Hoe contactgegevens van een iPhone-e-mail op te slaan

Inhoudsopgave:

Hoe contactgegevens van een iPhone-e-mail op te slaan
Hoe contactgegevens van een iPhone-e-mail op te slaan
Anonim

Wat te weten

  • Tik op de naam of e-mailadres van een afzender. Kies Maak nieuw contact, voeg een foto toe of bewerk details en tik op Gereed.
  • Om aan een bestaand contact toe te voegen, tikt u op name > Toevoegen aan bestaand contact. Selecteer een huidig contact en tik op Update.
  • Als het e-mailadres in de hoofdtekst van de e-mail staat, drukt u erop en selecteert u Toevoegen aan contacten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u contactgegevens in de iPhone Mail-app kunt opslaan in de Contacten-app. De instructies zijn van toepassing op iPhones met iOS 15, iOS 14 of iOS 13.

Contactgegevens van een afzender van een e-mail opslaan

Alles wat je nodig hebt om contactgegevens van een nieuwe of bestaande contactpersoon in iPhone Mail op te slaan, is een e-mail van de persoon.

Als je geen e-mail van deze specifieke persoon hebt, maar in plaats daarvan een e-mailadres in een bericht hebt, ga dan naar de volgende reeks instructies.

  1. Open de Mail app op de iPhone.
  2. Tik in het Postvak IN van de Mail-app op een e-mail van een afzender die je aan je telefooncontacten wilt toevoegen.
  3. Scroll naar de bovenkant van het bericht en tik op naam of e-mailadres, wat je ook ziet, om een contactscherm te openen. (In sommige versies van iOS moet je misschien twee keer op de naam tikken.)

    Image
    Image
  4. Kies Nieuwe contactpersoon aanmaken om een nieuwe contactpersoon te maken met het e-mailadres van die afzender.

  5. Bevestig de naam, voeg een foto toe en bewerk of voeg details toe. Tik vervolgens op Gereed.

    Image
    Image
  6. Om het e-mailadres toe te voegen aan een contact dat je al hebt, tik je op Toevoegen aan bestaand contact nadat je op de naam of het e-mailadres van de persoon bovenaan een e-mail hebt getikt.
  7. Scroll naar beneden en selecteer de persoon uit de lijst met contactpersonen die verschijnt.
  8. Bewerk eventueel details en tik op Update.

    Image
    Image

Contactgegevens opslaan van een adres in de e-mailtekst

Een andere manier om iemands e-mailadres toe te voegen aan een bestaande of nieuwe contactpersoon op je iPhone, is door hun e-mailadres in de hoofdtekst van een e-mail te vinden. Gebruik deze techniek als iemand anders u het e-mailadres heeft gestuurd of als het adres dat u wilt gebruiken in de e-mailhandtekening staat.

Open hiervoor het e-mailbericht dat het e-mailadres bevat. Houd uw vinger op de adreslink. Selecteer Toevoegen aan contacten Selecteer in het scherm dat wordt geopend Nieuwe contactpersoon maken of Toevoegen aan bestaande contactpersoon en volg stap 5 tot en met 8 in de vorige sectie.

Image
Image

Als je een fout maakt en het e-mailadres aan het verkeerde contact toevoegt, de verkeerde naam invoert of van gedachten verandert over het maken van het nieuwe contact, breng dan wijzigingen aan via de app Contacten.

De aanwijzingen zijn alleen relevant voor uw apparaat om een e-mailadres over te zetten van de Mail-app naar de Contacten-app. Als u contactgegevens naar een andere telefoon wilt verzenden, leest u hoe u contacten overzet van iPhone naar iPhone of iPhone naar Android.

FAQ

    Hoe blokkeer ik een e-mailadres op mijn iPhone?

    Om e-mails in de iPhone Mail-app te blokkeren, tikt u op naam van de afzender > Blokkeer dit contact. Ga voor meer opties naar Instellingen > Mail > Geblokkeerde afzenderopties.

    Hoe voeg ik een nieuw e-mailcontact toe aan mijn iPhone-contacten?

    Om contacten op de iPhone toe te voegen, opent u de Phone app en gaat u naar Contacts > Add. Voer de gegevens van uw contactpersoon in, inclusief hun e-mailadres. De contactgegevens worden gesynchroniseerd met de Mail-app.

    Hoe exporteer ik mijn contacten van mijn iPhone?

    Om contacten van je iPhone te exporteren, gebruik je de Export Contact-app. U kunt ook contacten inschakelen in uw iCloud-instellingen en vervolgens naar iCloud > Contacts > Select all > gaan vCard exporteren.

    Hoe stel ik Automatisch aanvullen in voor e-mail op mijn iPhone?

    Om Automatisch aanvullen voor e-mail op iPhone in te stellen, gaat u naar Instellingen > AutoFill en schakelt u Contactinstellingen gebruiken. Om uw persoonlijke gegevens te wijzigen, gaat u naar Contacten > Mijn kaart > Bewerken.

Aanbevolen: