Maak je nooit meer zorgen over poorten met dit Thunderbolt-dock

Inhoudsopgave:

Maak je nooit meer zorgen over poorten met dit Thunderbolt-dock
Maak je nooit meer zorgen over poorten met dit Thunderbolt-dock
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De CalDigit TS3+ van $ 250 biedt USB, Thunderbolt, Ethernet, voeding en meer, allemaal via een enkele kabel.
  • Het werkt met elke Thunderbolt-computer, maar is geweldig met Macs.
  • Als je een M1 Mac hebt, zou je echt een Thunderbolt-dock moeten overwegen.
Image
Image

Als je een nieuwe M1 Mac hebt, heb je een dock nodig. En dat dock zou waarschijnlijk een Thunderbolt-dock moeten zijn, dus je hebt maar één kabel nodig om van je MacBook Air, Pro of Mac mini een hyper-verbonden desktopcomputer te maken.

Een Thunderbolt-dock is als een luxe USB-hub. Hiermee kunt u niet alleen USB-stuurprogramma's en randapparatuur aansluiten, maar ook aansluiten op monitoren, Ethernet, audioapparaten en meer. Ik gebruik de afgelopen weken een CalDigit TS3+ Thunderbolt-dock met een Mac mini en het is best goed.

De CalDigit TS3+

Voor $ 250 is de CalDigit TS3+ een van de meest aanbevolen docks die er zijn. Het is de beste keuze van Wirecutter, en als je op internet leest, zegt bijna niemand er iets slechts over. Na een tijdje er een te hebben gebruikt, moet ik het ermee eens zijn. Het wordt heet en heeft een irritante blauwe LED aan de voorkant, maar het was volledig betrouwbaar voor mij. Maar eerst, wat doet het?

Ik heb weinig klachten over de CalDigit TS3+.

De TS3+ wordt geleverd met een (grote) voedingsadapter en een Thunderbolt-kabel. Dit laatste is belangrijk, omdat een degelijke Thunderbolt-kabel op zichzelf al rond de $ 30 kan kosten. Je steekt de stroom in het stopcontact en sluit hem vervolgens aan op je Mac (of pc). Met deze enkele kabel heeft je kleine MacBook Air nu:

  • 5 USB A-poorten
  • 2 USB-C-poorten
  • DisplayPort
  • Ethernet
  • SD-kaartlezer
  • Audio in/uit-aansluitingen
  • Digitale optische S/PDIF-audioconnector
  • Nog een Thunderbolt-poort

Het dock voedt en laadt de MacBook ook op via dezelfde kabel.

Image
Image

In eerste instantie lijkt de lay-out een beetje raar, verdeeld tussen de voorkant en de achterkant, maar in de praktijk is het logisch. De meer permanente aansluitingen bevinden zich aan de achterkant, terwijl minder gebruikte poorten - SD-kaart, koptelefoon - aan de voorkant zitten.

Het is ook vermeldenswaard dat niet al die USB-poorten gelijk zijn. Slechts één van de USB-C-poorten is bijvoorbeeld USB-C 3.1 gen 2. De andere is de langzamere USB-C 3.1 gen 1, die overeenkomt met de USB A-poorten. Voor onze doeleinden moet je weten dat de gen 2 USB-poort twee keer zo snel is (10 GB/seconde) als alle andere (5 GB/s), dus daar moet je een snelle, externe SSD aansluiten.

In mijn opstelling heb ik de CalDigit TS3+ aangesloten op een M1 Mac mini via een Thunderbolt-kabel. De enige andere kabel die naar de Mac gaat, is een gewone oude USB 2.0-kabel van een audio-interface. Audioapparatuur wordt meestal graag rechtstreeks op de computer aangesloten, hoewel dit dock zo goed is geweest dat ik in plaats daarvan zou kunnen proberen er verbinding mee te maken. Dat is het voordeel van Thunderbolt ten opzichte van USB-docks. Thunderbolt-producten moeten worden gecertificeerd, wat zou moeten betekenen dat ze van een hogere kwaliteit zijn dan de goedkope USB-hubs die Amazon overspoelen.

Aangesloten op het dock heb ik een oude USB 3.0 harde schijf voor back-ups, een Dell monitor (via DisplayPort) en een snelle USB-C SSD, waar ik mijn foto's en andere grote bestanden bewaar. Dat is het.

Image
Image

Beeldschermen

Mijn monitor kan ook worden aangesloten via USB-C, maar als ik dat doe, maakt de Mac mini er geen verbinding mee tijdens het opstarten. Ik heb contact opgenomen met Apple-ondersteuning en ze zeiden dat ze aan een oplossing werken, maar tot die tijd ziet DisplayPort er net zo goed uit. Het betekent wel dat je een tweede USB-kabel naar de monitor moet gebruiken als je de eigen USB-poorten van de monitor wilt gebruiken, maar tussen het dock en de Mac mini is er genoeg over.

Als je een Intel MacBook gebruikt, kun je twee monitoren op het dock aansluiten en beide tegelijk gebruiken: één via DisplayPort en één via de reserve Thunderbolt-poort (die ook compatibel is met USB-C-monitoren). Met een M1 MacBook gebruik je maar één monitor zonder hacks. De M1 Mac mini kan twee beeldschermen tegelijk van stroom voorzien, hoewel er één moet worden aangesloten op de eigen HDMI-poort van de mini.

In gebruik

Ik heb heel weinig klachten over de CalDigit TS3+. Een daarvan is dat het heet wordt, maar dat is blijkbaar een Thunderbolt-ding. Toch is het ironisch dat het dock altijd veel heter is dan de computer. De M1 Macs van Apple worden nooit heet.

Het andere "probleem" wordt veroorzaakt door de Mac zelf. Omdat M1-Macs nooit echt slapen (ze lijken meer op iPhones dan op pc's en oudere Macs), maken ze vaak verbinding met het dock, zelfs als de Mac zelf niet goed ontwaakt. Deze truc wordt soms "dark wake" genoemd en het betekent dat de blauwe LED van het dock oplicht wanneer dit gebeurt. Dit stoort u misschien niet. Als dit het geval is, kunt u de LED met tape vastplakken.

De CalDigit TS3+ is een van de meest aanbevolen docks die er zijn.

Concluderend, de CalDigit TS3+ is een competente en betrouwbare accessoire. Je hebt waarschijnlijk een soort poortuitbreiding nodig op je M1 Mac, omdat ze zo weinig eigen poorten hebben. Als je bereid bent om het geld uit te geven, dan is Thunderbolt een goede keuze, omdat het alles via één kabel doet, inclusief stroom. En dit specifieke dock doet het werk naar mijn ervaring prima.

Aanbevolen: