Hoe wifi-netwerkwachtwoorden te delen in Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe wifi-netwerkwachtwoorden te delen in Windows 10
Hoe wifi-netwerkwachtwoorden te delen in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Bevestig dat Wi-Fi Sense actief is op Start > Instellingen > Netwerk en internet > Wi-Fi > Wi-Fi-instellingen beheren. Zo niet, zet hem dan aan.
  • Kies uit drie netwerken met de schuifregelaar naast Verbinding maken met netwerken gedeeld door mijn contacten ingeschakeld.
  • Deel eerst een netwerk. Selecteer Beheer bekende netwerken op het scherm Wi-Fi-instellingen beheren. Selecteer een netwerk gemarkeerd met Not Shared en deel het.

Dit artikel legt uit hoe je wifi-netwerkwachtwoorden deelt met Wi-Fi Sense in Windows 10. Wi-Fi Sense bestaat niet in Windows 10 v1803 en hoger. Dus als je computer volledig is bijgewerkt, kun je hem niet gebruiken.

Aan de slag met Wi-Fi Sense in Windows 10

Wi-Fi Sense laat je in stilte wifi-wachtwoorden delen met je vrienden. Wi-Fi Sense, voorheen alleen een functie voor Windows Phone, uploadt uw wachtwoorden naar een Microsoft-server en distribueert ze vervolgens naar uw vrienden. De volgende keer dat ze binnen het bereik van dat netwerk komen, maken hun apparaten automatisch verbinding.

Wi-Fi Sense zou standaard moeten zijn ingeschakeld op uw Windows 10-pc, maar controleer of deze actief is.

  1. Selecteer de Start knop en kies vervolgens Instellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Netwerk en internet.

    Image
    Image
  3. Kies Wi-Fi.

    Image
    Image
  4. Klik op Wi-Fi-instellingen beheren.
  5. Nu ben je op het Wi-Fi Sense-scherm. Bovenaan bevinden zich twee schuifknoppen die u aan of uit kunt zetten.

    Image
    Image
  6. De eerste met het label Verbinden met voorgestelde open hotspots stelt u in staat automatisch verbinding te maken met openbare Wi-Fi-hotspots. Deze hotspots komen uit een crowd-sourced database die wordt beheerd door Microsoft. Dat is een handige functie als je veel reist, maar het heeft niets te maken met de functie waarmee je aanmeldingsverificatie kunt delen met vrienden.

    Image
    Image
  7. De tweede schuifregelaar met het label Verbinding maken met netwerken die door mijn contacten worden gedeeld stelt je in staat om te delen met vrienden. Nadat je dat hebt ingeschakeld, kun je kiezen uit drie vriendennetwerken om mee te delen, waaronder je Outlook.com-contacten, Skype en Facebook. Je kunt ze alle drie kiezen of slechts één of twee.

    Image
    Image

Jij gaat eerst

Voordat je gedeelde wifi-netwerken van je vrienden kunt ontvangen, moet je eerst een wifi-netwerk met hen delen.

Wi-Fi Sense is geen geautomatiseerde service: het is opt-in in de zin dat je ervoor moet kiezen om een wifi-netwerk met je vrienden te delen. De wifi-netwerkwachtwoorden die uw pc kent, worden niet automatisch met anderen gedeeld. U kunt alleen wifi-wachtwoorden delen met behulp van technologie van consumentenkwaliteit - zakelijke wifi-netwerken met extra authenticatie kunnen niet worden gedeeld.

Nadat je een netwerkaanmelding hebt gedeeld, zijn alle netwerken die door je vrienden worden gedeeld voor jou beschikbaar.

  1. Op het scherm blijven bij Instellingen > Netwerk en internet > Wi-Fi > Wi-Fi-instellingen beheren, scrol omlaag naar de subkop Beheer bekende netwerken(U kunt ook onder Wi-Fi selecteren Bekende netwerken beheren)

    Image
    Image
  2. Selecteer een van je netwerken die hier worden vermeld met een Not shared tag en je ziet een Share-knop.

  3. Voer het netwerkwachtwoord in voor dat Wi-Fi-toegangspunt om te bevestigen dat u het weet.
  4. Als die stap is voltooid, heb je je eerste netwerk gedeeld en kun je nu gedeelde netwerken van anderen ontvangen.

De uitleg over het delen van wachtwoorden

Tot nu toe hebben we gezegd dat je je wifi-wachtwoord deelt met anderen. Dat was vooral voor de duidelijkheid en eenvoud. Om precies te zijn, uw wachtwoord wordt via een versleutelde verbinding geüpload naar een Microsoft-server. Het wordt vervolgens door Microsoft in een versleutelde vorm opgeslagen en via een versleutelde verbinding teruggestuurd naar uw vrienden.

Dat wachtwoord wordt dan op de achtergrond op de pc's van je vrienden gebruikt om verbinding te maken met het gedeelde netwerk. Tenzij je vrienden hebt die serieuze hacks hebben, zullen ze nooit het daadwerkelijke wachtwoord zien.

In sommige opzichten is Wi-Fi Sense veiliger dan een stuk papier door te geven aan huisgasten, omdat ze je wachtwoord nooit kunnen zien of opschrijven. Om van enig nut te zijn, moeten uw gasten echter eerst Windows 10 gebruiken en zelf al wifi-netwerken delen via Wi-Fi Sense. Als dat niet het geval is, zal Wi-Fi Sense je niet helpen.

Dat gezegd hebbende, denk niet dat je deze functie zomaar kunt inschakelen en meteen kunt gebruiken. Microsoft zegt dat het een paar dagen duurt voordat je contacten gedeelde netwerken op hun pc zien. Als je wat delen via Wi-Fi Sense wilt coördineren, zorg er dan voor dat je dit van tevoren doet.

Wi-Fi Sense delen werkt alleen als je het wachtwoord weet. Netwerken die je deelt met je vrienden via Wi-Fi Sense kunnen niet aan anderen worden doorgegeven.

Wi-Fi Sense vereist een aantal zeer specifieke acties voordat het van enig nut is, maar als je een groep vrienden hebt die netwerkwachtwoorden moeten delen, kan Wi-Fi Sense een handig hulpmiddel zijn - zolang je vind het niet erg om Microsoft uw wifi-wachtwoorden te laten beheren.

Aanbevolen: