De muziek van je hartslag kan op een dag je wachtwoord zijn

Inhoudsopgave:

De muziek van je hartslag kan op een dag je wachtwoord zijn
De muziek van je hartslag kan op een dag je wachtwoord zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Onderzoekers hebben een manier bedacht om de hartslag van een persoon te splitsen in kenmerken die vaak worden gebruikt om muziek te beschrijven.
  • De muziek van de hartslag is uniek voor elk individu en kan helpen bij het identificeren van mensen die problemen hebben met authenticatie met traditionele biometrische systemen.
  • Experts zijn niet overtuigd van het echte gebruik van het onderzoek, wat wijst op problemen met de implementatie en privacykwesties.
Image
Image

Binnenkort kun je misschien niet alleen je hart horen zingen, maar ook de melodie gebruiken om je uniek te identificeren.

Spaanse en Iraanse onderzoekers hebben voorgesteld om de hartslag te gebruiken als een biometrisch hulpmiddel door de muzikale kenmerken, zoals ritme en toonhoogte, vast te leggen om mensen op unieke wijze te identificeren. In tests slaagde het systeem erin om een nauwkeurigheid van 99,6 procent te behalen.

“We kunnen deze oplossing gebruiken in het toegangscontrolesysteem van een gebouw waar vooraf geregistreerde gebruikers een sjabloon (een korte ECG-opname) verstrekken om de faciliteiten te betreden”, schrijven de onderzoekers in hun paper waarin ze een use-case illustreren voor hun op hartslag gebaseerd biometrisch systeem.

Binnenstebuiten

De onderzoekers geven toe dat onderzoek naar hart- en zelfs hersensignalen als effectieve biometrische identificatiemiddelen niet uniek is. Identificatie op basis van bepaalde unieke kenmerken van de hartslag is echter nog niet eerder geprobeerd.

Om dit te vergemakkelijken, analyseerden de onderzoekers vijf muziekkwaliteiten van iemands elektrocardiogram (ECG) opnames: de dynamiek, het ritme, het timbre, de toonhoogte en de tonaliteit.

Image
Image

Dynamiek bepa alt hoe hard of zacht de geluiden zijn, terwijl ritme de lange en korte beweging van het geluid meet, leggen de onderzoekers in de paper uit. Evenzo is timbre een specifieke kwaliteit die een bepaald instrument of een bepaalde stem heeft, toonhoogte classificeert geluiden afhankelijk van hun trillingsfrequentie, en tonaliteit is gekoppeld aan het idee dat muzikale composities rond een centrale noot zijn georganiseerd.

Als ze worden gecombineerd, onthullen deze kenmerken een muzikaal patroon dat uniek is voor elke persoon, beweren de onderzoekers.

Een van de grootste voordelen van het onderzoek is de wijdverbreide toepassing van de voorgestelde op ECG gebaseerde biometrische identificatie. Ondanks het wijdverbreide gebruik van traditionele biometrie, zoals vingerafdrukken en netvliesscans, herkennen ze nog steeds mensen met een andere handicap en mensen met verwondingen of gezondheidsproblemen zoals diabetes niet.

“Universiteit [van ons onderzoek] is gegarandeerd omdat iedereen in leven een kloppend hart heeft en we hun elektrocardiogram kunnen opnemen. Bovendien is het signaal op elk moment beschikbaar voor opname', noteren de onderzoekers in de krant.

Implementatie gedoe

De onderzoekers zijn zich ervan bewust dat voordat hun werk in de echte wereld kan worden gebruikt, het verder moet worden getest om eventuele knikken weg te werken.

Dit voelt opdringerig - veel mensen zouden pauzeren voordat ze toestonden dat hun ECG-gegevens werden gedeeld.

Het enige probleem dat ze opmerken, is de impact van leeftijd op de hartslag. "Naarmate mensen ouder worden, verandert ons hartsignaal in de loop der jaren enigszins, en we zouden kunnen overwegen dat ECG-records vanwege hun duurzaamheid niet geldig zijn voor biometrie", erkennen de onderzoekers, eraan toevoegend dat hierdoor de hartslagbiometrie moet worden bijgewerkt om de vijf jaar, ten minste.

Willy Leichter, CMO bij cyberbeveiligingsbedrijf LogicHub, beschouwt het biometrische authenticatiemodel dat in het onderzoek wordt gepresenteerd als een spraakherkenningssysteem voor hartslagen.

"Hoewel dit logisch is en de nauwkeurigheid waarschijnlijk kan worden verbeterd tot buiten het huidige onaanvaardbare bereik van 96%, is het onduidelijk welk voordeel dit heeft ten opzichte van spraakherkenning of andere gedragsmodellen", vertelde Leichter Lifewire via e-mail.

Bovendien is Leichter ook sceptisch over de echte toepassing van het onderzoek. Hij sprak zijn bezorgdheid uit en wees erop dat biometrische gegevens niet vaak worden belemmerd door hun nauwkeurigheid, maar door hoe opdringerig ze voor mensen zijn. "Dit voelt opdringerig - veel mensen zouden pauzeren voordat ze hun ECG-gegevens zouden delen", zei Leichter.

De onderzoekers zijn er echter van overtuigd dat draagbare apparaten zoals de Apple Watch of de Withings Move ECG, waarvan de ECG-sporen medisch gevalideerd zijn, mensen hebben geacclimatiseerd aan niet-invasieve ECG-recorders. Ze suggereren dat het systeem kan worden aangeboden als een authenticatie-app, en dat gebruikers hun signalen kunnen opnemen door simpelweg het slimme ECG-uitgeruste horloge met hun andere hand aan te raken.

Leichter is nog steeds niet helemaal overtuigd. "In de afgelopen 20 jaar hebben we een breed scala aan experimentele biometrische oplossingen gezien, van vingerafdrukken tot netvliesscans, gezichtsherkenning en verschillende gedragsmodellen", deelde Leichter."De zwakke schakel is meestal niet de specifieke biometrie, maar hoe deze wordt geïmplementeerd en hoe leveranciers privacy en identificatie in evenwicht brengen."

Aanbevolen: