 600 Review: rijk geluid voor audiofielen
Sennheiser HD 600 Review: rijk geluid voor audiofielen
Anonim

Bottom Line

Als je een professional of een audiofiel bent met een hoog prijskaartje, is de Sennheiser HD 600 een hoofdtelefoon met een onberispelijk gedetailleerd geluid en een hoog prijskaartje.

Sennheiser HD 600

Image
Image

We hebben de Sennheiser HD 600 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Ondanks wat er wordt gezien in de koptelefoonruimte voor consumenten, is de Sennheiser HD 600 een van de weinige hoofdtelefoons van studiokwaliteit die is gericht op professionals, muzikanten en audiofielen. Het veld wordt nog kleiner wanneer u alleen een koptelefoon met open achterkant vermeldt, in plaats van de volledig gesloten blikjes die u gewend bent. Het korte verhaal over de HD 600 is dat ze ronduit opmerkelijk zijn, en je zult versteld staan hoeveel details ze vastleggen. Lees verder om te zien hoe ze het hebben gedaan in onze tests.

Image
Image

Ontwerp- en installatieproces: groot en omvangrijk, met traditionele accenten

Het uiterlijk van een studiokoptelefoon is bijna altijd secundair. Decennialang zijn dit soort producten gemaakt om er goed uit te zien: professioneel en gebruiksvriendelijk. In feite zijn veel van de meest bekende, zoals de Sony MDR-lijn en de Sennheiser HD-lijn, niet eens significant bijgewerkt sinds het begin van de jaren 2000.

Het eerste dat je waarschijnlijk zult opvallen aan de HD 600 is de doorzichtige mesh buitenkant aan de buitenkant van de gigantische oorschelpen. Dit geeft u een zicht op de innerlijke werking van de stuurprogramma's binnenin. Dit is niet alleen een coole look (hoewel dat een gelukkig neveneffect is), dit komt omdat de Sennheisers zijn ontworpen als een koptelefoon met open achterkant. We zullen hier meer op ingaan in het gedeelte over geluidskwaliteit, maar dit dient om de audio en het geluidsbeeld een beetje te laten "ademen".

De HD 600 is qua ontwerp vergelijkbaar met de duurdere HD 650, op één belangrijk punt na: de gespikkelde blauw/grijze schaal op de plastic onderdelen. Sennheiser noemt het "staalblauw". In onze ogen is dit niet de beste look voor een professionele hoofdtelefoon, omdat hij een beetje gedateerd overkomt, maar als je geen fan bent van effen, vlakke grijstinten en zwarten, dan is dit misschien een welkome functie voor jij.

De HD 600 is qua ontwerp vergelijkbaar met de duurdere HD 650, op één belangrijk punt na: de gespikkelde blauw/grijze schaal op de plastic onderdelen.

De gigantische oorschelpen hebben een diameter van ongeveer 4,5 inch op hun dikste punt en zien er niet bijzonder modern uit. Ze zitten in een achterwaartse kantelhoek om meer bewegingsgevoel te geven. Het Sennheiser-logo is in zilver aangebracht langs de bovenkant van de hoofdband en de "HD 600"-branding is in helderblauw net boven elke oorschelp. De oorkussens zijn iets meer dan een centimeter dik en zijn bedekt met zwart fluweel, en er zijn vier kleine schuimkussens langs de binnenkant van de hoofdband.

Ten slotte, omdat de draden onafhankelijk van elkaar in elke kant van de hoofdtelefoon worden gestoken, komen er draden uit beide kanten van je hoofd. De meeste ontwerpaccenten zijn standaard voor deze klasse, maar als je niet van iets meer standaards en utilitairs houdt, is dit misschien niet voor jou geschikt.

Instellen is eenvoudig. Sluit beide kabels aan op de oorschelpen, sluit de HD 600 aan op uw audio-invoerbron en u kunt aan de slag. Voor een goede ervaring heb je natuurlijk een digitaal-naar-analoog-omzetter (DAC) en een hoofdtelefoonversterker nodig.

Image
Image

Comfort: strak en gezellig, met een pluche bekleding

Een van de belangrijkste factoren bij een studiokoptelefoon is het comfortniveau. Geluidskwaliteit en frequentierespons zijn beide van het grootste belang, maar als de koptelefoon pijn doet aan je hoofd, je oren of bij zwaardere modellen, je nek, dan kun je ze niet lang genoeg dragen om ervan te genieten. De Sennheiser HD 600 zit precies in het midden van het peloton voor comfort. Aan de ene kant passen ze precies uit de doos, wat leuk is om je oren af te sluiten, maar niet zo geweldig als je een groot hoofd hebt. Ze zullen in de loop van de tijd waarschijnlijk wat losser worden, maar het is een belangrijke opmerking om in gedachten te houden.

Met iets meer dan een half pond (Sennheiser klokt dit op 0,57 pond), is dit niet de zwaarste of de lichtste studiomonitor-koptelefoon die we hebben geprobeerd. Maar wat indrukwekkend is, is omdat de oorschelpen zo groot zijn, de pasvorm nauw en gelijkmatig is, waardoor je het gewicht op een veel meer verspreide manier kunt dragen. Dat betekent dat, vanuit het oogpunt van vermoeidheid, het gewicht geen grote factor zal zijn.

Wat een factor zal zijn, is de stevigheid van het schuim dat Sennheiser gebruikte om de oorkussens te vullen. Hoewel we de fluweelzachte stof die wordt gebruikt om de oorkussens te bedekken leuk vinden (het doet denken aan Beyerdynamic's iconische kijk op oorschelpen), lijkt het schuim aan de binnenkant een stevige, dichte make-up te hebben. Dit draagt bij aan de strakke pasvorm, maar biedt ook niet veel vergevingsgezindheid voor het gebied buiten je oren. Over het algemeen geven we de HD 600s voldoende punten op het gebied van comfort, met de voorzichtigheid dat u na een lange gebruiksperiode ongemak kunt gaan ervaren.

Image
Image

Bouwkwaliteit: degelijk gebouwd, evenwicht tussen gewicht en stevigheid

Bouwkwaliteit is enorm belangrijk, vooral als je een paar honderd dollar beta alt voor studiokoptelefoons. Je moet je voorstellen dat je deze tijdens sessies herhaaldelijk aan- en uittrekt, en als die sessies tot diep in de nacht duren, zul je ze zwaar belasten.

Sennheiser heeft hier goed werk geleverd door het bouwmateriaal te focussen waar het telt, en de cosmetische details licht te laten om het gewicht te verminderen. Waar we dit het meest zien, is de metalen kooi die het grootste deel van de oorschelpconstructie bedekt - een functie die is ontworpen om goed voor de gevoelige stuurprogramma's binnenin te zorgen. Hoewel Sennheiser plastic heeft gebruikt voor het grootste deel van de hoofdband en behuizing om het gewicht te verminderen, is het plastic dik en substantieel, dus we hebben er vertrouwen in dat het wat misbruik zal vergen.

Sennheiser heeft hier goed werk geleverd door het bouwmateriaal te focussen waar het telt, en de cosmetische details licht te laten om het gewicht te verminderen.

Het nadeel van de hoofdband is de dunne metalen verstelarm en het gammele "wiebelen" van de oorschelpen op dit metalen onderdeel. De meeste oorschelpen op hoofdtelefoons draaien horizontaal op een draaibaar scharnier om beter te passen bij verschillende soorten oorhoeken. De HD 600 roteert niet volledig, verschuift gewoon op hun baan om tegemoet te komen. Dit is een prima oplossing voor draagbaar comfort, maar het maakt de verbinding enigszins zwak.

Ten slotte komen we bij de bedrading en drivercomponenten. Omdat de stuurprogramma's binnenin zo groot zijn en nogal wat lagen beschermende bekleding lijken te hebben, zijn we ervan overtuigd dat deze hoofdtelefoon veel luistersessies meegaat voordat hij sonische artefacten begint te vertonen. We vinden het ook geweldig dat Sennheiser heeft gekozen voor afneembare kabels op elke oortelefoon, wat betekent dat een gerafelde draad je niet dwingt om de hele hoofdtelefooneenheid te vervangen. De kabel voelt ook redelijk stevig aan. Er is geen reden waarom u de HD 600 niet meerdere jaren zou kunnen gebruiken.

Geluidskwaliteit: toonaangevend, maar zeer specifiek

De geluidskwaliteit van een high-end hoofdtelefoon zoals de HD 600 is een ingewikkeld onderwerp waarbij veel factoren betrokken zijn. De eerste, en misschien wel de belangrijkste, is de impedantie, een maat voor hoeveel stroom er nodig is om een koptelefoon aan te sturen. Deze hoofdtelefoons gebruiken maar liefst 300 ohm, wat veel hoger is dan wat je zou zien bij consumentenkoptelefoons die meestal minder dan 50 ohm zijn. Dit betekent dat de hoofdtelefoon een hogere mate van versterking aankan, maar het is een tweesnijdend zwaard. Je hebt een versterker nodig of op zijn minst een afspeelapparaat dat veel vermogen levert om het meeste uit een hoofdtelefoon met hoge impedantie te halen. Kortom, je krijgt niet veel volume en een veel beperkter dynamisch bereik als je ze gewoon op je smartphone aansluit.

Dit is niet verrassend, aangezien de HD 600 bedoeld is om te worden gebruikt als professionele studio-referentiemonitoren. Naast de veronderstelling dat je ze op een versterker of audio-interface aansluit, betekent dit ook dat het frequentiespectrum veel vlakker is dan zoiets als een Beats-koptelefoon met hun ultra-geaccentueerde bas, of headsets die bedoeld zijn voor telefoongesprekken met geaccentueerde hoge tonen om de spreekstem te versterken.

Voor de gemiddelde gebruiker is de HD 600 waarschijnlijk te veeleisend en zal hij niet geweldig klinken in niet-versterkte toepassingen.

Specifiek dekken de HD 600 12 tot ongeveer 39.000 Hz frequenties, en dat doen ze op een zeer waarheidsgetrouwe en eerlijke manier. Dit is geweldig voor producers omdat het betekent dat wat je op de koptelefoon hoort, is wat je eigenlijke mix is. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het bereik overdreven is als je er rekening mee houdt dat het bereik van het menselijk gehoor slechts theoretisch 20-20.000 is. Het is duidelijk dat Sennheiser een uitgebreide dekking wilde.

Anekdotisch klonken deze koptelefoons erg schoon en helder bij gebruik in de juiste omgeving (thuis, in een stille kamer, aangesloten op een koptelefoonversterker). Voor de gemiddelde gebruiker is de HD 600 waarschijnlijk te veeleisend en zal hij niet geweldig klinken in niet-versterkte toepassingen.

Bottom Line

De HD 600 is niet de best geprijsde referentiemonitor van Sennheiser (zie daarvoor de HD800), maar ze kunnen dienen als een betaalbaarder alternatief. De catalogusprijs van Sennheiser is $ 399,95, maar meestal zie je ze op Amazon voor iets minder dan $ 300. Dit is in lijn met de concurrentie, en zelfs iets voordeliger dan vergelijkbare opties. Je krijgt misschien een meer veelzijdige build als je in prijs stijgt, dit is een mooie middenweg tussen de exorbitant dure en de middenklasse professionele monitoren met open achterkant.

Concurrentie: slechts een paar merken om te overwegen

Sennheiser HD 650: De 650 verbreedt het frequentiespectrum een beetje en geeft je een iets betere bouwkwaliteit, maar je zult wat meer moeten betalen.

Beyerdynamic DT990: Met vergelijkbare fluwelen cups en opties voor een vergelijkbare ohm-classificatie, kun je met de DT990 dicht bij de prestaties van de HD 600 komen. Het is ook een stuk betaalbaarder.

Sony MDR-7506: Dit is de industriestandaard voor hoofdtelefoons met gesloten achterkant en is een stuk goedkoper met een lagere ohm-classificatie. Maar ze geven je niet zoveel details in vergelijking met de HD 600 (mits je een hoofdtelefoonversterker gebruikt).

Specs

  • Productnaam HD 600
  • Product Merk Sennheiser
  • UPC 615104044654
  • Prijs $399.95
  • Gewicht 0,57 lbs.
  • Productafmetingen 6,5 x 3,75 x 8 inch.
  • Kleur staalblauw
  • Bedraad/draadloos Bedraad
  • Frequentierespons 12–39000 Hz
  • Impedantie 300 ohm
  • Garantie 2 jaar

Aanbevolen: