Hoe u de ingebouwde firewall van uw draadloze router kunt inschakelen

Inhoudsopgave:

Hoe u de ingebouwde firewall van uw draadloze router kunt inschakelen
Hoe u de ingebouwde firewall van uw draadloze router kunt inschakelen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar de configuratiepagina van de router. Zoek een item met het label Firewall (of iets dergelijks). Selecteer Enable.
  • Selecteer Opslaan en Toepassen. Wacht terwijl de router opnieuw opstart.
  • Voeg firewallregels en toegangscontrolelijsten toe om aan uw beveiligingsbehoeften te voldoen.

Dit artikel legt uit hoe u de ingebouwde firewall van uw router kunt inschakelen en configureren. Het bevat ook informatie over hoe u kunt bepalen of uw router een firewall heeft. Dit artikel is van toepassing op de meeste nieuwere draadloze routermodellen.

De ingebouwde firewall van uw router inschakelen en configureren

Een firewall is een krachtige verdediging tegen hackers en cybercriminelen. Verrassend genoeg hebben veel gebruikers een robuuste firewall beschikbaar en realiseren ze zich dat niet. De meeste draadloze internetrouters bevatten een ingebouwde, op hardware gebaseerde firewall, en tenzij deze is geactiveerd, sluimert deze.

Routers variëren, maar de algemene aanpak voor het inschakelen en configureren van uw ingebouwde firewall is als volgt:

  1. Toegang tot de configuratiepagina van uw router.
  2. Zoek een item met het label Firewall, SPI Firewall of iets dergelijks.
  3. Selecteer Enable.

  4. Selecteer Opslaan en dan Toepassen.
  5. Nadat je Toepassen hebt geselecteerd, zal je router waarschijnlijk aangeven dat hij opnieuw zal opstarten om de instellingen toe te passen.
  6. Configureer uw firewall door firewallregels en toegangscontrolelijsten toe te voegen die voldoen aan uw connectiviteits- en beveiligingsbehoeften.

    Als u klaar bent met het instellen van uw firewall zoals u dat wilt, test u uw firewall om er zeker van te zijn dat deze doet wat u verwacht.

Controleer uw router op een ingebouwde firewall

Om erachter te komen of uw router een ingebouwde firewall heeft, opent u een browservenster en logt u in op de beheerdersconsole van uw router door het IP-adres van de router in te voeren. Uw router heeft waarschijnlijk een zogenaamd niet-routeerbaar intern IP-adres, zoals 192.168.1.1 of 10.0.0.1.

Alle routers bieden standaard firewallbescherming, maar veel hebben meer geavanceerde firewallfunctionaliteit.

Hieronder staan standaard adressen van de beheerdersinterface die worden gebruikt door enkele veelvoorkomende fabrikanten van draadloze routers. Raadpleeg de handleiding van uw specifieke router voor het juiste adres.

  • Linksys: 192.168.1.1 of 192.168.0.1
  • DLink: 192.168.0.1 of 10.0.0.1
  • ASUS: 192.168.1.1
  • Buffalo: 192.168.11.1
  • Netgear: 192.168.0.1 of 192.168.0.227

Nadat u zich hebt aangemeld bij de beheerdersconsole van uw router, zoekt u naar een configuratiepagina met het label Security of Firewall. Dit geeft aan dat uw router een ingebouwde firewall als een van de functies heeft.

Over firewalls

Een firewall is het digitale equivalent van een verkeersagent die uw netwerkgrenzen bewaakt. Het kan worden gebruikt om te voorkomen dat verkeer uw netwerk binnenkomt of verlaat.

Er zijn verschillende soorten firewalls, zowel op hardware als op software gebaseerd. Besturingssystemen hebben vaak een op software gebaseerde firewall, terwijl de firewall in uw router op hardware is gebaseerd.

Firewalls helpen internetaanvallen op poorten te voorkomen. Firewalls kunnen ook voorkomen dat een geïnfecteerde computer binnen uw netwerk andere computers aanv alt door te voorkomen dat kwaadaardig verkeer uw netwerk verlaat.

Image
Image

Windows heeft sinds Windows XP een ingebouwde softwarematige firewall, terwijl Macs een firewall hebben die kan worden ingeschakeld in Systeemvoorkeuren > Beveiliging & Privacy.

Aanbevolen: