Getest door experts: de 9 beste draadloze telefoonopladers in 2022

Inhoudsopgave:

Getest door experts: de 9 beste draadloze telefoonopladers in 2022
Getest door experts: de 9 beste draadloze telefoonopladers in 2022
Anonim

Hoewel bijna elke moderne smartphone tegenwoordig draadloos opladen ondersteunt, moet je een van de beste draadloze telefoonopladers kopen als je de meest veelzijdige en efficiënte oplaadervaring wilt die mogelijk is. Het gaat om meer dan alleen het elimineren van draden.

Hoewel elke Qi-gecertificeerde draadloze oplader standaard oplaadsnelheden kan bieden, zijn de beste draadloze opladers niet alleen breed compatibel, maar leveren ze ook de hoogste oplaadsnelheden voor uw iPhone, Samsung Galaxy of andere Android-smartphone. Een van de voordelen van draadloos opladen is immers dat je je smartphone gewoon kunt laten vallen voor een snelle herlading, en in dat geval wil je er zo snel mogelijk zoveel mogelijk vermogen in krijgen. De beste draadloze telefoonopladers zouden bovenaan de lijst moeten staan voor iedereen die op zoek is naar veilig en betrouwbaar draadloos opladen dat je niet laat wachten wanneer je klaar bent om de deur uit te rennen.

Beste voor Samsung-telefoons: Samsung Fast Charge draadloze oplaadstandaard

Image
Image

Samsung loopt al jaren voorop in het draadloos opladen van smartphones, dus het is logisch dat als je een Samsung Galaxy-smartphone hebt en je de best mogelijke oplaadsnelheden wilt, je een oplader moet gebruiken dat is ook door Samsung gemaakt.

Samsung's Fast Charge Wireless Charging Stand verdient de "snelle" naam, omdat het de maximale oplaadsnelheden van 15 W uitstra alt die je gewoon niet kunt vinden op de meeste andere Qi draadloze opladers. Dit maakt het een uitstekende keuze voor overal waar je snel je telefoon moet opwaarderen, of dat nu op kantoor of in je keuken is. Als standaard Qi-gecertificeerde draadloze oplader kun je hem natuurlijk ook gebruiken met elke andere Qi-compatibele smartphone, waar hij dezelfde standaard oplaadsnelheden biedt als de meeste andere draadloze opladers.

Aangezien draadloos opladen ook behoorlijk wat warmte kan genereren, bevat de oplader van Samsung ook een ventilator, iets wat we zelden zien op Qi-opladers. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over oververhitting van uw smartphone, hoe lang u hem ook op de standaard laat staan. Omdat het door Samsung is gemaakt, heeft het natuurlijk ook een heel strak ontwerp dat ook bij je smartphone past.

Oplaadsnelheid: 15W, 12W | Compatibiliteit: Android en iOS | Adapter meegeleverd: Ja

"Het is echt moeilijk om een Samsung Fast Wireless Charger Stand te missen, want het is een van de meest esthetische op de markt." - Armando Tinoco, producttester

Image
Image

Beste voor iPhones: Apple MagSafe-oplader

Image
Image

Apple's MagSafe-oplader maakt deel uit van een geheel nieuwe klasse draadloze opladers voor de nieuwste iPhone-modellen van het bedrijf en levert de hoogste oplaadsnelheden met een handige magnetische bevestiging aan de achterkant van je iPhone. Hoewel je nog steeds elke recente iPhone kunt opladen met elke Qi-oplader van 7,5 W, kan de MagSafe-technologie op de iPhone 12 en latere modellen van Apple tot 15 W leveren bij gebruik van een gecertificeerde oplader.

De MagSafe-technologie houdt de oplaadspoel perfect uitgelijnd met de iPhone, waardoor maximale laadsnelheden van 15 W worden gegarandeerd zonder energie te verspillen door dingen niet goed op een rij te hebben. Dit betekent dat het niet alleen goed is voor je iPhone, maar ook voor het milieu. Het werkt ook als een standaard 7,5 W Qi draadloze oplader voor oudere iPhones en andere Qi-compatibele apparaten, dus je kunt het gebruiken om je AirPods Pro of zelfs de Android-smartphones van je vrienden op te laden.

Dankzij het slanke en compacte ontwerp van Apple's MagSafe-oplader kun je hem ook bijna overal mee naartoe nemen, en aangezien hij magnetisch op de achterkant van je iPhone 12 klikt, kun je zelfs je apparaat oppakken en gebruiken terwijl het wordt opgeladen. En dankzij een levendige gemeenschap van goedkope en creatieve accessoirefabrikanten van derden, kun je veel veelzijdige montageopties vinden om het te gebruiken als alles, van een bureaustandaard tot een autohouder.

Oplaadsnelheid: 15W, 12W | Compatibiliteit: alleen iOS | Adapter meegeleverd: Nee

"De MagSafe-oplader laadt de iPhone 12, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max op met een snelheid van 15 W. De compacte iPhone 12 Mini laadt in plaats daarvan op met een snelheid van 12 W." - Andrew Hayward, producttester

Image
Image

Beste budget: Yootech draadloze opladerstandaard

Image
Image

Aangezien Qi draadloos opladen een universele standaard is, kun je een goede draadloze oplader krijgen voor een geweldige prijs door simpelweg te gaan met minder bekende namen zoals Yootech's Wireless Charger Stand. Een betaalbare Qi-gecertificeerde oplader levert immers hetzelfde laadvermogen voor uw iPhone of Android-smartphone als een duurdere.

Wat Yootech's draadloze opladerstandaard echter een bijzonder goede keuze maakt, is dat hij verder gaat dan wat de meeste budgetgerichte draadloze opladers bieden. Het heeft niet alleen een mooi minimalistisch ontwerp dat je smartphone ondersteunt tijdens het opladen, maar het kan ook hogere laadsnelheden ondersteunen - tot 15 W voor LG's V50-apparaten en 11 W voor de Google Pixel.

Yootech's ontwerp met twee spoelen betekent ook dat het verschillende telefoonformaten aankan, en je kunt het zelfs gebruiken om kleinere Qi-compatibele accessoires zoals AirPods en Galaxy Buds op te laden, wat zeldzaam is in een rechtopstaande draadloze oplader. Je kunt de meeste smartphones ook zijwaarts over de oplader leggen, waardoor het een geweldige standaard is om je favoriete YouTube-clips te bekijken.

Oplaadsnelheid: 15W (LG), 11W (Google), 10W, 7,5W, 5W | Compatibiliteit: Android en iOS | Adapter meegeleverd: Nee

"De Yootech Wireless Charger Stand heeft een strak en minimaal ontwerp met gebogen randen." - Armando Tinoco, producttester

Image
Image

Beste dubbele oplader: Samsung draadloze oplader Duo

Image
Image

Samsung's Wireless Charge Duo is een geweldige keuze voor iedereen die twee apparaten tegelijk moet opladen. Hoewel het voornamelijk is ontworpen met een Samsung-smartphone en smartwatch in gedachten, kan elk van de twee pads worden gebruikt met alle Qi-compatibele apparaten, of dat nu een andere Android-telefoon of zelfs een iPhone is.

Elke pad biedt tot 7,5 W oplaadsnelheden voor alles wat je erop laat vallen, maar dankzij Fast Charge 2.0-technologie kun je een compatibele Samsung-smartphone nog sneller op het grotere hoofdpad gebruiken - met snelheden tot wel 12W. Hoewel het kleinere oplaadstation speciaal is ontworpen voor Samsung's Gear S3, Gear Sport en Galaxy Watch smartwatches, kan het ook worden gebruikt met elk Qi-compatibel apparaat.

Samsung heeft hier ook zorgvuldig een ingebouwde ventilator ingebouwd, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat uw smartphone oververhit raakt terwijl deze op de pad ligt. De minimalistische esthetiek betekent ook dat het naadloos in elkaar overgaat, maar omdat het is ontworpen om twee apparaten tegelijk op te laden, komt het binnen om 8.5 inch breed - niet slecht voor een dubbele oplader, maar zeker groter dan een draadloze Qi-oplader met één pad.

Oplaadsnelheid: 12W, 7,5W | Compatibiliteit: Android-, iOS- en Samsung-wearables | Adapter meegeleverd: Ja

Beste waarde: Anker PowerWave snelle draadloze oplaadstandaard

Image
Image

Anker's PowerWave is een veelzijdige oplaadstandaard die veel waarde biedt. Hij kan niet alleen de hoogste Qi-gecertificeerde laadsnelheden leveren voor zowel iPhone- als Android-smartphones, maar hij heeft ook een gestroomlijnd ontwerp dat er ook nog eens goed uitziet.

Hoewel het geen van de meer gepatenteerde snellaadtechnologieën zoals MagSafe of Samsung Fast Charge ondersteunt, levert het wel de standaard Qi-compatibele snelheden van 7,5 W voor de nieuwste iPhone-modellen, of 10 W voor compatibele Android-telefoons zoals de Samsung Galaxy-line-up. Het enige nadeel is dat je je eigen voedingsadapter moet leveren die voldoende wattage levert voor die hogere oplaadsnelheden.

In de juiste hoek geplaatst, houdt Anker's pad je smartphone rechtop zodat je het display gemakkelijk kunt lezen en zelfs kunt authenticeren met gezichtsherkenning. En dankzij het ontwerp met dubbele spoel kun je hem in liggende modus neerzetten om je video's te bekijken. Het is ook volledig compatibel met hoesjes, dus je zult geen problemen hebben om de stroom door zelfs enkele van de meest omvangrijke hoesjes te laten stromen, tot 5 mm dik.

Image
Image

Oplaadsnelheid: 10W, 7,5W, 5W | Compatibiliteit: Android en iOS | Adapter meegeleverd: Nee

"De prijs van de oplader is zo laag dat je niet het gevoel hebt dat het een enorme deuk in je uitgaven is." - Armando Tinoco, producttester

Beste voor Google-telefoons: Google Pixel Stand

Image
Image

Google's Pixel Stand is een van de slimmere ontwerpen die we hebben gezien, omdat het is ontworpen om de Pixel-smartphones van het bedrijf aan te vullen, niet alleen in stijl en oplaadsnelheden, maar ook door een aantal andere coole en unieke functies aan te bieden. Om te beginnen geeft deze standaard je de maximale oplaadsnelheden van 11 W voor je Pixel 4, maar dat is niet alles.

De Pixel-standaard geeft ook op intelligente wijze zijn aanwezigheid door aan je Pixel wanneer deze op de standaard wordt geplaatst, waardoor het een slimme hub wordt voor je desktop of nachtkastje. Hierdoor kun je hem gebruiken als een digitale fotolijst om automatisch je favoriete foto's te laten zien, terwijl je ook toegang hebt tot de Google Assistent- en Google Home-functies. Bovendien kun je je smartphone zo instellen dat hij automatisch 'Niet storen' inschakelt of een bedtijd- of werkroutine voor je Google Home-apparaten activeert wanneer je hem op de standaard laat vallen.

Helaas, hoewel deze standaard een voor de hand liggende keuze is voor Pixel-bezitters, vooral omdat het een van de weinige manieren is om sneller draadloos op te laden op je Google-smartphone, is het belangrijk om te onthouden dat deze slechts 5 W oplaadsnelheden levert aan niet-Pixel-apparaten, waardoor het een veel minder praktische optie is voor iedereen, vooral gezien het hogere prijskaartje.

Oplaadsnelheid: 11W (Pixel 4), 10W (Pixel 3), 5W | Compatibiliteit: Android | Adapter meegeleverd: Ja

Beste compact: iOttie iON draadloze oplader

Image
Image

iOttie's iON is een betaalbare oplader die ideaal is voor kleinere ruimtes, met een ontwerp dat zowel compact als aantrekkelijk is. De met stof beklede draadloze oplader kan vrijwel overal worden gebruikt zonder op zijn plaats te lijken, vooral omdat je hem in een van de vier unieke gemêleerde kleuren - houtskool, as, ivoor en robijn - kunt krijgen die bij je interieur passen.

Een antislip rubberen ring vormt een aanvulling op de zachte stoffen coating om ervoor te zorgen dat uw smartphone op zijn plaats blijft, terwijl hij ook oplaadt met de snelste Qi-gecertificeerde oplaadsnelheden - tot 7,5 W voor iPhones en tot 10 W voor compatibele Android telefoons zoals de Samsung Galaxy-serie. Het platte oppervlak kan ook worden gebruikt om kleinere apparaten zoals Apple's AirPods of Samsung Galaxy Buds op te laden.

Omdat de iON niet veel groter is dan een stapel kaarten, is hij klein genoeg om mee te nemen onderweg, en dankzij de standaard USB-C-stroomaansluiting hoef je je niet eens zorgen te maken over het inpakken een voedingsadapter, omdat deze kan worden aangesloten op elke USB-C-poort met voeding, of dat nu op uw laptop is, of in uw auto of hotelkamer.

Oplaadsnelheid: 10W, 7,5W | Compatibiliteit: Android en iOS | Adapter meegeleverd: Ja

Beste voor Apple-gebruikers: Belkin 3-in-1 draadloze oplader met MagSafe

Image
Image

Als je een serieuze Apple-fan bent, is de kans groot dat je niet alleen een iPhone hebt om op te laden, maar ook een Apple Watch en een set AirPods, en dat is waar Belkin's 3-in-1 draadloze MagSafe-oplader komt binnen - het is een eenheid uit één stuk die voor al uw oplaadbehoeften kan zorgen met een ontwerp dat uw bureau of nachtkastje niet rommelig maakt.

Dankzij MagSafe-ondersteuning is de standaard van Belkin uitgerust met de nieuwste oplaadtechnologie, wat betekent dat hij je iPhone 12 kan opladen met volledige 15 W oplaadsnelheden terwijl je je Apple Watch oplaadt, plus een set AirPods, AirPods Pro of andere Qi-compatibel apparaat. Dit maakt het een geweldige optie voor gezinnen, omdat je elke andere smartphone kunt opladen door hem simpelweg op het basisstation te plaatsen, of dat nu een andere iPhone of zelfs een Android-apparaat is.

Het beste van alles is dat dit wordt bereikt met een enkele voedingsadapter, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over meerdere stopcontacten of het toevoegen van een voedingsbalk. Bovendien wordt de adapter meegeleverd in de doos, waardoor de snelst mogelijke oplaadsnelheden voor al uw apparaten worden gegarandeerd zonder dat u uw eigen compatibele adapter hoeft te leveren.

Oplaadsnelheid: 15W | Compatibiliteit: Android en iOS (MagSafe) | Adapter meegeleverd: Ja

Beste stijl: Twelve South PowerPic

Image
Image

Hoewel zelfs de meest onopvallende traditionele draadloze opladers nog steeds de neiging hebben om op te vallen, gaat de PowerPic van Twelve South in een radicaal andere richting. Door een unieke combinatie van een draadloze oplader van 10 watt in een eigentijdse 5x7 fotolijst, ziet het eruit als het soort interieuritem dat je in zowat elke woonkamer, slaapkamer of kantoor zou vinden.

Het frame is gemaakt van stevig en aantrekkelijk Nieuw-Zeelands grenen, waardoor het een mooie inrichting voor je huis is, zelfs zonder de oplaadmogelijkheden, maar het is de 10 watt Qi-gecertificeerde draadloze oplader achter de foto die deze speciaal maakt. Je kunt elke gewenste foto in het frame plaatsen, en je zou niet eens weten dat het een draadloze oplader is als je ernaar kijkt, maar leg een smartphone tegen de foto en hij begint onmiddellijk draadloos op te laden.

Helaas bevat de PowerPic geen AC-stroomblok, wat betekent dat je deze zelf moet leveren, wat we een beetje teleurstellend vonden gezien de prijs - je beta alt hier zeker een premium voor stijl. Het omringende frame kan ook het opladen van de grootste smartphones in de weg staan; hij is net groot genoeg voor een iPhone 12 Pro Max of Samsung Galaxy S21 Ultra, maar laat niet veel ruimte over voor grotere hoesjes.

Oplaadsnelheid: 10W | Compatibiliteit: Android en iOS | Adapter meegeleverd: Nee

Samsung's draadloze oplaadstandaard is een gemakkelijke topkeuze voor Samsung-gebruikers, terwijl Apple's MagSafe-oplader de beste keuze is voor iedereen die de beste draadloze oplaadervaring voor hun iPhone 12 wil. Beide bieden de snelst mogelijke 15W laadsnelheden voor hun respectievelijke apparaten, terwijl ze nog steeds compatibel zijn met elk ander Qi-apparaat. Als u echter met een beperkt budget winkelt, biedt de Yootech draadloze oplader solide oplaadprestaties tegen een ongelooflijk betaalbare prijs.

Over onze vertrouwde experts

Jesse Hollington test en beoordeelt al meer dan tien jaar smartphones en smartphone-accessoires, inclusief zowel bedrade als draadloze opladers sinds het concept voor het eerst verscheen. Met een verzameling Apple-apparaten heeft Jesse een Qi-oplader in zowat elke hoek van zijn huis, en zelfs een paar in zijn tas, zodat hij zijn iPhone, AirPods of Apple Watch kan laten vallen om zo ongeveer overal op te laden zijn.

Armando Tinoco heeft bijgedragen aan tal van toppublicaties, waaronder Latin Times, The Cheat Sheet en La Opinión, en heeft meer dan acht jaar ervaring op het gebied van technologie. Hij beoordeelt technische consumentenproducten voor Lifewire en heeft ook entertainmentverslaggeving bijgedragen aan verkooppunten zoals POPSUGAR.

Andrew Hayward schrijft sinds 2019 over technologie, games, smart home en mobiele apparaten voor Lifewire. Hij is een in Chicago wonende schrijver die eerder is gepubliceerd op TechRadar, Stuff, Polygon en Macworld.

Waar u op moet letten bij een draadloze telefoonoplader

Oplaadsnelheid

Tijd is kostbaar en je kunt het je niet altijd veroorloven om te blijven zitten wachten tot je telefoon is opgeladen. Dit is waar een snellaadoptie het verschil maakt. De iPhone heeft een standaard snellaadsnelheid van 7,5 W, maar Android-apparaten hebben meer, dus als je er een hebt, kies dan een oplader die 10 W uitstra alt. Nog hogere oplaadstandaarden, met iPhones, ondersteunen 15W, wat nog sneller is. Bepaalde telefoons van bedrijven als Huawei en Xiaomi ondersteunen zelfs een ongelooflijke 50W. U wilt ook een snellaadmodel met een 2.0 of 3.0 USB-adapter gebruiken om de snelste oplaadtijd te garanderen.

Compatibiliteit

De meeste nieuwere telefoons zijn uitgerust met ingebouwde draadloze oplaadmogelijkheden, maar voordat u op zoek gaat naar een draadloze oplader, moet u ervoor zorgen dat deze compatibel is met uw model. Zelfs als je een optie voor "snel draadloos opladen" koopt, maar je telefoon ondersteunt dat niet, kun je de meeste Qi-apparaten vaak nog steeds op normale snelheid opladen. Zorg er ook voor dat u controleert of de oplader compatibel is met uw telefoonhoesje, zodat u deze niet elke keer hoeft los te wrikken als u wilt opladen. Het is ook de moeite waard om een draadloze oplader te kopen die USB-C ondersteunt in plaats van een oudere en steeds meer verouderde standaard zoals micro-USB.

Qi-certificering

Het Wireless Power Consortium (WPC) beheert de Qi-standaard en biedt certificering voor alle draadloze opladers die beweren aan deze standaard te voldoen. Qi-gecertificeerde opladers zijn getest en bevatten gegarandeerd belangrijke veiligheidskenmerken zoals detectie van vreemde voorwerpen en temperatuurregeling. U kunt er zeker van zijn dat alle opladers die we in deze lijst hebben opgenomen Qi-gecertificeerd zijn, maar als u aan het rondkijken bent en het zeker wilt weten, kunt u elk model opzoeken in de Qi-productdatabase van WPC.

FAQ

    Hoe werken draadloze telefoonopladers?

    De meeste draadloze opladers die Qi-gecertificeerd zijn, werken door een magnetisch veld te creëren dat elektriciteit door de lucht kan verzenden tussen een zender en ontvanger. In het geval van een draadloze oplader heeft deze een of meer oplaadspoelen die samenwerken met een oplaadspoel die in de achterkant van een telefoon is ingebouwd. De inductiespoel in de oplader creëert een magnetisch veld dat de ontvangende spoel kan omzetten in bruikbare energie.

    Werken draadloze opladers op alle telefoons?

    Niet alle telefoons ondersteunen draadloos opladen. Om te zien of uw telefoon dit doet, controleert u of deze Qi-gecertificeerd is, wat de meest voorkomende standaard voor draadloos opladen is op consumentenapparaten. Er bestaan andere oplaadstandaarden, maar Qi is verreweg het populairst en wordt omarmd door het Wireless Power Consortium, dus je zult waarschijnlijk geen andere standaarden tegenkomen.

    Zijn draadloze opladers veilig voor je telefoon en batterij?

    Een van de bijwerkingen van draadloos opladen is het ontstaan van warmte. Zowel de draadloze oplader als je telefoon kunnen warm worden, wat slecht is voor de levensduur van de batterij, de levensduur en je apparaat in het algemeen. Om dit probleem te verhelpen, hebben de meeste draadloze opladers ingebouwde koelingsopties zoals ventilatoren en koellichamen. Over het algemeen moet draadloos opladen veilig zijn, zelfs als uw apparaat een beetje warm wordt en de ingebouwde software voor batterijbeheer van de telefoon moet stoppen met opladen om oververhitting of overladen te voorkomen. Dat gezegd hebbende, als je merkt dat je apparaat erg heet wordt op een draadloze oplader, is het misschien verstandig om het even te pauzeren.

Aanbevolen: