Hoe u de Bluetooth van uw telefoon permanent kunt uitschakelen

Inhoudsopgave:

Hoe u de Bluetooth van uw telefoon permanent kunt uitschakelen
Hoe u de Bluetooth van uw telefoon permanent kunt uitschakelen
Anonim

Wat u moet weten

  • Om iOS tijdelijk uit te schakelen: Ga naar Control Center en tik op het Bluetooth icoon.
  • Om iOS permanent uit te schakelen: Ga naar Instellingen > Bluetooth en schakel Bluetoothuit.
  • Op Android: Ga naar Instellingen > Verbonden apparaten > Verbindingsvoorkeuren >Bluetooth . Schakel Bluetooth uit.

Dit artikel legt uit hoe je Bluetooth uitschakelt op je Android-apparaat of een iPhone. Deze informatie is van toepassing op iOS 14 tot en met iOS 12 en Android 10 en hoger.

Bluetooth tijdelijk uitschakelen op iPhone

Als je alleen een koptelefoon of een ander Bluetooth-accessoire van je iPhone wilt loskoppelen, kun je dat doen via het Control Center.

Om toegang te krijgen tot het Control Center op de iPhone, schuift u uw vinger omlaag vanaf de rechterbovenhoek (in iOS 12 en hoger) of omhoog vanaf de onderkant van het scherm (in eerdere versies van iOS).

Het Control Center toont enkele snelle instellingen voor schermhelderheid, Bluetooth, Wi-Fi en een functie Niet storen. Tik op het Bluetooth-pictogram om alle niet-Apple-apparaten los te koppelen.

Image
Image

Het resulterende scherm toont het Bluetooth-pictogram op een witte achtergrond en toont het bericht "Verbinding met Bluetooth-apparaten tot morgen verbreken", dus deze optie is niet permanent.

Hoewel deze tuimelschakelaar je einddoel kan bereiken om een koptelefoon los te koppelen, laat hij de Bluetooth-radio ingeschakeld voor een aantal extra functies en diensten, zoals de Apple Watch, Apple Pencil en Mac Handoff-functie.

Bluetooth permanent uitschakelen in iOS

Als je Bluetooth helemaal wilt uitschakelen, doe je dat in de iPhone Instellingen-app. Hoewel de meeste gebruikers tevreden zullen zijn met het uitschakelen van gedeeltelijke Bluetooth-functionaliteit via het Control Center, willen degenen die geen Bluetooth-apparaten of de Mac Handoff-functionaliteit gebruiken, de radio misschien helemaal uitschakelen in ruil voor een beetje meer levensduur van de batterij.

In de Settings app, selecteer Bluetooth en tik vervolgens op de tuimelschakelaar naast Bluetooth om het volledig uit te schakelen. Het resulterende scherm waarschuwt dat AirPlay, AirDrop, Zoek mijn, Locatieservices en Belichtingsmeldingen Bluetooth gebruiken.

Image
Image

Bluetooth uitschakelen op Android

Vanwege de verscheidenheid aan verschillende fabrikanten van Android-smartphones, varieert het uitschakelen van Bluetooth tussen apparaten. Als u er echter voor kiest om Bluetooth op een Android-apparaat uit te schakelen, wordt het permanent uitgeschakeld totdat u besluit het opnieuw in te schakelen.

Een optie voor het deactiveren van Bluetooth op een Android-apparaat is via de Statusbalk. Veeg vanaf de bovenkant van het scherm omlaag om de statusbalk weer te geven en veeg nogmaals omlaag om Bluetooth te zoeken en erop te tikken om deze in of uit te schakelen.

Image
Image

Een andere optie om de Bluetooth van je Android-apparaat uit te schakelen is via de Settings app. Start het en ga naar Connected Devices > Connection Preferences > Bluetooth Tik op de tuimelschakelaar om de Bluetooth-functionaliteit.

Naast het verlengen van de levensduur van de batterij, kan het uitschakelen van Bluetooth mogelijke hacks voorkomen. Een veel voorkomende Android Bluetooth-hack staat bekend als BlueBorne; het kan gebruikers in staat stellen ongeautoriseerde toegang tot uw apparaat te krijgen. Bluetooth uitschakelen wanneer het niet in gebruik is, verbetert de algehele beveiliging.

Aanbevolen: