Hoe Apple Music te gebruiken op iPhone en iPad

Inhoudsopgave:

Hoe Apple Music te gebruiken op iPhone en iPad
Hoe Apple Music te gebruiken op iPhone en iPad
Anonim

Wat te weten

  • Muziek zoeken om af te spelen: Tik op Zoeken pictogram > Apple Music tab > Zoeken. Voer de naam van de artiest, het nummer of het album in. Tik om te spelen.
  • Muziek toevoegen aan bibliotheek: Ga naar nummer of album. Tik op het three-dot icoon. Selecteer Toevoegen aan bibliotheek.
  • Downloaden voor offline luisteren: Tik op Bibliotheek en zoek een nummer of album. Tik op het three-dot-pictogram. Selecteer Download.

Dit artikel legt uit hoe je de Apple Music streaming muziekservice op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 15 kunt gebruiken.

Muziek zoeken en afspelen op Apple Music

Zo vind je muziek om naar te luisteren met Apple Music:

Voordat je aan de slag gaat, moet je je aanmelden voor een Apple Music-account. Profiteer van de gratis proefaanbieding om een idee te krijgen van de service.

  1. Open de Muziek-app en tik op het pictogram Zoeken.
  2. Het zoekscherm biedt snelkoppelingen naar Categorieën populaire muziek. Tik op een categorie om die inhoud te zien. Om in plaats daarvan te zoeken naar wat u zoekt, tikt u nogmaals op Zoeken.
  3. Tik op het tabblad Apple Music om in heel Apple Music te zoeken en niet alleen in je huidige bibliotheek.

    Image
    Image
  4. Typ in de zoekbalk de naam van de artiest, het nummer of het album dat je wilt vinden.
  5. Scroll door de resultaten en tik op het nummer of album waarin je geïnteresseerd bent.

    Image
    Image

    Als je op een nummer tikt, begint het meteen te spelen. Wanneer u op een album tikt, worden alle nummers op het album weergegeven en kiest u er een om af te spelen.

Muziek toevoegen aan uw bibliotheek in Apple Music

Alle muziek die je in Apple Music vindt, kan worden gestreamd door op het Play-pictogram te tikken; het is echter lastig om elke keer te moeten zoeken als je een nummer wilt horen. Voeg nummers en albums toe aan je Apple Music Library, zodat je ze niet opnieuw hoeft te zoeken. Hier is hoe:

  1. Ga in de Muziek-app naar een nummer of album dat je aan je bibliotheek wilt toevoegen en tik op het pictogram drie stippen.
  2. Selecteer Toevoegen aan bibliotheek bovenaan het menu om het gekozen nummer of album aan je bibliotheek toe te voegen. Als je het aan een afspeellijst wilt toevoegen, selecteer je Toevoegen aan een afspeellijst en kies je de gewenste afspeellijst.

  3. Wanneer het nummer, het album of de afspeellijst aan je bibliotheek wordt toegevoegd, verschijnt er een groot vinkje op het scherm.

    Image
    Image

Hoe Apple Music-nummers op te slaan voor offline luisteren

Als je gewoon muziek aan je bibliotheek toevoegt, betekent dit dat je het elke keer dat je naar een nummer luistert, streamt. Dat vereist ofwel wifi of draadloze data gebruiken, en als je geen internetverbinding hebt, kun je niet naar de muziek luisteren. Omzeil die beperkingen door de muziek naar je iPhone of iPad te downloaden om offline te luisteren. Dit gebruikt opslagruimte op je apparaat, maar het betekent dat je nooit zonder de nummers zit die je wilt. Dit is wat je moet doen:

  1. Doorloop de stappen om een nummer, afspeellijst of album toe te voegen aan je muziekbibliotheek.
  2. Tik op het tabblad Bibliotheek en zoek een item dat u naar uw apparaat wilt downloaden om offline te luisteren. Als het een nummer is, kun je het vinden in de Songs lijst. Tik in het geval van een album of afspeellijst erop om het scherm met alle nummers te openen; je kunt een deel of het geheel van een album of afspeellijst downloaden.

  3. Tik op het three-dot icoon naast het nummer dat je wilt downloaden.
  4. In het menu dat wordt geopend, selecteert u Download. Er verschijnt een naar beneden wijzende pijl naast het nummer om aan te geven dat het naar uw apparaat is gedownload.

    Image
    Image

Gedownloade muziek van uw iPhone of iPad verwijderen: Zoek de muziek die u wilt verwijderen, tik op het pictogram drie stippen en selecteer VerwijderenKies vervolgens Verwijder downloads om de muziek in uw bibliotheek te laten staan voor streaming, of kies Verwijderen uit bibliotheek om downloads te verwijderen en nummers uit uw bibliotheek.

Een afspeellijst delen in Apple Music

Met Apple Music kun je de afspeellijsten die je maakt met andere gebruikers delen. Dit is een leuke manier om je creaties te delen met andere mensen die van dezelfde soort muziek houden als jij. Volg deze stappen om je afspeellijsten te delen op Apple Music:

  1. Open in de Muziek-app het tabblad Bibliotheek en selecteer Playlists.
  2. Scroll naar de afspeellijst die je wilt delen en tik erop om deze te selecteren.
  3. Tik op het three-dot icoon.

    Image
    Image
  4. Kies Afspeellijst delen.
  5. Kies een recent contact in de bovenste rij, of selecteer AirDrop om naar een apparaat in de buurt te sturen. Je kunt je afspeellijst ook per e-mail of sociale media verzenden, of Kopiëren kiezen voor een link naar de afspeellijst die je overal kunt plakken.

    Image
    Image

Heeft u een afspeellijst van een andere gebruiker gevonden die u leuk vindt? Voeg het toe aan je bibliotheek, net zoals je andere muziek van Apple Music zou doen. Tik op Toevoegen op het scherm met alle nummers van de afspeellijst. Je kunt de nummers zelfs downloaden om offline te luisteren.

Bottom Line

Er zijn functies waarmee je Apple Music kunt delen met je vrienden en familie. Dit kan betekenen dat je een abonnement deelt of gewoon een geweldig nieuw nummer stuurt. Wat voor soort delen je ook wilt doen, leer hoe je Apple Music kunt delen.

Radio gebruiken in Apple Music

De kernfunctie van Apple Music is de streaming muziekservice, maar dat is niet alles wat Apple Music biedt. Het tabblad Radio heeft een groot aantal radiofuncties, waaronder door experts samengestelde stations en stations in Pandora-stijl die u zelf kunt maken en aanpassen.

Lees alles over de radiofuncties van Apple Music in iTunes Radio gebruiken in iTunes.

Een Apple Music-abonnement annuleren

Heb je het uitgeprobeerd en besloten dat Apple Music niets voor jou is? U kunt uw abonnement op uw iPhone of iPad op elk moment opzeggen. Tik in de Muziek-app op je profielfoto of pictogram. Selecteer Abonnement beheren > Apple Music > Abonnement opzeggen Je kunt Apple Music nog steeds gebruiken via het einde van uw huidige maandabonnement.

Aanbevolen: