Hoe u de camera op uw Mac kunt inschakelen

Inhoudsopgave:

Hoe u de camera op uw Mac kunt inschakelen
Hoe u de camera op uw Mac kunt inschakelen
Anonim

Wat te weten

  • Open elke app die de camera gebruikt, zoals PhotoBooth of FaceTime.
  • Je ziet een groen lampje boven je monitor om aan te geven dat de camera aan staat.
  • Je kunt de iSight-camera alleen activeren door een app te openen. Het gaat niet aan tenzij een app het gebruikt.

Dit artikel legt uit hoe je de camera aanzet op een Mac. Instructies zijn van toepassing op apparaten met macOS 10.10 en hoger.

De camera inschakelen op Mac

Volg de onderstaande stappen om een Mac-app te gebruiken om de iSight-camera van je computer in te schakelen.

  1. Open in de Finder de map Applicaties.

    Als de map Programma's niet in uw zijmenu staat, kunt u deze bereiken door het pad te volgen Macintosh HD > Gebruikers > [uw accountnaam] > Toepassingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer een app die de iSight-camera gebruikt. PhotoBooth en FaceTime ondersteunen het.

    Je kunt ook een andere app selecteren die je hebt gedownload van de Mac App Store en waarvan je al weet dat deze de iSight-camera gebruikt.

    Image
    Image
  3. Zodra u PhotoBooth, FaceTime of een andere iSight-compatibele app opent, wordt de iSight-camera geactiveerd. Je weet dat het aan staat en werkt als je het groene indicatielampje boven je monitor ziet.

    Het groene lampje betekent niet noodzakelijk dat de iSight-camera iets opneemt, maar het is wel actief. Nu is het klaar voor wanneer u besluit foto's te maken, een video op te nemen of met iemand te videochatten.

Tips voor het gebruik van de iSight-camera van uw Mac

Apple's iMac-, MacBook-, MacBook Air- en MacBook Pro-computers hebben een camera aan de bovenkant van het scherm. Dit apparaat wordt de iSight-camera genoemd, met een klein, groen indicatielampje rechts ervan dat aangaat wanneer de camera wordt geactiveerd. U kunt de iSight-camera alleen activeren door een applicatie te openen die deze gebruikt. Met andere woorden, u kunt niet zomaar besluiten de iSight-camera zelf aan of uit te zetten.

Het gebruik van de iSight-camera is eenvoudig, maar hier zijn een paar tips om uw foto- of video-ervaring nog beter te maken:

  • Minimaliseer de app om toegang te krijgen tot andere programma's terwijl u de iSight-camera gereed houdt. Selecteer de gele minimize-knop in de linkerbovenhoek van een app om deze tijdelijk op te bergen zonder deze te sluiten of de camera uit te zetten.
  • Kijk of het groene indicatielampje uitgaat bij het sluiten van de app om de iSight-camera uit te schakelen. Als het groene indicatielampje nog steeds brandt, heb je de app niet goed afgesloten en staat de iSight-camera nog aan. De app is mogelijk geminimaliseerd in het Dock of ergens op het bureaublad verstopt achter andere vensters.
  • Gebruik een andere app om u op de hoogte te stellen wanneer apps uw iSight-camera gebruiken. Download bijvoorbeeld Oversight, dat u kan vertellen wanneer uw iSight-camera en microfoon actief zijn, plus welke applicaties deze gebruiken. Oversight werkt op alle Macs met OS X 10.10 en hoger.
  • Houd iSight-compatibele apps in het Dock voor gemakkelijke toegang. In plaats van naar uw map Programma's te gaan om een iSight-app te openen, voegt u de app toe aan uw Dock om deze te selecteren en van daaruit te openen. Open de app, klik met de rechtermuisknop op het app-pictogram in het Dock, beweeg uw cursor over Options en klik op Keep in Dock

FAQ

    Waarom is mijn MacBook Pro-camera zo korrelig?

    Zorg ervoor dat je camera niet bedekt is met vingerafdrukken of vegen. Goede belichting en plaatsing zijn cruciaal voor een duidelijkere video. Bevestig de DPI die uw camera kan vastleggen; als het lager is dan 1080p, kan het mogelijk geen scherper beeld hebben.

    Hoe pas ik de camera-instellingen aan op mijn MacBook Pro?

    Er zijn geen ingebouwde apps om instellingen aan te passen. U kunt de privacy-instellingen wijzigen door naar het Apple menu te gaan > Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy > Privacy > Camera > cameratoegang voor specifieke apps toestaan of blokkeren. Gebruik voor instellingen zoals helderheid en contrast de app Webcam-instellingen gekocht in de App Store.

Aanbevolen: