Apple Music gebruiken op Apple TV

Inhoudsopgave:

Apple Music gebruiken op Apple TV
Apple Music gebruiken op Apple TV
Anonim

Als je een van de 20 miljoen mensen bent die een abonnement hebben op Apple Music en ook een Apple TV bezit, dan heb je alle muziek van de wereld beschikbaar om te ontdekken, allemaal verpakt in je tv-toestel. Hier is alles wat je moet leren om het beste uit Apple Music op je Apple TV te halen.

Bottom Line

Apple Music is een op abonnementen gebaseerde muziekstreamingservice met een catalogus van meer dan 30 miljoen nummers. Voor een maandelijks bedrag (dat per land verschilt) heb je toegang tot al die muziek, samen met het populaire Beats1-radiostation, muziekaanbevelingen, samengestelde afspeellijsten, de artiest-naar-fangerichte Connect-service en meer. De service is beschikbaar op elk Apple-apparaat en is ook beschikbaar voor Android, de Apple TV en met beperkte ondersteuning voor Windows.

Apple Music op Apple TV 4

Image
Image

Apple's nieuwste Apple TV biedt de Muziek-app.

Met de app kun je naar al je eigen muziek luisteren via iCloud-muziekbibliotheek in het gedeelte Mijn muziek en geeft Apple Music-abonnees toegang tot alle nummers die via die dienst beschikbaar zijn gesteld, inclusief radiostations.

Zodra u zich hebt geabonneerd op Apple Music, moet u zich bij uw Apple TV aanmelden met dezelfde Apple ID die u voor uw Apple Music-account hebt gebruikt in Instellingen > Accounts U kunt dan schakel de service in op uw Apple TV in Instellingen > Apps > Muziek, waar u iCloud-muziekbibliotheek moet inschakelen om toegang te krijgen tot al uw eigen muziek op het systeem.

Thuisdeling

Om naar muziekcollecties te luisteren die je al hebt en op de Macs en iOS-apparaten die je thuis hebt te bewaren, moet je de functie Thuisdeling inschakelen.

Op een Mac: start iTunes en meld u aan met uw Apple ID, ga vervolgens naar Bestand > Thuisdeling om de functie in te schakelen aan.

Op een iOS-apparaat: Open Settings > Music, zoek Thuisdeling en log in met uw Apple ID en wachtwoord.

Op Apple TV: open Instellingen > Accounts > Thuisdeling. (Op oudere Apple TV's moet je naar Instellingen > Computers) gaan. Schakel Thuisdeling in en voer uw Apple ID in.

De muzieksecties op Apple TV

Apple heeft de navigatie binnen Apple Music in 2016 verbeterd. Tegenwoordig is de Apple Music-service opgesplitst in zes belangrijke secties:

  • Bibliotheek: de muziek die je al hebt
  • Voor jou: gepersonaliseerde muziekaanbevelingen, afspeellijsten en meer
  • Bladeren: spotlights van artiesten, samengestelde collecties, afspeellijsten, nieuwe muziekcollecties, redactioneel samengestelde afspeellijsten en meer. Extra links naar nieuwe muziek, afspeellijsten, video's, hitlijsten en genres worden allemaal gehost in de sectie Bladeren.
  • Radio: Beats1 en een reeks geautomatiseerde zenderafspeellijsten. Als je naar de bovenkant van het scherm kijkt, vind je extra submenu's die je leiden naar aanbevolen inhoud, Beats 1-shows en een selectie van virtuele 'stations, waaronder nu in kaart brengen en meer.
  • Search: dé plek om naar specifiek materiaal te zoeken, zowel binnen je eigen collectie als via Apple Music.
  • Now Playing: Welke muziek je nu ook speelt.

Je kunt Apple Music bedienen met je Siri Remote. Op Apple TV begrijpt Siri een reeks opdrachten, waaronder:

  • “Start een radiostation op basis van dit nummer.”
  • “Voeg dit album toe aan mijn bibliotheek.”
  • "Speel dit nummer opnieuw af."
  • “Voeg ‘Burn The Witch’ toe aan mijn liedjescollectie.”

Wanneer muziek wordt afgespeeld via de Muziek-app op Apple TV, blijft deze op de achtergrond spelen terwijl je naar andere apps en inhoud navigeert, ook als screensavers actief zijn. Het afspelen stopt automatisch wanneer u een andere app op Apple TV start.

Afspeellijsten

Om afspeellijsten op Apple TV te maken, speel je gewoon een nummer af dat je aan de afspeellijst wilt toevoegen, klik je in het scherm Now Playing en navigeer je met je afstandsbediening en klik je op de kleine cirkel die boven de relevante songafbeelding verschijnt om toegang te krijgen tot het More menu.

Hier vindt u een reeks opties, waaronder Toevoegen aan een afspeellijst. Selecteer dit en voeg de track toe aan een bestaande lijst of maak en noem een nieuwe. Herhaal dit proces voor elk nummer dat je aan een afspeellijst wilt toevoegen.

Wat u kunt doen met nummers

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen als je muziek afspeelt. Om deze commando's te vinden, tik je op het gedeelte 'Now Playing' en scroll je om het artwork voor het huidige nummer te selecteren. Als u een afspeellijst gebruikt, zou u eerdere en toekomstige nummers moeten zien verschijnen in de carrouselweergave. U kunt in deze weergave tracks pauzeren of naar de volgende track vegen, maar de beste opdrachten zijn iets moeilijker te vinden.

Scroll met het geselecteerde nummer naar de bovenkant van het scherm. Je zou twee kleine stippen moeten zien. De stip aan de linkerkant downloadt het nummer dat momenteel wordt afgespeeld naar je lokale Apple Music-verzameling, terwijl de rechter stip (wanneer erop wordt getikt) tal van extra hulpmiddelen biedt:

  • Ga naar album: brengt u naar het album dat het huidige nummer bevat.
  • Ga naar artiest: verwijst u naar de informatiepagina van de artiest die relevant is voor het huidige nummer.
  • Toevoegen aan bibliotheek: downloadt het huidige nummer naar uw muziekbibliotheek
  • Toevoegen aan een afspeellijst: u kiest in het volgende venster in welke afspeellijst u het nummer wilt plaatsen.
  • Speel Volgende: Hiermee kun je een nummer kiezen dat het huidige nummer volgt.
  • Create Station: Creëert een automatisch radiostation op basis van de huidige track.
  • Love: tik op deze knop als je van de muziek houdt die wordt afgespeeld. Hierdoor verbetert het vermogen van Music om uw voorkeuren te begrijpen,
  • Dislike: Tik op deze knop als je een hekel hebt aan iets dat wordt afgespeeld om te voorkomen dat Apple Music in de toekomst soortgelijke nummers suggereert.
  • Luidsprekers: Alleen handig als je meerdere luidsprekersystemen hebt. Met deze knop kun je kiezen welke luidsprekers je wilt gebruiken voor het afspelen van muziek.

Apple Music via AirPlay naar oudere Apple TV-modellen

Als je een ouder Apple TV-model hebt, wordt Apple Music niet ondersteund op het apparaat en zul je er geen app voor vinden. Je kunt muziekcollecties op andere Apple-apparaten in huis streamen met behulp van de functie Thuisdeling, maar als je naar Apple Music-nummers wilt luisteren, moet je ze naar je tv streamen vanaf een ander Apple-apparaat met AirPlay. U kunt uw Siri Remote niet gebruiken om het afspelen van muziek te bedienen, wat u rechtstreeks moet beheren op het apparaat waarvan u inhoud streamt.

Hier leest u hoe u AirPlay-inhoud van een iOS-apparaat kunt afspelen:

Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm van je iOS-apparaat om het Control Center te openen, zoek de AirPlay-knop rechtsonder in het Control Center en kies ervoor om AirPlay-muziek van dat apparaat via de juiste Apple TV te spelen.

Aanbevolen: