Hoe video's van Facebook op te slaan

Inhoudsopgave:

Hoe video's van Facebook op te slaan
Hoe video's van Facebook op te slaan
Anonim

Wat te weten

  • Select More > Videos > Your Videos. Zoek de clip die je wilt downloaden en selecteer het pencil icoon.
  • Kies SD of HD, selecteer vervolgens de drie verticale stippen en kiesDownload.
  • Je kunt de video van iemand anders opslaan op iOS of Android met een app van derden, zoals Friendly For Facebook.

Dit artikel legt uit hoe je een video van Facebook kunt downloaden om op elk moment op je apparaat te bekijken, zonder internettoegang. Deze instructies werken zowel op een computer als op een mobiel apparaat.

Een video opslaan die je op Facebook hebt gepost

Media geüpload naar Facebook kan dienen als back-up als je het originele bestand kwijtraakt. Een video ophalen van Facebook die je hebt geüpload:

  1. Meld je aan bij Facebook op je laptop of desktopcomputer en ga naar je profielpagina.
  2. Ga naar het kopmenu en beweeg de cursor over More.
  3. Selecteer Videos.

    Als u deze optie niet ziet, selecteert u Manage Sections in het More menu en schakelt u Videos in.

    Image
    Image
  4. In het Videos paneel, selecteer Your Videos.
  5. Beweeg over de video die je wilt downloaden en selecteer vervolgens het potloodpictogram in de rechterbovenhoek van de afbeelding.
  6. Selecteer Download SD (standaarddefinitie) of Download HD (high-definition).

    Image
    Image
  7. De video verschijnt in een nieuw scherm. Selecteer de drie verticale stippen (in de rechterbenedenhoek van de videospeler) en kies vervolgens Download. Het bestand wordt gedownload naar uw computer.

Een video opslaan die iemand anders op Facebook heeft gepost

Als een video in je Facebook-tijdlijn verschijnt nadat deze is gepost door een vriend, familielid, bedrijf of andere entiteit, download deze dan als MP4-bestand en sla deze lokaal op voor toekomstig gebruik. Maar eerst moet je Facebook laten denken dat je de sociale-mediasite op een mobiel apparaat bekijkt, een onconventionele maar noodzakelijke oplossing. De volgende stappen werken voor de meeste Facebook-video's, inclusief video's die oorspronkelijk zijn opgenomen met Facebook Live, in de meeste grote webbrowsers.

  1. Ga naar de video die je wilt downloaden en klik met de rechtermuisknop ergens in de speler.

  2. Selecteer Video-URL weergeven. Of selecteer Kopieer de video-URL op de huidige tijd en ga verder met stap 4.

    Image
    Image
  3. Klik op de URL om deze te markeren, klik met de rechtermuisknop en selecteer Copy. U kunt ook de Ctrl+ C of Command+ C gebruiken sneltoets op het toetsenbord.
  4. Wis de adresbalk van de browser en plak de URL.
  5. Bewerk de URL. Vervang www door m. Het voorste gedeelte van de URL zou nu m.facebook.com moeten zijn in plaats van www.facebook.com. Druk op Enter om het nieuwe adres te laden.

    Image
    Image
  6. Selecteer in Microsoft Edge Save om het videobestand naar uw standaardlocatie te downloaden. Klik in Chrome, Firefox of Safari met de rechtermuisknop ergens op de video en selecteer Inspect.

  7. Druk op Play en selecteer het pijlpictogram (in de linkerbovenhoek van het inspectievenster).
  8. Selecteer de video om erop te focussen.
  9. Klik in het venster Elements met de rechtermuisknop op de URL en selecteer Kopieer linkadres Als u die optie niet ziet, dubbelklikt u -klik op het gebied waar je de URL van de video ziet, zodat deze wordt gemarkeerd en kopieer de URL met de Ctrl+ C of Command+ C sneltoets.

    Image
    Image
  10. Plak de nieuwe URL in een nieuw, leeg browservenster en druk op Enter.
  11. De video wordt afgespeeld in een kleiner venster. Selecteer de drie verticale stippen die zich in de rechterbenedenhoek van het scherm bevinden.
  12. Selecteer Download. De video wordt als mp4-bestand naar uw computer gedownload.

Een video van Facebook opslaan op een iOS- of Android-apparaat

Als je de video van iemand anders naar je telefoon of tablet wilt downloaden, moet je een app van derden downloaden, zoals Friendly For Facebook. Friendly voegt workflow- en bruikbaarheidsfuncties toe aan Facebook, inclusief een optie om elke video te downloaden die op het sociale netwerk is gepost.

De instructies om Facebook-video te downloaden naar een telefoon of tablet zijn hetzelfde voor zowel iOS als Android.

Nadat je de video hebt gevonden die je op je apparaat wilt opslaan, tik je op de afspeelknop. Zodra de video begint af te spelen, tikt u ergens op het scherm om afspeel- en menu-informatie te zien. Selecteer het Cloud-pictogram dat zich in de rechterbenedenhoek van het scherm bevindt. Er verschijnt een menu dat je de mogelijkheid geeft om de video naar je mobiele apparaat te downloaden.

Tik op Android op het Cloud-pictogram om de video onmiddellijk te downloaden.

Image
Image

Friendly vraagt om toegang tot je foto's en andere mediabestanden. Verleen toegang om elke video van Facebook te downloaden.

Aanbevolen: