ELM-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

ELM-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
ELM-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een ELM-bestand is een Office-themabestand.
  • Het wordt gebruikt door Microsoft Office.
  • Eternal Lands Map is een ander formaat dat deze extensie gebruikt.

Dit artikel legt de verschillende bestandsindelingen uit die deze bestandsextensie gebruiken, evenals hoe de verschillende soorten ELM-bestanden kunnen worden geopend.

Wat is een ELM-bestand?

Een bestand met de ELM-bestandsextensie is een Office-themabestand. Dit zijn instellingenbestanden die worden gebruikt door Microsoft Office-programma's en Microsoft FrontPage. Het zijn niet-gecomprimeerde bestanden die alle verschillende delen van het thema bevatten, en kunnen ook verwijzen naar externe JPG's of andere afbeeldingen en bestanden.

De fantasie MMORPG-videogame Eternal Lands gebruikt ook de ELM-bestandsextensie voor Eternal Lands Map-bestanden. Ze worden soms opgeslagen met GZ-compressie en worden daarom.elm.gz. genoemd

Image
Image

Ondanks hun vergelijkbare bestandsextensies, zijn ELM-bestanden totaal verschillend van EML-bestanden (Mail Message). Er zijn meer voorbeelden van deze mogelijke verwisselingen onderaan deze pagina.

Hoe een ELM-bestand te openen

ELM-bestanden worden gebruikt door Microsoft Office-programma's, maar kunnen niet rechtstreeks door hen worden geopend. Met andere woorden, ook al heb je misschien bestanden met deze extensie in je Office-installatiemap, je kunt er bijvoorbeeld niet handmatig een openen in Word of Excel.

Het nu beëindigde Microsoft FrontPage-webontwerpprogramma gebruikt ook ELM-bestanden.

Omdat Office-themabestanden normaal gesproken volledig op tekst zijn gebaseerd, kan elke teksteditor ze ook openen. Bekijk onze lijst met beste gratis teksteditors voor enkele van onze favorieten. ELM-bestanden die als tekstdocumenten zijn geopend, laten je het bestand niet gebruiken zoals je zou verwachten, maar tonen in plaats daarvan wat details over het thema in tekstvorm.

Het gratis Eternal Lands-spel gebruikt Eternal Lands-kaartbestanden.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing, of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, raadpleeg dan onze Hoe u het standaardprogramma voor een specifieke bestandsextensie kunt wijzigen gids voor het maken van die wijziging in Windows.

Een ELM-bestand converteren

ELM-bestanden die door Microsoft-producten worden gebruikt, kunnen waarschijnlijk niet naar een ander formaat worden geconverteerd en doen nog steeds wat ze doen. Ze worden automatisch door de juiste programma's gebruikt, en alleen die, dus conversie naar een ander formaat is niet nodig.

Als je om wat voor reden dan ook een ELM-bestand wilt converteren naar iets als HTM, TXT of een ander op tekst gebaseerd formaat, dan kun je dat doen met een teksteditor. Maar nogmaals, dit zou een bestand opleveren dat niet langer goed zou werken met Microsoft-producten en alleen nuttig zou zijn om het voor u gemakkelijker te maken om de tekstinhoud van het bestand te lezen.

Eternal Lands-game is waarschijnlijk de enige andere software die ELM-bestanden gebruikt. Omdat ze een heel ander formaat hebben dan Office Theme-bestanden, moeten ze hoogstwaarschijnlijk in hun oorspronkelijke formaat blijven (met de extensie. ELM).

U kunt een bestandsextensie (zoals. ELM) meestal niet wijzigen in een extensie die uw computer herkent (zoals.jpg) en verwachten dat het nieuwe hernoemde bestand bruikbaar is. In de meeste gevallen moet een daadwerkelijke conversie van het bestandsformaat plaatsvinden met behulp van een van de hierboven beschreven methoden.

Kan het nog steeds niet openen?

Het is gebruikelijk dat sommige bestandsindelingen verwant lijken omdat hun bestandsextensies verwant zijn. Maar dat is niet altijd waar.

EMM deelt bijvoorbeeld twee dezelfde letters als ELM, maar is gereserveerd voor documenten die zijn gemaakt door de MindMaple-software. EL is een soortgelijke die door de Emacs-app wordt gebruikt als een tekstbestand.

Als je bestand geen betrekking heeft op de hierboven genoemde formaten, kun je het beste je onderzoek opnieuw starten om meer te weten te komen over het formaat en de compatibele programma's.

Aanbevolen: