De camera omdraaien op een Surface Pro

Inhoudsopgave:

De camera omdraaien op een Surface Pro
De camera omdraaien op een Surface Pro
Anonim

Wat te weten

  • De Microsoft Surface Pro heeft twee camera's: Microsoft Camera Front en Microsoft Camera Rear.
  • Je kunt schakelen tussen deze camera's in elke app die een webcam ondersteunt.
  • Microsoft Camera Front is de standaardcamera. Dit kan niet worden gewijzigd, hoewel er een oplossing is.

Dit artikel bevat instructies voor het omdraaien van de camera op een Surface Pro (en andere Surface-apparaten).

De camera omdraaien op een Surface Pro met behulp van de Camera-app

De Microsoft Surface Pro heeft een camera aan de voorkant voor videoconferenties en een camera aan de achterkant voor foto's en video. Apps gebruiken standaard de camera aan de voorkant.

De Camera-app, die bij elke installatie van Windows 10 wordt geleverd, is de standaardapp voor het maken van foto's en het opnemen van video op een Surface-apparaat.

Je kunt de camera in deze app omdraaien door op het camerapictogram in de rechterbovenhoek van de applicatie te tikken.

Image
Image

De camera omdraaien op een Surface Pro in andere apps

De camera omdraaien in de Camera-app is eenvoudig, maar niet zo handig. De wijziging is alleen van toepassing op de Camera-app. De kans is groot dat u meer tijd besteedt aan het gebruik van de camera met apps voor videoconferenties zoals Zoom of Slack. Hier leest u hoe u de camera in andere apps kunt omdraaien.

  1. Open het instellingenmenu in de app waar je de camera wilt omdraaien.
  2. Zoek het menu met camera-instellingen. De meeste apps noemen dit Camera of Video.
  3. Zoek een vervolgkeuzemenu of radiobox die wordt gebruikt om je camera te selecteren. U ziet twee opties. Microsoft Camera Front is de camera aan de voorzijde, terwijl Microsoft Camera Rear de camera aan de achterzijde is. Wijzig de geselecteerde camera in de camera van uw voorkeur.

    Image
    Image

De meeste apps slaan je cameraselectie op nadat je de app hebt afgesloten, dus je hoeft deze instelling maar één keer in elke app te wijzigen, tenzij je vaak schakelt tussen de camera aan de voorkant en de achterkant.

De standaardcamera op een Surface Pro wijzigen

Surface-apparaten gebruiken standaard Microsoft Camera Front in alle apps, tenzij je die selectie hebt gewijzigd in de app die je gebruikt. De Surface Pro heeft geen systeembrede instelling waarmee je deze standaard kunt wijzigen.

Er is echter een oplossing. U kunt het probleem forceren door een van de twee camera's uit te schakelen, zodat er slechts één mogelijke camera overblijft. Hier is hoe het te doen.

  1. Voer een Windows-zoekopdracht uit voor Apparaatbeheer. Open het wanneer het in het zoekveld verschijnt.

    Image
    Image
  2. Vouw Systeemapparaten uit door op de pijl ernaast te tikken.

    Image
    Image
  3. Scroll door de lijst totdat je Microsoft Camera Front en Microsoft Camera Rear ziet (de lijst is alfabetisch, dus ze staan ongeveer in het midden).

    Image
    Image
  4. Klik met de rechtermuisknop op de camera die u niet als standaardcamera wilt gebruiken.
  5. Tik op Apparaat uitschakelen.

    Image
    Image
  6. Er verschijnt een bevestigingsvenster. Selecteer Ja.

De geselecteerde camera is niet langer toegankelijk voor Windows en Windows-apps, waardoor ze feitelijk gedwongen worden de andere camera te gebruiken.

Helaas betekent dit dat je de camera die je hebt uitgeschakeld helemaal niet kunt gebruiken. Deze tijdelijke oplossing is niet handig als u vaak tussen camera's schakelt.

U kunt deze actie ongedaan maken door met de rechtermuisknop op de camera te klikken in Apparaatbeheer en Apparaat inschakelen. te selecteren

FAQ

    Kan ik een digitale camera als webcam gebruiken?

    Ja, als uw apparaat dit ondersteunt. Om uw digitale camera als webcam te gebruiken, gebruikt u de webcamsoftware van uw camerafabrikant of gebruikt u een HDMI-naar-USB-opnameapparaat.

    Hoe schakel ik mijn Windows 10-webcam uit?

    Om een webcam op Windows 10 uit te schakelen, gaat u naar Apparaatbeheer en zoekt u uw camera, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Disable.

    Hoe draai ik het scherm op mijn Surface Pro?

    Om het scherm in Windows 10 te draaien, gaat u naar Settings > Display en selecteert u de Display Orientationvervolgkeuzemenu. In tabletmodus kun je het Surface Pro-scherm draaien door je apparaat te draaien. Ga naar Instellingen > Screen om de functie voor automatisch draaien in te schakelen.

Aanbevolen: