Waarom merkgadgets van modelabels niet echt zo geweldig zijn

Inhoudsopgave:

Waarom merkgadgets van modelabels niet echt zo geweldig zijn
Waarom merkgadgets van modelabels niet echt zo geweldig zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Louis Vuitton's $ 2, 890,00 Horizon Light-Up Speaker ziet eruit als een UFO uit de jaren 80.
  • Luxe merken besteden hun producties van technische producten vaak uit.
  • Zelfs Apple is niet immuun. Herinner je je de gouden Apple Watch-editie nog?
Image
Image

Van de Walkman tot de iPod tot de X100-camera's van Fujifilm, technologiebedrijven maken al lang coole apparatuur die wordt gewaardeerd door stijlvolle mensen. Maar als modebedrijven gadgets maken, kunnen ze zich vreselijk lelijk voelen.

Bewijsstuk A: De Louis Vuitton Horizon Light Up Speaker. Het is als een nieuwigheid van $ 30 uit die onbetrouwbare elektronicawinkel in de buurt van het centrum, maar het gaat voor een coole $ 2.890. Is het een tol? Is het een Goth-vriendelijke versie van dat klassieke elektronische geheugenspel Simon uit de jaren 80? Of is het een AirPlay 2/Bluetooth-luidspreker van glas, staal en leer "geïnspireerd door de Toupie-handtas" ($ 3, 120)? Waarom kunnen luxe modemerken niets anders maken dan dure nieuwigheden?

"Het gemakkelijke antwoord is dat modemerken… geen milieu zijn dat technisch onderlegde mensen aantrekt, en ze weten niet waar ze naar kijken of hoe het in het leven van mensen past", journalist, programmeur, en weelderige-tat-expert Rob Beschizza vertelde Lifewire via DM.

Merkgadgets versus gadgetmerken

Het verschil tussen de Horizon-luidspreker van Louis Vuitton en zoiets als de AirPods van Apple is dat de AirPods helemaal opnieuw zijn ontworpen om niet alleen geweldig te werken, maar er ook geweldig uit te zien. Het ontwerp van technische producten combineert zowel vorm als functie, en in de beste zijn de twee aspecten niet te onderscheiden.

Modemerken kunnen echter gewoon een apparaat in gebruik nemen en er een label op plakken.

Image
Image

"Als je CES bezoekt, is het antwoord duidelijk", vertelde Daniel Rasmus, oprichter van boetiekanalistenbedrijf Serious Insights, via e-mail aan Lifewire. “Deze bedrijven besteden het ontwerp, en nog belangrijker, de productie uit aan tweederangs technologiebedrijven. De producten zijn niet de kern van hun merk, dus besteden ze er niet veel tijd aan, tactisch of strategisch.”

Het nut van het apparaat is niet de grootste zorg, en in zekere zin is dat volkomen logisch. De Vuitton Toupie-portemonnee die de spreker inspireerde, is zelf verre van utilitair, en niemand zou dat ook verwachten. Het gaat erom er geweldig uit te zien en mooi gemaakt te zijn. Helaas is er voor een gadget meer nodig.

“Modelabels hebben de neiging zich te veel te concentreren op hoe ze de gadgets er luxer kunnen laten uitzien, maar hebben de neiging om teleurstellende technologische kenmerken toe te voegen. Uiteindelijk ziet het er gewoon uit als een vreemd stuk dat probeert door te gaan als een gadget. Nathan Hughes, marketingdirecteur van Diggity Marketing, vertelde Lifewire via e-mail.

Gebouwd in veroudering

“Modelabels hebben de neiging te veel te focussen op hoe ze de gadgets er luxer uit kunnen laten zien, maar hebben de neiging om teleurstellende technologische kenmerken toe te voegen.

Je herinnert je misschien Vertu, een luxe telefoonmerk dat Nokia lef in luxe omhulsels stopte. Het concept was om de mobiele telefoon in hetzelfde licht te presenteren als een Rolex- of Cartier-horloge. Vertu probeerde zelfs het grootste probleem van luxe digitale goederen te omzeilen: ze zijn al snel achterhaald. Vertu (oorspronkelijk gemaakt door Nokia en sindsdien verkocht, failliet en herboren) zou waar mogelijk de elektronische onderdelen verwisselen, waardoor de buitenkant van de handset niet meer dan een mooie behuizing werd.

“Technologie is een speelterrein van cultuur, van branding voor authenticiteit en relevantie, met een harde en genadeloze verouderingscurve. Het afstemmen van traditionele modemerken hierop zal altijd tot komedie leiden, zo niet een regelrechte ramp, zei Beschizza.

Image
Image

Zelfs Apple is dit probleem tegengekomen met zijn gouden Apple Watch-editie. Dit was een Apple Watch met een 18-karaats gouden kast en armband, beginnend bij $ 10.000. Tot nu toe, zo goed. Het gebruikte dezelfde technologie als een standaard Apple Watch, waardoor het een voorsprong heeft op de gewoonlijk uitbestede "luxe" cash-ins, maar nu, zes jaar later, is het net zo nutteloos als elk ander zes jaar oud stukje technologie. Je kunt het tenminste verkopen voor het goud.

In tech is de functie van het apparaat zelf het belangrijkste onderdeel, en als het goed is ontworpen, zal die functionaliteit er ook goed uitzien. De iPad Pro is ontworpen om zo minimaal mogelijk te zijn: een scherm plus alles wat nodig is om dat scherm te ondersteunen. Het resulterende apparaat is mooi in zijn grimmige eenvoud. Terwijl de Vuitton Horizon-luidspreker eruitziet als een kroon die je kinderen hebben gemaakt voor een verkleedfeestje.

Aanbevolen: