Hoe u uw wifi-wachtwoord kunt delen op Android

Inhoudsopgave:

Hoe u uw wifi-wachtwoord kunt delen op Android
Hoe u uw wifi-wachtwoord kunt delen op Android
Anonim

Wat te weten

  • Delen: Instellingen > Netwerk en internet > selecteer Wi-Fi-netwerk > gear icon > Share > verifieer > scan QR-code.
  • Aanmelden bij netwerk: Open Camera app > line-up QR-code op scherm > zodra de code is gelezen, sluit u aan bij het netwerk.
  • Als de camera de QR-code niet herkent, typt u het wachtwoord dat eronder wordt weergegeven.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u snel en eenvoudig een wifi-wachtwoord kunt delen vanaf een Android 10-smartphone en later met behulp van een QR-code. Oudere versies van Android, evenals iPhones, kunnen wifi-wachtwoorden ontvangen met behulp van deze instructies als het apparaat de Easy Connect Wi-Fi-standaard ondersteunt.

Een wifi-wachtwoord delen met een QR-code

Het delen van je wifi-wachtwoord in Android 10 vereist geen app; je kunt het doen vanuit je instellingen. Het proces voor delen is hetzelfde, of je het nu deelt met een Android- of iPhone-gebruiker. Zorg er eerst voor dat je je Android hebt verbonden met het wifi-netwerk waar je gast lid van wil worden.

Zodra een apparaat verbinding maakt met het netwerk, ontvangt u een melding.

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Tik op Netwerk en internet.
  3. Tik op de naam van het wifi-netwerk.
  4. Tik op het tandwieltje naast de naam.

    Image
    Image
  5. Tik op Delen.
  6. Uw smartphone zal u vragen om te verifiëren dat u de gebruiker bent door uw vingerafdruk of ontgrendelingscode te gebruiken.
  7. Zodra u de telefoon ontgrendelt, genereert deze een QR-code. Het wachtwoord verschijnt ook onder de QR-code, voor het geval een apparaat de QR-code niet kan lezen of geen camera heeft.

    Image
    Image
  8. Herhaal dit proces om elke keer dat u uw wachtwoord moet delen een QR-code te genereren. Als je verwacht deze functie veel te gebruiken, maak dan een screenshot van de QR-code, zodat je deze niet steeds opnieuw hoeft te genereren.

Aanmelden bij een wifi-netwerk via QR-code

Als iemand via dit proces een wifi-wachtwoord met je deelt, is verbinding maken met het netwerk eenvoudig, of je nu een Android-smartphone (inclusief Samsung) of een iPhone hebt.

  1. Open de Camera app op je Android of iPhone.
  2. Plaats het op de QR-code op het scherm van de andere telefoon.
  3. Nadat de camera de code heeft gelezen, ontvang je een melding om lid te worden van het netwerk. Tik erop om verbinding te maken.
  4. Als uw camera de QR-code niet herkent, typt u het wachtwoord dat eronder wordt weergegeven.

Wilt u een wifi-wachtwoord delen vanaf een iPhone? Gebruik Airdrop om het wachtwoord te delen met een ander iOS-apparaat. U kunt uw wifi-wachtwoord delen met een Android met behulp van een app die QR-codes genereert.

Aanbevolen: